default

Get a quote

Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!*
Gratis retourzending!*
Betalen bij levering*
Alles uit voorraad leverbaar
Laagste prijsgarantie
Sierkussens 2023

Sierkussens 2023

Creëer een sfeer in je tuin die bij jou past, door sierkussens toe te voegen. Met sierkussens kun je eenvoudig sfeer bepalen. Door af te wisselen met verschillende kleuren, is het zelfs mogelijk om voor ieder seizoen een ander kleurenpalet toe te voegen. Maar welke tuintrends zijn er eigenlijk in 2023? In dit blog kom je erachter welke kleurtrends we dit jaar voorbij zullen zien komen in de tuin.

Selectieproces

De medewerkers van Gerrits Tuinmeubelen maken een selectie tuinkussens en daarbij passende sierkussens. Ze maken een keuze uit de royale assortimenten van Madison en Hartman. Er wordt gekeken naar kleur, materiaal en kwaliteit. Alle kleurtrends worden uitgebreid besproken. Uiteraard wordt er ook gedacht aan wat het beste past bij het aanbod tuinmeubelen van 2023 en wat er in het voorgaande jaar goed in de smaak viel bij onze klanten.

Welke kleurtrends kun je verwachten in 2023?

Dit jaar zijn er een aantal levendige kleuren die je zeker vaak gaat zien. Zo is de kleur terracotta weer helemaal terug van weggeweest. Dit jaar zien we ook veel koele kleuren, maar altijd met een warme tegenhanger. Hieronder staan de kleurtrends van 2023 op een rij:

  • Terracotta en turquoise
  • Groen, blauw en taupe
  • Azuurblauw en beige
  • Terracotta en groen
  • Bordeaux rood en groen
  • Pasteltinten
Hartman-selectie-600x500

Terracotta en turquoise

Dit jaar gaan we veel terracotta zien. Zowel in huis als in de tuin. Met kussens in een terra kleur, in combinatie met turquoise geef je jouw tuin een tropische uitstraling. De warme terra kleur en de koele turquoise kleur gaan hand in hand voor een zomerse kleurbalans. Bladmotieven en geometrische prints in deze twee kleuren brengen jouw tuin helemaal tot leven.

Groen, blauw en taupe

Veel mensen vinden het vaak al moeilijk om één kleur toe te voegen in hun leefruimte. Laat staan drie. Het voordeel van een kleurenpalet met drie kleuren is dat je per seizoen kleuren kan weglaten of toevoegen. Met tuinkussens en sierkussens in de kleuren groen, blauw en taupe zet je met gemak een Griekse sfeer neer in jouw tuin. Door van deze drie kleuren zachte tinten te kiezen creëer je een sfeer van elegantie en rust. De kleur blauw mag gerust iets harder voor een mediterraans effect.

Kleurtrendfoto3

Azuurblauw en beige

Met stoelkussens en sierkussens in de kleuren azuurblauw en beige ontstaat er een speelse en open uitstraling op jouw terras. Strepen zijn weer helemaal in. Door strepen en geometrische prints in azuurblauw en beige toe te voegen ontstaat er een opgewekte sfeer. Door deze kleuren in verschillende prints toe te passen komen jouw tuinmeubelen helemaal tot leven.

Terracotta en groen

Zoals gezegd maakt terracotta dit jaar een comeback. Daarom noemen we nóg een kleurencombinatie met deze warme kleur. Groen is de complementaire kleur van oranje. Hierdoor komt terracotta nog beter tot haar recht met een groentint erbij. Maak van jouw achtertuin een levendige jungle door deze kleuren in geometrische prints en motieven van bladeren te gebruiken. Laat sierkussens jouw loungebank overwoekeren en er ontstaat een sfeer van een tropisch oerwoud.

Bordeauxrood en groen

Dit jaar zien we veel tuinmeubelen in een latte/champagne kleur. Deze elegante kleur komt extra goed tot haar recht met kussens in de kleuren bordeauxrood en groen. Hierdoor ontstaat een romantisch kleurenpalet. Diep bordeaux en fris groen in bloem en bladmotieven en zachte stoffen geven een luxe uitstraling. Zet sierkussens van 60x60 cm schuin tegen de rugleuning van jouw tuinbank. Zet ze zo neer dat de hele tuinbank vol staat met kussens voor een romantische sfeer. Leg bijpassende lendekussens op je tuinstoelen voor een compleet plaatje.

Kleurtrendfoto6

Pasteltinten

Pasteltinten zijn al enige tijd helemaal in. Zowel in onze kleding als in ons interieur mogen pasteltinten weer naar hartenlust toegepast worden. Ook op het terras staan pastelkleuren erg mooi. Creëer een vrolijke kleurexplosie door diverse pasteltinten met sierkussens en accessoires aan te brengen. Dit geeft een energiek en zorgeloos gevoel. Leg buiten kussens neer in pastelkleuren en met levendige prints voor een feestelijke tuinsfeer.

Kussens online en in de winkel

In dit blog heb je kunnen lezen welke kleurtrends je dit jaar kan verwachten. We hebben je alvast een sneakpeak gegeven van de collectie kussens die bij ons binnen is gekomen. Binnenkort zijn alle kussens uit de nieuwe collectie zowel in de winkel als in onze webshop te bezichtigen. Onze medewerkers helpen je graag met het uitkiezen van kleuren die passen bij de tuinmeubelen op jouw terras. Neem contact op met onze klantenservice of kom naar onze showroom in Emmen of in Vroomshoop.

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *