Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen

Parasolvoeten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 17

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wil jij een nieuwe parasol kopen? Dan heb je daar een parasolvoet bij nodig. Bij Gerrits Tuinmeubelen vind je parasolvoeten in verschillende soorten en in diverse gewichten. Welke parasolvoet of bevestiging je nodig hebt, hangt af van het type parasol en de grootte van de parasol.

Welke parasolvoet past bij welke parasol?

Wanneer je een parasol koopt, wil je natuurlijk dat deze stevig blijft staan, vooral tijdens winderige omstandigheden. Een omvallende parasol kan immers niet alleen schade aanrichten aan je terras of gevel, maar ook aan personen in de omgeving. 

Bij het kiezen van een parasolvoet is het daarom belangrijk om rekening te houden met de grootte van het doek en het type parasol dat je hebt. Zo vereisen zweefparasols over het algemeen een zwaardere parasolvoet dan stokparasols, omdat de stok van een stokparasol in het midden zit. Bovendien dien je bij rechthoekige of asymmetrische parasoldoeken vaak een zwaardere voet te kiezen dan bij ronde of vierkante doeken. 

Parasolvoeten voor stokparasols zijn verkrijgbaar in diverse gewichten, variërend van 25 kg tot 60 kg. Zorg er dus voor dat je de juiste parasolvoet kiest om optimaal te kunnen genieten van je parasol!

Het zwaartepunt van een zweefparasol hangt naast de paal, hierdoor heeft een zweefparasol een zwaar contragewicht nodig om te blijven staan. Kies voor een parasolvoet zweefparasol uit de volgende soorten;

  • de kruisvoet is een aluminium kruis welke verzwaard moet worden met tegels of met de vulvoet van 85 kg;
  • de vulvoet van 85 kg is alleen te gebruiken in combinatie met de kruisvoet en is te vullen met zand
  • de parasolvoet op wielen van 90 kg is gemaakt van graniet en makkelijk te verplaatsen
  • de parasolvoet van 120 kg is gemaakt van graniet, voorzien van 4 wielen en verkrijgbaar met of zonder adapterplaat
  • de verrijdbare parasolvoet van 125 kg is gemaakt van graniet en voorzien van 4 wielen
  • de ingraafvoet van 8 kg is verkrijgbaar met of zonder adapterplaat. Deze parasolvoet van kunststof graaf je in en is hierdoor onzichtbaar op het terras.

Het materiaal van je parasolvoet

Bij Gerrits Tuinmeubelen zijn bijna alle parasolvoeten gemaakt van graniet. Dit omdat graniet zwaar, sterk en onderhoudsarm is. Een parasolvoet van graniet is makkelijk te reinigen. Bovendien geeft een parasolvoet van graniet een chique uitstraling aan jouw terras.

De parasolvoeten van graniet met een gewicht van 25 kg, 30 kg, 40 kg en 60 kg hebben een RVS buis. Deze buis geeft een strakke afwerking. De buis is aan te passen aan de dikte van de parasolpaal door middel van twee draaiknoppen en inzetstukjes van kunststof.

De parasolvoeten van graniet met een gewicht van 90 kg of hoger zijn verkrijgbaar met of zonder adapterplaat en met of zonder wielen. Op dit type parasolvoet is een zweefparasol eenvoudig te monteren met behulp van de instructies. In de parasolvoet zijn gaten geboord om de parasol direct op te monteren of om de adapterplaat en vervolgens de parasol op te bevestigen.

De vulvoet en de ingraafvoet zijn gemaakt van kunststof. Het kunststof is licht van gewicht. Hier moet dus gewicht aan toegevoegd worden.

Plaats de vulvoet over de kruisvoet en vul de voet met zand om de voet te verzwaren. Na het plaatsen en vullen van de vulvoet kun je de parasol op de kruisvoet bevestigen.

Let op: Vul een vulvoet nooit met water. Water zal op den duur verdampen. Hierdoor zal de voet niet zwaar genoeg meer zijn en kan de parasol omvallen.

Een ingraafvoet graaf je in op de gewenste plek in de tuin. Door de aarde en eventueel terrastegels ligt de ingraafvoet goed vast. Je hebt geen cement nodig. Zorg ervoor dat de je de ingraafvoet diep genoeg ingraaft, zodat je de parasol eenvoudig kunt monteren en er geen struikelgevaar is wanneer je de parasol opgeborgen hebt.

Waarvoor dient de adapterplaat?

De ingraafvoet en de verrijdbare parasolvoet van 120 kg zijn niet voor iedere zweefparasol geschikt. Door zelf een adapterplaat te produceren kun je bij Gerrits Tuinmeubelen ook de Hacienda zweefparasol en de Cannes zweefparasol combineren met de ingraafvoet en de verrijdbare parasolvoet van 120 kg.

De adapterplaat past precies op de parasolvoet en de parasol past op de adapterplaat.

Hulp nodig bij het uitzoeken van een parasolvoet?

Bij Gerrits Tuinmeubelen kun je online bij iedere parasol zien welke parasolvoet er het beste bij elke parasol past. Kom je er niet uit? Bel, mail of chat gerust met onze klantenservice. Wij helpen je graag bij het uitzoeken van de juiste parasolvoet.

Kom je liever langs voor persoonlijk advies? Ook dat is geen probleem! Kom naar onze vestiging in Emmen of in Vroomshoop. Daar staan onze experts dagelijks voor je klaar om je te helpen bij het uitzoeken van een parasolvoet die aansluit bij jouw wensen.