Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Tuinmeubel trends 2024

Tuinmeubel trends 2024

Verlang jij al naar de zomer? Er staan in ieder geval weer prachtige tuinmeubelen op je te wachten. Doe inspiratie op met onze tuintrends van 2024 en droom vast weg naar een warme, stijlvolle tuin. Om de blog overzichtelijk te houden is het onderverdeeld in de volgende trends: Natuurlijke materialen, Natuurlijke kleurpaletten, Rond en organisch, De duurzame tuin en Multifunctionele tuinmeubelen.

  • Tuintrend 1: Natuurlijke kleurpaletten 
  • Tuintrend 2: Natuurlijke kleurpaletten
  • Tuintrend 3: Rond en organisch
  • Tuintrend 4: De duurzame tuin
  • Tuintrend 5: Multifunctionele tuinmeubelen

          Tuintrend 1: Natuurlijke materialen

          Eén van de opvallende tuinmeubeltrends van 2024 is het gebruik van natuurlijke materialen. Denk aan teakhouten tuinmeubelen met een ruwe, onbewerkte uitstraling en tuinstoelen en tuinbanken met een rotan look. Deze materialen brengen de warmte en schoonheid van de natuur in je buitenruimte.

          Combineer deze natuurlijke materialen en aardse kleuren van je tuinmeubelen met de vrolijke tuintrend ‘Viva La Vida’, voor een echte vakantiesfeer. Zoals de naam al aangeeft draait het hierbij om het vieren van het leven vol passie en kleur. Sierkussens met franjes en kwasten in de kleuren roze, rood, oranje en geel benadrukken de mediterrane sfeer. Denk ook aan kleurrijke plaids en andere accessoires. Jouw tuin wordt zo een echt zomers vakantieparadijs. Denk ook aan beplanting in vrolijke, zomerse kleuren. De rondfladderende vlinders en bijen maken het zomerse gevoel helemaal af!

          Blogfoto-Tuintrends-2024-Gerrits-Tuinmeubelen

          Tuintrend 2: Natuurlijke kleurpaletten

          In 2024 zijn natuurlijke tinten overal in de tuin terug te vinden. Zachte aardetinten voeren de boventoon, waardoor een warme en luxe uitstraling ontstaat. Denk aan de kleuren warm champagne, terracotta en oranje keren volop terug in allerlei soorten tuinmeubelen.

          Blogfoto-2-tuintrends-2024-Gerrits-Tuinmeubelen

          Grillige boomstammen, grove blokken steen, natuurlijke omheiningen, zitkuilen en vuurplekken versterken deze trend. Borders lijken natuurlijk te zijn ontstaan. Combineer bloemen met siergrassen. De tuin mag een ruwe en ruige uitstraling hebben, met bruintinten in de hoofdrol. Een grindpad kan onderbroken worden door houten bielzen en ook grote rotsblokken krijgen een plekje in de tuin.

          Tuintrend 3: Rond en organisch

          Natuurlijke kleuren gaan erg goed samen met ronde en organische vormen. De ronde en organische vormen trend is samen met de botanische stijl naar buiten verplaatst. De vormen worden rustiger, speelser en zachter. De strakke, rechthoekige tuintafels maken plaats voor ronde ovale modellen. Ook de loungesets worden in 2024 steeds ronder.

          Ronde en organische vormen kunnen ook eenvoudig worden toegevoegd aan een strakke tuinset. Kies bijvoorbeeld voor ronde bijzet-loungetafels, kussens en accessoires. Door ronde bijzet-lounge tafeltjes met verschillende afmetingen en/of materialen bij elkaar te plaatsen, creëer je een levendige dynamiek. Een ronde diningtafel zorgt voor gezelligheid. Bovendien zul je nooit meer tegen een tafelhoek aanlopen, dit is ook veiliger voor kinderen.

          Tuintrend 4: Duurzame tuin

          De vraag naar een duurzame tuin is een trend die we al zagen, maar in 2024 nog meer gaan zien. Het komt niet alleen terug in duurzame tuinmeubelen, maar ook in duurzame verlichting en duurzame accessoires. Ben je op zoek naar duurzame tuinmeubelen? Kies dan voor materialen als Techteak, teakhout, wicker, rope en aluminium. Bij Gerrits Tuinmeubelen vind je zulke duurzame tuinmeubelen.

          Het merk Fusion bestaat uit tuinmeubelen gemaakt van het revolutionaire materiaal genaamd Techteak. Dit innovatieve materiaal, exclusief verkrijgbaar bij Gerrits Tuinmeubelen, biedt een duurzaam alternatief voor traditioneel teakhout.

          Het teakhout van het merk Woodfort
           is voorzien van een FSC keurmerk, een Green Leaf Certificate en een Indonesian Legal Wood (SVLK/V-Legal) certificaat.

          Tuintrend 5: Multifunctionele tuinmeubelen

          In 2024 draait alles om efficiëntie en ruimtebesparing. Multifunctionele meubelstukken zijn dan ook een must-have in moderne tuinen. Denk aan lounge tuinstoelen die je kunt omtoveren tot schommelstoel of tuinbanken met verborgen opbergruimtes. Deze tuinmeubelen zijn niet alleen praktisch, maar ook stijlvol en passen goed in zowel kleine als grote buitenruimtes.

          Low dining tuinmeubelen zijn de ideale oplossing. Dit is loungen en dineren in één waardoor je geen aparte tuintafel en loungeset meer nodig hebt. Low dining tuinmeubelen bieden zowel ontspanning als gezellige etentjes met je vrienden.

          Modulaire loungesets zijn populairder dan ooit. Doordat modulaire sets uit verschillende elementen bestaan, is het mogelijk om je eigen set samen te stellen. Hierdoor pas je een set dus eenvoudig per situatie aan. Plaats een loungebank voor een gezellige tijd met vrienden of tover de loungebank met een hocker om in een loungebed zodra je een middag voor jezelf hebt. Krijg je onverwachts bezoek? Voeg een extra element toe en je creëert gemakkelijk zitplek voor iedereen.

          De nieuwste tuinmeubel trends shop je bij Gerrits Tuinmeubelen

          Heb je inspiratie opgedaan en wil je ook komend seizoen comfortabel buiten zitten? Bij Gerrits Tuinmeubelen heb je in 2024 een ruime keuze in tuinmeubelen. Bezoek onze showrooms en geniet van al het zitcomfort onder het genot van een kopje koffie of thee. Wil je liever vanuit huis winkelen? Shop dan in onze webshop. Heb je vragen over trends, tuinmeubelen of een specifiek product? Neem dan contact op met onze klantenservice.

          Delen

          Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

          Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *