default

Get a quote

Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!*
Betalen bij levering
Alles uit voorraad leverbaar
Laagste prijsgarantie van Nederland
Snoezel buitenruimte

Snoezel buitenruimte

Snoezel buitenruimte

Een snoezelruimte is een speciaal ingerichte ruimte om zowel te prikkelen, als te kalmeren. De verlichting in een snoezelruimte is vaak gedimd, kleurrijk en rustgevend. Ook vind je er zachte meubelen om heerlijk op te kunnen snoezelen. Snoezelruimtes worden vaak gebruikt in zorginstellingen voor kinderen, gehandicapten of dementerende ouderen. Tegenwoordig kan iedereen wel een plekje gebruiken om te onthaasten na een drukke dag.

Wanneer de warme, zomerse dagen aanbreken is het erg fijn en gezond om veel tijd buiten door te brengen. Een snoezel buitenruimte is dan ideaal om lekker in te ontspannen.

2-persoons-ligbed-600-698-72

Wat maakt een snoezelruimte?

De meest eenvoudige snoezel plek buiten bestaat uit 3 onderdelen; een plek om te snoezelen, zachte (lounge)kussens en een parasol en/of schaduwdoek.

Een plek om te snoezelen is het belangrijkste onderdeel van een snoezel buitenruimte. Kies voor een:

  • Een hangstoel of hang-ei waar je heerlijk in weg kunt kruipen. De zitting van deze hangende stoel bestaat uit kussens in een soort nest of cocon. Hier kun je je comfortabel in terugtrekken. Door het hangende model ervaar je een lichte, kalmerende schommeling. Dit werkt erg rustgevend.
  • Een ligbed om lekker languit op te liggen. Een ligbed vind je bij Gerrits Tuinmeubelen als 1-persoons of 2-persoons ligbed, een ligbedden set of Nomad ligbed (zitzak voor buiten).
  • Een modulaire hoek loungeset waarop ruimte is om te zitten en te liggen. De losse onderdelen van de loungeset kun je naar wens verplaatsen en tegen elkaar aan schuiven. Tover de loungebank om tot ligbed, span er een shaduwdoek over en je creëert een knusse plek in je achtertuin. Tussen de leuningen en onder het doek ontstaat een knus hutje.

Het voordeel van een breed, 2-persoons ligbed of een modulaire loungeset is dat er plaats is voor meer dan 1 persoon. Zo kun je gezellig samen snoezelen.

Op de zachte loungekussens kun je comfortabel tot rust komen. Met extra kussens, bijvoorbeeld sierkussens met kleurrijke prints, maak je het nog gezelliger. De kleurrijke prints en diverse stoffen prikkelen tot aanraken en ontdekken. Dit is voor kinderen erg leuk en goed voor de ontwikkeling.

Met een parasol en/of schaduwdoek is de basis van jouw snoezelruimte compleet. Dit is erg belangrijk ter bescherming tegen de zon. Kinderen en mensen met autisme of met een beperking kunnen erg gevoelig zijn voor de zon of juist geprikkeld raken om in het licht van de zon te kijken. Met name in een liggende houding wil je dit voorkomen. Hang het doek van de parasol of het schaduwdoek laag over de snoezelplek om te beschermen en tegelijk een geborgen gevoel te creëren.

Accessoires, verlichting en activiteiten

Aan sfeer mag het natuurlijk niet ontbreken. Maak jouw snoezel buitenruimte af met accessoires. Leg sierkussens of knuffels neer en hang bijvoorbeeld een slinger of een lichtsnoer op. Richt met een projector bewegende kleuren en vormen op de kussens van het ligbed of de loungeset.

Als leuke toevoeging voor positieve prikkels kun je een activiteitenbord plaatsen. Een activiteitenbord is een wandbord met bijvoorbeeld bewegende delen, of onderdelen om te voelen. Het leuke aan een activiteitenbord voor buiten is dat je er ook zand en water aan toe kunt voegen. Maak bijvoorbeeld zelf een activiteitenbord aan de schutting.

Een water/zandtafel, een buiten speelkeuken, een waterboog, een hangmat, een nestschommel of een speelhuisje passen ook goed bij een snoezel buitenruimte.

Maak een snoezelplek voor buiten zo eenvoudig of zo bont als jij maar wilt. Zolang het maar een plek wordt om te ontspannen.

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *