default

Get a quote

Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Gratis retourzending!
Betalen bij levering
Alles uit voorraad leverbaar
Laagste prijsgarantie
Private label uitgelicht; Woodfort

Private label uitgelicht; Woodfort

Bij Gerrits Tuinmeubelen vind je diverse eigen merken. Deze private labels zijn exclusief verkrijgbaar. Door voor een eigen merk te kiezen, kies je voor een unieke stijl en een top kwaliteit! In dit blog lichten we ons eigen merk Woodfort Outdoor Furniture uit. Graag nemen we je mee in ons enthousiasme voor de geweldige tuinmeubelen van Woodfort.

Kwalitatief hoogstaande tuinmeubelen

De naam Woodfort verklapt het al een beetje: dit exclusieve merk kenmerkt zich door een groot aanbod tuinmeubelen, gemaakt van teakhout. Deze teak tuinmeubelen worden rechtstreeks vanaf de fabrikant in Indonesië geïmporteerd. Hierdoor kunnen er strenge kwaliteitscontroles uitgeoefend worden en kan de beste prijs/kwaliteitverhouding aangeboden worden. Het teakhout dat wordt gebruikt voor het vervaardigen van deze tuinmeubelen is voorzien van een FSC keurmerk, een Green Leaf Certificate en een Indonesian Legal Wood (SVLK/V-Legal) certificaat.

Tuinmeubelen van Teakhout

Teakhouten tuinmeubelen geven een prachtige sfeer aan jouw tuin of terras. Teakhout is een zeer sterk type hardhout. In dit natuurproduct zijn van nature oliën en vetten aanwezig die het hout verzorgen en mooi houden. Deze eigenschap voorkomt dat het hout volledig uitdroogt of gaat rotten. Tijdens droge en zonnige periodes zal het materiaal droger worden, hierdoor kunnen barstjes en scheurtjes ontstaan. Wanneer het meer gaat regenen of wanneer je het hout goed nat maakt met een emmer water of met de tuinslang, dan trekken deze oneffenheden weer weg. Door de weersinvloeden zal de warme houtkleur plaats maken voor prachtige grijstinten. De tuinmeubelen van Woodfort zijn uitgevoerd in Naturel Teak of in Greywash. Het Naturel Teak heeft een warme kleur en zal op natuurlijke wijze vergrijzen door de verschillende weersinvloeden. De tuinmeubelen met een Greywash finish zijn behandeld met een wax, waardoor het hout egaal, platina grijs verkleurt.

Kiezen voor teakhouten tuinmeubelen heeft meerdere voordelen. Hieronder zetten we alle voordelen voor je op een rij:

  • Teakhout heeft een natuurlijke uitstraling
  • Teakhout is zeer sterk
  • Teakhout is een duurzame keuze
  • Teakhout is weerbestendig
  • Teakhout is goed te combineren
  • Teakhout wordt niet heet in de zon

In de collectie van Woodfort vind je een geweldig groot aanbod teak tuinmeubelen. Zoek je een teak tuintafel of een loungeset van teak? In de collectie van Woodfort Outdoor Furniture vind je diverse tuintafels en loungesets gemaakt van teakhout.

detailfoto600x400

Teak tuintafels

Voor een teak tuintafel ben je bij ons merk Woodfort aan het juiste adres. Tuintafels van teakhout zijn in diverse vormen, maten en stijlen verkrijgbaar. Je hebt keuze uit vierkante tuintafels, rechthoekige tuintafels en ovale tuintafels.

  • Vierkante tuintafels van teak zijn robuust en hebben een strakke afwerking. Doordat een vierkante tuintafel van Woodfort volledig van teakhout is gemaakt, geeft het jouw terras een natuurlijke uitstraling. Dit type tuintafel is geschikt voor kleine terrassen en balkons. Ook voor de horeca is dit een leuke bistrotafel.
  • Rechthoekige tuintafels uit de collectie van Woodfort zijn net als de vierkante tuintafels volledig gemaakt van teakhout. Het dikke tafelblad en de stevige tafelpoten geven een robuuste uitstraling. Rechthoekige tuintafels van Woodfort zijn verkrijgbaar in de volgende afmetingen; 160x90 cm, 240x100 cm en 300x100 cm.
  • Een ovale tuintafel past helemaal bij de woon- en tuintrends van nu. Een tuintafel met een ovaal blad van Woodfort heeft een moderne uitstraling. Het ovale tafelblad is strak afgewerkt met een schuin aflopende rand. Het blad rust op een aluminium matrixpoot met een antracietgrijze poedercoating. Lekker stoer dus! Kies uit een ovale tuintafel van 240x130 cm of 280x130 cm.

Loungesets van teakhout

Een loungeset gemaakt van teakhout geeft sfeer aan jouw tuin. Binnen de Woodfort collectie vind je hoek loungesets, stoel-bank loungesets en stoel loungesetst. Iedere loungeset van Woodfort heeft een uniek design en een prachtige uitstraling.

Omslagfoto2-900x600
  • Hoek loungesets van Woodfort hebben een warme uitstraling en een strakke afwerking. Deze hoek loungesets zijn volledig gemaakt van teakhout of van gepoedercoat aluminium, gecombineerd met teakhout. Beide zijn stevig en van hoge en weerbestendige kwaliteit.
  • De stoel-bank loungesets van Woodfort zijn er in verschillende stijlen en bestaan uit een loungebank en doorgaans twee loungestoelen. Kies voor een moderne stoel-bank loungeset, volledig van teakhout of een landelijke stoel-bank loungeset van teakhout en wicker vlechtwerk.
  • Een stoel loungeset van Woodfort bestaat uit 2 of 4 loungestoelen en een bijzettafel of een loungetafel. De stoel loungesets van Woodfort hebben een landelijke uitstraling door de combinatie van teakhout en wicker vlechtwerk.

Hoe onderhoud je teakhout?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is teakhout een hardhoutsoort met zelfonderhoudende eigenschappen. Toch vraagt deze materiaalsoort zo nu en dan wat aandacht. Is er tijdens de koudere maanden regen en modder op het hout gespat? Dan kan jouw tuinmeubel wel een wasbeurt gebruiken. Tijdens koude en natte maanden vinden algen teakhout erg prettig om zich op te vestigen. De algen vormen een laagje groene aanslag op het materiaal. Ook dit is eenvoudig te verwijderen. Volg de stappen hieronder en jouw teak tuinmeubel is weer als nieuw:

  1. Maak het hout eerst goed nat. Gebruik hiervoor geen hoge drukspuit. Vul een emmer met water of pak de tuinslang om jouw teakhouten tuinmeubelen goed nat mee te maken.
  2. Maak een sopje van lauwwarm water en een beetje groene zeep of soda. Deze schoonmaakmiddelen zijn mild en niet schadelijk voor het hout of voor het leven in jouw tuin.
  3. Maak een zachte doek vochtig en veeg hier vuil mee weg.
  4. Gebruik vervolgens een zachte borstel of een spons om de groene aanslag weg te boenen. Boen tegen de “haren” van het hout in voor het beste resultaat.

Lees ook ons blog “Hoe onderhoud ik mijn teakhouten tuinmeubelen?” voor uitgebreide informatie over teakhout en het onderhouden ervan. Voor het onderhoud van verschillende materialen kun je ons blog “Tuinmeubelen – materiaalsoorten en onderhoudsadvies” raadplegen.

Kom Woodfort Outdoor Furniture bekijken

Ben jij geïnteresseerd in de tuinmeubelen van ons exclusieve tuinmeubelmerk Woodfort? Bekijk dan onze collectie online en bestel direct via onze webshop. Of kom langs in één van onze showrooms om op je gemak alle Woodfort tuinmeubelen te bekijken en de materialen te ervaren. Heb je vragen over een product? Ons winkelpersoneel beantwoordt graag al jouw vragen. Je kunt ook vanuit jouw loungestoel thuis bellen, mailen of chatten met onze klantenservice.

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *