Tuinmeubel trends 2020

Het jaar 2020 is nog maar net begonnen en het is helaas nog te vroeg om lekker te gaan genieten in de zon. Maar u kunt zich wel alvast voorbereiden op komend seizoen, want in deze blog leest u alles over de tuinmeubel trends van 2020. Buiten is het nieuwe binnen! Steeds meer mensen creëren een fijne zitplek in de tuin of op het balkon. En daarmee komen we al een beetje bij de eerste trend. En dat is cozy. Een gezellige plek waar je heerlijk kunt genieten van de zwoele zomeravonden. Een plek die we leuk aankleden met kussens, (vloer)kleden, accessoires en verlichting. Ook wordt er steeds vaker gekozen voor een vuurtafel of tuinhaard om extra warmte en gezelligheid te creëren. Maar welke tuinmeubels zorgen er nou voor dat je deze zitplek nog leuker, hipper en comfortabeler kunt maken?

Trend 1. Outdoor textiel en rope

Naast zitcomfort is er serieus nagedacht over materiaalkeuze en vormgeving. Wij zien een grote toename van de materialen outdoor textiel en rope. Beide materialen doen warm aan en zijn in vele kleuren beschikbaar. Antraciet, grijs en groen zijn dé kleuren van dit seizoen! Zowel rope als outdoor textiel zijn uitstekend bestendig tegen diverse weersinvloeden, waardoor de tuinmeubelen het gehele jaar buiten kunnen blijven staan. Deze materialen laten zich ook goed combineren met teakhout, aluminium en RVS.

Trend 2. Tuinmeubelen van aluminium en teakhout

De combinatie van teakhout en aluminium is echt helemaal hot.En wij snappen wel waarom! Deze combinatie geeft een stoere, warme uitstraling. Het teakhout geeft de tuinmeubelen meer “sfeer”. De tuinmeubelen worden veelal geleverd met dikke, zachte kussens in warme kleuren. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar geeft ook meer zitcomfort. Door het toevoegen van sierkussens kun je het geheel naar eigen smaak “stylen”.

Trend 3. Less is more! Stijlvolle – smalle frames

Fraaie vormgegeven frames van gepoedercoat RVS of aluminium zijn helemaal hip! Deze smalle frames zien wij terug in de volgende producten: bijzet- en loungetafels, diningstoelen, loungestoelen en loungesets. Door het gebruik van deze frames krijgen de tuinmeubelen een elegant en stijlvol uiterlijk! Dit framesoort laat zich goed combineren met outdoor textiel, wicker en teakhout.

Trend 4. De kuipstoel

Oké deze trend is niet helemaal 2020, want het afgelopen jaar hebben wij de kuipstoel ontzettend goed verkocht. Toch mag deze niet op dit lijstje ontbreken omdat de kuipstoel nog steeds helemaal hip is. Kuipstoelen hebben een aantal voordelen. Ze zijn eenvoudig schoon te maken, zitten heerlijk en zijn goed te combineren met vele soorten tafels. De kuipstoel is veelal voorzien van een kunststof kuip en heeft een aluminium of houten onderstel. Doordat de kuipstoel in vele kleuren wordt aangeboden, kun je eindeloos combineren

Trend 5. Loungesets met een plateau

Plateau loungesets zijn zoals de naam al doet vermoeden, een loungeset welke op een plateau is “gebouwd”. Deze loungesets zijn meestal lager dan de traditionele loungeset. Door dikke, comfortabele loungekussens merk je dit verschil nauwelijks. Plateau loungesets hebben in plaats van een armleuning een plateau naast de kussens. Deze plateaus zijn eenvoudig te gebruiken als bijzettafel.

Tuinmeubel accessoire trends

Ronde bijzettafeltjes

Een loungehoekje leuk aankleden met ronde bijzettafeltjes is helemaal hip! Het liefst meerdere tafeltjes van verschillende materialen bij elkaar. Een aluminium tafeltje en een teakhouten tafeltje matchen heel leuk samen.

Dienbladen

Een mooi groot dienblad van aluminium of teakhout scoort goed!

Sierkussens voor de tuin

Een sierkussen is niet persé een trend van dit jaar, want deze deden het altijd al goed. Wat wel nieuw is, is dat er steeds meer diversiteit op de markt komt. Meer verschillende kleuren, designs en meer aandacht voor materiaalkeuze en weersbestendigheid