Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Welke tuinmeubelen passen het beste onder een overkapping?

Welke tuinmeubelen passen het beste onder een overkapping?

Een overkapping in de tuin is de ideale plek om ook in de winterperiode te genieten van het buitenleven. Het is bijna een standaard geworden, want je kent altijd wel iemand met een overkapping. In alle stijlen tuinen kan je een overkapping zetten door de vele types die er zijn. Je kan alleen een overkapping in de tuin hebben, een serre aan huis of een tuinhuis met overkapping. Hij dankt zijn populariteit aan het feit dat je je tuinmeubelen niet hoeft op te bergen tijdens de winterperiode.

Een verlenging van de woonkamer

Je tuinmeubelen staan droog, er hangt gezellig sfeerlicht en de warmte van de heater komt je tegemoet. Met warme chocomelk en een boek plof je neer op de loungebank. Lekker genieten van de winter in de tuin met een terrasoverkapping. Naast de traditionele overkapping kan je ook een serre aanbouwen. Op deze manier is het een mooie verlenging van de woonkamer en maak je ook in het najaar gebruik van je tuin.

Met een overkapping aan huis kan je dus goed een tweede woonkamer realiseren. Hier kunnen de kinderen bijvoorbeeld mooi spelen tijdens een etentje met familie of een verjaardag. Je kan deze tuinkamer ook gebruiken wanneer je een diner organiseert, bijvoorbeeld met kerst. Mooie accessoires, een kerstboom en de tuintafel helemaal in kerstsfeer. Je bent klaar om met familie en vrienden te genieten van kerstavond! Maar ook in de zomer kan je heerlijk vertoeven onder een overkapping. Vaak blijft op een zomerdag de warmte langer hangen onder de overkapping en kan je dus tot in de late uurtjes een drankje drinken op de loungeset. Maar je kan natuurlijk ook van een barbecue genieten in de schaduw. Zie jij jezelf al heerlijk relaxen?

Welke sfeer wil ik in mijn overkapping?

Bij de inrichting van je overkapping kan het soms best lastig zijn om te beslissen wat je nou precies wilt. Welke tuinmeubelen kan ik nou het beste gebruiken onder een overkapping? Deze vraag kan je gemakkelijk beantwoorden door middel van 3 stappen. Zo helpen we jou bij het kiezen van de juiste tuinmeubelen.

Stap 1. Hoeveel oppervlakte heb je voor tuinmeubelen? Een tuinset moet niet te  groot zijn maar ook niet te klein. Je moet de ruimte op de juiste manier benutten en rekening houden met loopruimte.

Stap 2. Waar wil je de overkapping voor gebruiken? Om heerlijk te loungen, dineren in stijl of een combinatie van deze twee. Naast een tuinset of een loungeset heb je namelijk ook keuze uit verschillende lounge-diningsets in ons assortiment.

Stap 3. Nu je weet hoe groot de tuinmeubelen kunnen zijn, waar je ze voor wilt gebruiken, is het belangrijk om te beslissen wat voor soort materiaal je wilt. Er is keuze uit o.a. wicker, teakhout, rope of aluminium. Het voordeel van een overkapping is dat het niet uit maakt wat voor soort materiaal je kiest, alles kan. Welke sfeer wil je creëren in je tuinkamer? Ga je voor modern, bohemian of landelijk.

Bo_dining_04

Tuinmeubelen inspiratie voor jouw overkapping

Ultiem loungen onder de overkapping

Dat doe je met een loungeset van Gerrits Tuinmeubelen. Met ons ruime assortiment kan je voor elke tuinstijl een mooie loungeset vinden. Zoek je een voordelige loungeset? Dan is de Barbados Karan een hele mooie optie! Met deze serie kan je je loungeset naar wens zelf uitbreiden. Zo zijn er verschillende uitvoeringen beschikbaar zoals; een stoel-bank set of een mooie hoek loungeset. Alle Karan sets zijn uit te breiden met extra loungestoelen of voetenbanken.

Heeft jouw overkapping een modern tintje? Dan is de Figaro loungeset van 4 Seasons Outdoor perfect! Deze loungeset is er in vele opstellingen, groot of klein. Zo past hij altijd in jouw tuinkamer. Je kan de Figaro loungeset uitbreiden met o.a. een hoekmodule, extra tuintafel, extra zitplek of een tussenstuk met tafeltje. Combineren tot de max!

Elba_lounge_-_Elba_dining_Vesper_2

Diningset

Of je nu kiest voor een grote of kleine tuinset, je hebt altijd genoeg plek. Je kan gemakkelijk een stoel of poef aanschuiven om meer plek te creëren. Wanneer je houdt van gezellig tafelen of een bordspel met vrienden is een dining tuinset perfect. Kijk bij het kopen van een tuinset voor onder je overkapping goed naar de afmetingen, je wilt niet dat de tafel buiten de overkapping uit komt. Je hebt verschillende vormen tuintafels; ovaal, rond of rechthoekig. Een ronde tafel past mooi in een vierkante overkapping. 

Lounge diningset

Met een lounge diningset combineer je het relaxen van een loungeset met de stijl van een diningset. Doordat de hoogte van zowel de bank als de tafel hoger is dan een gemiddelde loungeset kan je er ook prima aan zitten eten.

Met de Sivara Parlo serie combineer je het loungen met dineren in een landelijke sfeer door het gebruik van wicker. Er zijn vele opstellingen mogelijk zoals een hoek set of een XL hoekset met extra zitplek in de hoek. Om extra zitplek te creëren kan je ook tuinstoelen van het merk Sivara gebruiken.

Extra hangplek creëren?

Naast de traditionele tuinmeubelen kan je ook op een speelse manier een zitplek creëren onder een overkapping. Met een hangstoel kan je lekker relaxen en genieten van een kopje thee. Je kan hem gebruiken met de bijgeleverde stang of je kan hem aan de overkapping bevestigen. Zorg er wel voor dat hij op een stevig punt hangt.

Wil je graag een tuinset kopen maar kom je er niet uit? Kom dan langs in één van onze showrooms in Emmen of Vroomshoop. Onze vakkundige collega’s helpen je graag met het uitzoeken van de juiste tuinmeubelen voor onder jouw overkapping.

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *