Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen

Over Gerrits Tuinmeubelen

Gerrits Tuinmeubelen is een hecht familiebedrijf waar passie, ondernemerschap en enthousiasme centraal staat. Theo Gerrits begon in Daarlerveen met het handelen in tuinmeubel partijtjes. Inmiddels heeft Theo de passie voor tuinmeubelen over kunnen brengen op zijn beide zoons Robert en Jeroen. De familiesfeer is goed terug te zien in de service, altijd vriendelijk en vol passie. Ben je benieuwd naar het hele verhaal? Hieronder blikken we terug in de tijd.

Verkoop restpartijen

In april van het jaar 1991 begon Theo Gerrits met de verkoop van restpartijen. Dit deed hij vanuit zijn huis, aan de G. Nijlandstraat. Wat begon met een paar uur in de week naast zijn baan bij een bouwbedrijf, werd al gauw uitgebreid naar een parttime business. Theo startte met de verkoop van restpartijen en tuinmeubelen. De verkoop van tuinmeubelen beviel hem zo goed dat hij stopte bij het bouwbedrijf. Vanuit een opslag bij zijn huis verkocht hij in een legertent de mooiste tuinmeubelen.

G._Nijlandstraat_1991
Brugstraat_in_Daarlerveen

Een megagroot kunstgras

In 2004 is Handelsonderneming T.G. Gerrits verder gegaan aan de Brugstraat in Daarlerveen. Achter het woonhuis bevond zich een grote loods waarin een stuk of dertig tuinsets stonden opgesteld. De stenen hebben plaatsgemaakt voor een megagroot kunstgras. Daarop werden zo’n zeventig tuinsets gepresenteerd. De tuinmeubelen kwamen zo veel beter uit vond Theo Gerrits. Er werden tuinsets van kunststof, maar ook modellen van teakhout en aluminium verkocht. Daarnaast was er een groot aanbod aan tuinaccessoires als parasols, ligbedden en partytenten. De locatie aan de Brugstraat was niet te missen. Een grote teakhouten stoel van 120 x 160 cm stond geposeerd aan de straat. Deze stoel is trouwens nog steeds te bewonderen; hij staat inmiddels voor de showroom in Vroomshoop. Om de bezoekers te informeren en om ze een indruk te geven van het assortiment aan showmodellen, besloot Theo om een website op te zetten.

Opening showroom Vroomshoop

Theo Gerrits besloot de vertrouwde plek aan de Brugstraat in Daarlerveen te verlaten. Hij verhuisde zijn tuinmeubelen naar de Aziëlaan 9 op het industriegebied Vroomshoop-Oost. In Vroomshoop is de uitstraling veel beter, de ruimte groter, is er meer parkeergelegenheid en het pand bood mogelijkheid tot uitbreiding. Meer ruimte betekent een groter assortiment en Theo start met barbecues, bloembakken en -potten en campingartikelen. In ruim 2000m2 werden de nieuwste trends op gebied van tuinmeubelen gepresenteerd, ruim opgezet en met professioneel advies. Om de tuinmeubelen bij de klant in de tuin te kunnen leveren werd er gekozen om een bezorger in dienst te nemen.

Gerrits_Vroomshoop
Verbouwing_Vroomshoop

Grote verbouwing 

De ruimte werd te klein en Gerrits Tuinmeubelen besloot het pand in Vroomhoop flink uit te breiden met 465m2. Er kwam een bovenverdieping bij en daardoor een nog groter assortiment. Loungesets van de merken Bellagio, Hartman en Summergarden in diverse prijsklassen werden uitgestald. Teakhouten tafels voor onder de overkapping, natuurstenen tafels en een gigantische keuze in stoelkussens werden toegevoegd aan het assortiment.

Opening showroom Heino

Op 20 februari 2016 opende er een nieuwe vestiging op het bedrijventerrein in Heino. De passie voor tuinmeubelen heeft Theo over kunnen brengen op zijn beide zoons Robert en Jeroen. Roberts Gerrits, de oudste zoon van Theo, nam met 21 jarige leeftijd de winkel in Heino op zich. Robert heeft altijd de ambitie gehad om voor zichzelf te beginnen. Theo Gerrits bleef zich richten op de hoofdvestiging in Vroomshoop. De vestiging in Heino bood 500m2 aan tuinmeubelen en ander comfort voor in de tuin. In de showroom stonden 50 setjes opgesteld van bekende merken als Bellagio, Suns, Apple Bee, Campingaz en Weber. Robert bemant de zaak in Heino in principe alleen, met wat hulp van het team van zijn vader.

Opening_Gerrits_Heino
Gerrits_Emmen

Opening showroom Emmen

De locatie in Heino werd al snel te klein en in februari 2019 werd de stap gezet om een showroom in Emmen te openen. Met een winkeloppervlakte van 4000m2 werd dit de tweede locatie van Gerrits Tuinmeubelen. Behalve een nieuwe zaak in Drenthe heeft Gerrits Tuinmeubelen ook een nieuwe opslagruimte, in Den Ham. Dit magazijn dient tevens als afhaalmagazijn. Bestelde tuinmeubelen kun je hier direct afhalen waardoor je nog dezelfde dag van je gekochte tuinmeubelen kunt genieten. Jeroen Gerrits heeft de leiding over het centrale magazijn in Den Ham, van daaruit worden de tuinmeubelen door heel Nederland, Duitsland en België bezorgd.

Robert Gerrits verhuisde mee naar de vestiging in Emmen en is inmiddels 7 dagen in de week in de showroom te vinden om alles in goede banen te leiden. Een mooie toevoeging is het ruime assortiment van 4 Seasons Outdoor waar Gerrits Tuinmeubelen de grootste dealer van Noord Nederland van is. Met de komst van de vestiging in Emmen werd er gestart met de gratis meeneemservice; de klant kan de tuinmeubelen eenvoudig direct meenemen in een gesloten aanhanger.

Private labels

Gerrits Tuinmeubelen biedt niet alleen gerenommeerde merken en showmodellen, in het jaar 2020 zetten ze private labels op de markt. Gerrits onderscheidt zich hierdoor van de concullega’s in de tuinmeubelwereld en zorgt hiermee voor een betere naamsbekendheid. Doordat Gerrits Tuinmeubelen de merken zelf importeert is meer controle op de kwaliteit en de prijs. Enkele bekende merken van Gerrits Tuinmeubelen zijn: Belcanto, Garrison, Sivara, Barbados, Novara en Woodfort.

Gerrits_Theo_Robert_Jeroen
Webshop_Gerrits

30-jarig bestaan

Dit jaar bestaat Gerrits Tuinmeubelen 30 jaar. Volgens Theo is met name het brede assortiment de grote kracht van Gerrits Tuinmeubelen. Gerrits Tuinmeubelen onderscheidt zich doordat zij het hele jaar door showmodellen aanbieden tegen de beste prijs van Nederland. Het aanbod is zeer gevarieerd en biedt voor ieder wat wils. Zo heeft Gerrits een divers aanbod aan loungesets, tuinsets, tuinstoelen, tuintafels, parasols, kussens en accessoires. Er is voor iedere klant die naar de winkel komt voldoende tijd en aandacht. Alle medewerkers beschikken over de nodige kennis en ervaring en kunnen klanten daarom voorzien van een goed advies.

Om het bereik te vergroten en om nog meer mensen de service van Gerrits tuinmeubelen te laten ervaren, is in maart 2021 de webshop gelanceerd. Vanaf dit moment is het mogelijk om het gehele assortiment online te bestellen.

Bekroond met Dofas Pluim 2024

Gerrits Tuinmeubelen is uitgeroepen tot winnaar van de prestigieuze Dofas Pluim 2024. Deze erkenning wordt jaarlijks toegekend aan bedrijven die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd in de tuinmeubelindustrie.

Wij hebben deze prijs gewonnen vanwege onze uitmuntende logistieke prestaties, waarbij ons eigen wagenpark en vaste chauffeurs zorgen voor betrouwbare en efficiënte leveringen. Daarnaast hebben wij een grote sprong voorwaarts gemaakt in het digitale tijdperk met onze eigen fotostudio, waarmee we unieke, hoogwaardige foto's van tuinmeubelcombinaties creëren en onze klanten een exclusieve winkelervaring bieden. Ons interne marketingteam speelt snel in op trends en klantbehoeften, wat resulteert in een sterke merkloyaliteit en klantbetrokkenheid. Deze prijs is een erkenning van het harde werk en de toewijding van ons hele team, en we blijven ons inzetten voor innovatie en klanttevredenheid.

 

over-ons-2024