Klantenservice

Hieronder vind u de meest gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen? U kunt ons altijd bellen en mailen of u kunt het contactformulier invullen. Wij doen ons best om uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

Wat zijn de bezorgkosten?

Nieuwe tuinmeubelen worden kosteloos door ons bezorgd. Showroommodellen kunt u eenvoudig meenemen met onze meeneemservice.

Wat zijn jullie openingstijden?

Bekijk onze Openingstijden

Op welk telefoonnummer zijn jullie te bereiken?

Wij zijn te bereiken op volgende telefoonnummers:

Emmen: 0591-658316

Vroomshoop: 0546-646451

Ik heb een vraag over garanties en reparaties.

U heeft recht op de wettelijke garantie van minimaal 2 jaar op fabricage- en productiefouten. Een aantal producten in ons assortiment heeft een garantietermijn van 5 of zelfs 10 jaar, dit wordt specifiek op de productpagina of bij het product in de winkel vermeld. De garantie gaat altijd in vanaf de aankoopdatum. Bewaar daarom altijd uw factuur/aankoopbewijs. Zonder aankoopbewijs of factuur kunnen wij uw garantieaanvraag niet in behandeling nemen.

Wettelijke garantie houdt in dat een product datgene is of doet wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Het product moet bij normaal gebruik dus de gehele garantietermijn naar behoren functioneren. Garantieaanspraken worden vaak opgelost in de vorm van reparatie of, wanneer een reparatie niet mogelijk is, door omruiling of vervanging.

Een aantal zaken vallen buiten de garantie:

  • Gevolgen van klimaat en weersverschijnselen (zoals bijvoorbeeld het verkleuren of het barsten, scheuren en intreden van “weer” bij hout).
  • Normale slijtage.
  • Schade die ontstaan is door onjuist gebruik.
  • Producten waarvan de beschadiging of defect voor uw aankoop al bekend was. Denk hierbij aan de showroommodellen en producten uit onze outlet.

Heeft u een vraag met betrekking tot garantie en/of een gewenste reparatie? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via het contactformulier of via onderstaande telefoonnummers.

Vroomshoop: 0546-646451
Emmen: 0591-658613

Ik heb een vraag over onderhoud.

In ons blog tuinmeubelen – materiaalsoorten en onderhoudsadvies leest u alles over het onderhouden van tuinmeubelen.

Twijfelt u over de manier waarop u uw tuinmeubelen moet onderhouden of schoonmaken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Ik heb een vraag over de montage van mijn product.

De meeste producten monteren wij voor u wanneer wij deze bij u komen bezorgen. Indien u ervoor gekozen heeft om uw tuinmeubelen zelf te monteren dan kunt u gebruik maken van de meegeleverde montagehandleiding. Mocht u vragen hebben over de montage van uw tuinmeubelen dan kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.

Ik heb een vraag over retournering en ruilen.

U mag uw aangekochte product binnen 14 dagen retourneren of ruilen, mits het product compleet en in originele staat/verpakking is. Bij zichtbare gebruikssporen of ontbrekende delen behoudt Gerrits Tuinmeubelen zich het recht voor om de hierdoor ontstane kosten of waardevermindering in rekening te brengen.

Wij adviseren u altijd eerst contact met ons op te nemen, voordat u de producten terugstuurt. U kunt de producten ook op eigen gelegenheid retourneren, de kosten voor de retourzending komen dan voor uw eigen rekening. Het is natuurlijk altijd mogelijk om de producten te komen ruilen of retourneren bij de balie in onze vestigingen.

Is de zichttermijn afgelopen en is het product toch defect? Of heeft u een andere vraag met betrekking tot retournering of omruilen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via de mail, via het contactformulier of via onderstaande telefoonnummers:

Vroomshoop: 0546-646451
Emmen: 0591-658613