Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Hoe kan ik mijn parasol schoonmaken?

Hoe kan ik mijn parasol schoonmaken?

De zonovergoten zomer is voorbij wat betekent dat de herfst om de hoek komt kijken. Helaas is het tijd om de waarheid onder ogen te zien en je parasol op te bergen. Zo blijft je parasol als nieuw en heb je er volgend jaar weer plezier van. Wat is nou de beste manier om je parasol schoon te maken en op te bergen? In dit blog lees je alles over wat je kan gebruiken voor het schoonmaken, wat je echt niet mag vergeten en hoe je het langst plezier houdt van jouw parasol.

Welke schoonmaakmiddelen kan ik gebruiken?

Een parasol behoudt zijn kwaliteit door hem regelmatig schoon te maken. Denk hierbij niet alleen aan het doek, maar ook aan het frame! Maak je parasol schoon door alleen gebruik te maken van lauwwarm water. Voeg hier eventueel groene zeep aan toe. Dit schoonmaakmiddel is mild en biologisch afbreekbaar. Hierdoor is het geschikt om voor al jouw tuinmeubelen te gebruiken.

Stap voor stap

Stap 1:  Verzamel alle spullen die je nodig hebt. Een emmer met water, een spons/zachte borstel, vegertje, groene zeep en de parasolhoes.

Stap 2:  Je kunt er voor kiezen om het doek van de parasol te halen, uit te leggen en zo schoon te maken. Een andere manier is om de parasol in te klappen en per vlak schoon te maken.

Stap 3: Haal eerst het grove vuil, zoals bladeren en opgedroogde vogelpoep, weg met een vegertje.

Stap 4: Voor hardnekkige vlekken en groene aanslag gebruik je het sopje met de spons of de zachte borstel.  

Stap 5: Omdat je doek nu nat is, laat je hem drogen. Zit je doek nog om het frame? Zet de parasol dan weer op, zodat hij goed kan drogen. Let op! Om verkleuringen te voorkomen raden wij aan om de parasol niet in de volle zon te laten drogen.

Stap 6: Nu het doek droog is, draai je de parasol weer in en doe je de hoes erom.

Stap 7: Je houdt je parasol het mooiste wanneer je hem binnen, in een tuinhuisje of schuur, inclusief parasolhoes opbergt.

TIP: Check onze Instagram voor een instructiefilmpje.

Parasolhoes

Binnen of buiten opbergen?

Je parasol is schoon, de hoes zit er omheen en nu kan je hem opbergen. Maar wat is nou handig? Je wilt niet dat hij in de weg staat in de schuur als je de grasmaaier wilt pakken. De makkelijkste plek is in de hoek van je schuur of garage. Wil je maximaal ruimte besparen? Je kan door middel van haken ook een ophangmechanisme maken zodat de parasol aan het plafond hangt. Zo staat hij nooit in de weg en kan je de parasol gemakkelijk pakken, wanneer het zonnetje weer schijnt. Let er wel op dat je altijd de beschermhoes gebruikt. Zo houd je langer plezier van je parasol en zal hij niet beschadigen.

Welke parasolhoes past bij mijn parasol?

Naast vele parasol soorten hebben we ook een assortiment met bijpassende parasolhoezen. Bij elke formaat en type parasol hoort weer een andere hoes. Je wilt natuurlijk niet dat je hoes te lang is of juist te kort. Bij een Madison parasol hoort een Madison parasolhoes, deze past perfect. Heb je een mooie zweefparasol op het terras? Daar hoort een parasolhoes zweefparasol bij. Naast Madison hebben wij ook 4 Seasons Outdoor parasols waar een 4 Seasons Outdoor parasolhoes bij hoort. Wil je zeker weten dat je de juiste hoes kiest? Kijk dan op de webshop bij jouw parasol, hier vind je de juiste parasolhoes maar ook bijpassende parasolvoeten.

madison-pac9p014-detail-3

Tips en tricks

-        Laat de parasol na het schoonmaken nooit drogen in de volle zon, hierdoor kan het doek verkleuren.

-     Haal in het hoogseizoen bladeren, takken en vogelpoep van het doek af. Dit scheelt weer bij de grote schoonmaak aan het einde van de zomer.

-        Sluit na gebruik altijd de parasol. Zo is deze beter bestand tegen beschadigingen door weer en wind.

-        Wil je de parasol in de winter gebruiken voor bijvoorbeeld een feestje? Zet jouw parasol neer om warmte eronder vast te houden. Tegelijkertijd houdt de parasol enkele regendruppels tegen. Een parasol dient echter niet als paraplu of partytent. Zorg ervoor dat je hem eerst laat drogen voordat je de parasol weer opbergt.

Parasol kopen?

Heb jij deze blog net te laat gelezen en is jouw parasol aan vervanging toe? Neem dan een kijkje in onze categorie parasols. Bij elke stokparasol en zweefparasol wordt aangegeven welke voet en hoes je het beste kunt gebruiken. Kom langs in één van onze showrooms voor extra informatie of om de parasol in het echt te bekijken. Onze collega’s voorzien je graag van passend advies. 

Parasolhoezen

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *