Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Tuinmeubelen buiten laten staan in de winter?

Tuinmeubelen buiten laten staan in de winter?

Wij krijgen bij Gerrits Tuinmeubelen regelmatig de vraag of tuinmeubelen in de winter buiten kunnen blijven staan. De temperatuur is aan het dalen, er is meer kans op neerslag, vorst en zelfs sneeuw. Met de winter voor de deur is het belangrijk om te weten hoe je jouw tuinmeubelen het beste kunt beschermen tegen de weersinvloeden. Wij voorzien je in deze blog graag van tips en advies.

Tuinmeubelen buiten laten staan in de winter
In principe kunnen alle tuinmeubelen tijdens de winterperiode gewoon buiten blijven staan. Wanneer je de tuinmeubelen onder een overkapping of binnen plaatst, kan je hiermee wel de levensduur van jouw tuinmeubelen verlengen. Heb je deze mogelijkheid niet? Geen probleem. We geven je graag tips over de verschillende materialen en de invloeden van het weer op jouw tuinset, loungeset of ligbed.

Wicker tuinmeubelen
Tuinstoelen gemaakt van wicker vlechtdraad zijn natuurlijk prachtig, maar het is belangrijk om hier in de winter voorzichtig mee te zijn. In het kunststof vlechtdraad zitten weekmakers die jouw diningstoel gevoeliger maken voor breukschade in de winterperiode. Door de lage temperaturen tijdens de winterperiode, worden wicker vlechtdraden harder en korter. Wanneer je dan buiten op je wicker tuinstoel gaat zitten, kan het wicker breken. Daarom adviseren wij om wicker tuinstoelen die buiten staan, niet te gebruiken bij lage temperaturen.

Heb je wicker diningstoelen buiten staan en wil je deze binnen gebruiken tijdens de feestdagen? Haal de tuinstoelen dan vroegtijdig naar binnen en geef de tuinstoelen de tijd om te acclimatiseren voordat je ze gaat gebruiken. Zo voorkom je schade aan je diningstoelen. 

Aluminium tuinmeubelen
Tijdens de winterperiode hebben ook aluminium tuinmeubelen een beetje extra aandacht nodig. Heb je een tuintafel met een aluminium frame of een standenstoel gemaakt van aluminium? Controleer dan regelmatig of er water in het frame blijft staan. In de winterperiode kan er namelijk condens of water in de holle buizen van het frame blijven staan. Wanneer dit water gaat bevriezen en uitzetten, kan het frame van jouw tuintafel of tuinstoel scheuren of knappen. Om dit te voorkomen kan je het beste de tuinstoelen schuin tegen de diningtafel plaatsen. Op deze manier kan het water er eenvoudig uitlopen en voorkom je dat er water in het frame blijft staan.  

winterklaar-overkapping

Je parasol opbergen in de winter
Wij raden je aan om je parasol altijd te beschermen door middel van een parasolhoes tegen verschillende weersinvloeden. Niet alleen in de winterperiode, maar gedurende elk seizoen. Met een parasolhoes zorg je ervoor dat je parasoldoek langer mooi blijft. Let er wel goed op dat je de parasolhoes pas om je parasol heen doet, wanneer deze volledig droog is. Wanneer je de parasolhoes om je parasol plaatst terwijl deze nog vochtig is, kan dit zorgen voor vervelende vlekken en schimmelvorming. In principe is het niet nodig om de parasol binnen op te bergen. Een parasolhoes biedt voldoende bescherming. Echter slijt de parasolhoes wel sneller wanneer hij het hele jaar door bloot wordt gesteld aan de verschillende weersinvloeden. Heb je genoeg opslagruimte? Dan kan je je parasol inclusief hoes ook binnen opbergen. Je kunt hem eventueel met haken aan het plafond van de berging of tuinschuur vastmaken zodat je hem horizontaal kunt ophangen. Dit scheelt erg veel ruimte én zo verleng je de levensduur van je parasol.

Bescherm je parasol

Foto_blog_tuin_winterklaar_1

Accessoires op jouw tuintafel
Hoe gezellig het er ook uitziet, wij adviseren je om geen accessoires op je diningtafel, bijzettafel of loungetafel te laten staan. Een leuk dienblad of een andere accessoire kan voor lelijke vlekken en kringen zorgen die je niet meer kunt verwijderen. Wanneer je een bloempot op dezelfde plek op jouw bartafel, picknicktafel of low diningtafel laat staan, dan bestaat de kans dat je altijd blijft zien waar de bloempot heeft gestaan. Voor een korte periode kan je prima iets leuks op je tuintafel zetten, maar haal het er op tijd vanaf en verleng de levensduur van jouw tuinmeubelen. 

Het opbergen van jouw tuinkussens
Het is tijdens de winterperiode erg belangrijk dat vocht en schimmel geen kans krijgen. Berg daarom je sierkussens, loungekussens en stoelkussens op. Zo verleng je de levensduur van jouw tuinkussens en blijven ze mooier van kleur. Er zijn speciale kussentassen verkrijgbaar om jouw tuinkussens in op te bergen. De kussenhoes voor tuinkussens zijn er in verschillende maten; speciaal voor het opbergen voor loungekussens en speciaal voor standenstoel tuinkussens. Zorg voor een droge en vochtvrije opbergplek en help jouw tuinkussens de winter door! 

Een tas om te kussen

Het afdekken van jouw tuinmeubelen
Bij Gerrits Tuinmeubelen krijgen we ontzettend vaak de vraag of tuinmeubelen moeten worden afgedekt in de winter. Wij kunnen hier heel kort over zijn: nee! Een tuintafelhoes of tuinstoelhoezen raden wij echt af om te gebruiken. Wanneer je tuinmeubelen afdekt, ontstaat er altijd condens waardoor de tuinmeubelen kunnen stikken. Hierdoor ontstaan er schimmelplekjes of rare vlekken die niet meer te verwijderen zijn. Gebruik dus geen beschermhoezen voor tuinmeubelen. Onze tuinmeubelen zijn ervoor gemaakt om onafgedekt buiten te kunnen staan. 

Je tuin gezellig aankleden tijdens de winter
Wat we je wél aanraden in de winterperiode, is je tuin gezellig aan te kleden. Hoe leuk is het om jouw tuin om te toveren tot een magisch winterwonderland met decoratie. Kies voor mooie, twinkelende lichtslingers boven je tuinstoelen. Wanneer er geen echte sneeuw ligt, kun je kunstsneeuw en slingers van ijspegels gebruiken om een winterse uitstraling te creëren. Zorg voor een betoverende aanblik en hang kerstballen, linten en andere feestelijke decoraties in de bomen. 

Geniet van je tuin, laat je tuinmeubelen gewoon onafgedekt buiten staan, maar haal de decoratie wel van je tuintafel af. Kom in de winterperiode gezellig langs bij ons in de showroom om wat tuininspiratie op te doen voor het nieuwe seizoen onder het genot van een kopje koffie of thee. 

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *