Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Tuinmeubelen schoonmaken en opbergen

Tuinmeubelen schoonmaken en opbergen

Tuinmeubelen schoonmaken en opbergen

Heb jij deze zomer ook zo genoten van jouw tuinmeubelen? Na een lange zomer staat de winter alweer voor de deur en dalen de temperaturen. Deze teruglopende temperaturen hebben gevolgen voor tuinmeubelen. Het is tijd om jouw meubelen te onderhouden, schoon te maken en indien mogelijk op te ruimen. Als je je tuinmeubelen goed onderhoudt, houd je hier zo lang mogelijk plezier van. Maar hoe pak je dit aan? In dit blog geven we je graag een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw meubelen goed de winter doorkomen en klaar zijn voor volgend jaar.

Materiaalsoort tuinmeubelen

Allereerst is het van belang om vast te stellen over welk materiaal dining tuintafel, tuinstoel of loungeset je beschikt. Ieder materiaal heeft namelijk weer een ander soort onderhoud nodig. Zo is het ene type materiaal onderhoudsvriendelijker dan het andere type materiaal.

Houten tuinmeubelen

Door een teakhouten meubel goed te onderhouden heb je langer plezier van je tuinmeubelen. Doordat teakhout een natuurproduct is, zullen er kleine barstjes en haarscheurtjes ontstaan. Beschik je over een onbehandeld teakhouten meubel? Een onbehandeld meubel wordt alleen maar mooier, omdat het hout met de jaren gaat leven en het hierdoor gaat vergrijzen. Wil je de originele kleur graag behouden? Kies er dan voor om de tuinmeubelen te behandelen met olie of beits. Zorg er wel voor dat het hout eerst goed opgedroogd is voordat je de olie aanbrengt.

Wil je jouw teak tafel schoonmaken? Teakhouten tuinmeubelen zijn gemakkelijk schoon te maken met veel water en wat groene zeep. Gebruik geen chloor of andere agressieve schoonmaakmiddelen. Deze middelen kunnen witte vlekken veroorzaken. Maak de meubelen goed nat en schrob het vuil er met een harde borstel af. Vervolgens is het belangrijk om de tuinmeubelen goed schoon te spoelen en natuurlijk te laten drogen. Heb je een teakhouten tuintafel die behandeld is met grijze wax? Gebruik dan geen schuurpapier om vlekken te verwijderen.

Granieten tuinmeubelen

Granieten tuintafels zijn duurzaam, sterk en zeer onderhoudsarm. Door een granieten tuintafel goed schoon te houden hoeft het eigenlijk niet onderhouden te worden. Het schoonmaken van een granieten tafelblad is erg belangrijk, omdat vlekken er snel intrekken. Wordt er wat drinken geknoeid? Zorg er dan voor dat je dit direct schoonmaakt met een doek. Dit gaat gemakkelijk omdat granieten tafelbladen glad gepolijst zijn en dus geen structuur bevatten. Heb je een bloempot op tafel geplaatst en heeft dit kringen veroorzaakt? Doordat graniet een natuurproduct is zal het vanzelf weer uit het tafelblad trekken. Wil je de tafel grondig schoonmaken? Maak een sopje van lauwwarm water en groene zeep en je granieten tuintafel is als nieuw.

bartafel-detail_3_

Aluminium tuinmeubelen

Veel tuinmeubelen zijn gemaakt van aluminium en dat is niet voor niets. Aluminium is eenvoudig te onderhouden en heeft het voordeel dat het niet kan roesten. Wil je je aluminium tuinmeubelen goed reinigen? Maak een sopje met wat groene zeep. Gebruik een vochtige doek om het meubel schoon te maken. We raden je af om agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Dit kan jouw aluminium tuinmeubelen beschadigen. Let er tijdens de winterperiode op dat er geen water in de holle buizen van het frame komt. Als het water bevriest zet het uit en kant het frame gaan scheuren of knappen. Is er toch water in jouw tuinmeubelen gekomen? Houd het tuinmeubel dan iets schuin, zodat het water eruit kan lopen.

DSC_5433_1_

Wicker tuinmeubelen schoonmaken

Het materiaal wicker is zeer gemakkelijk schoon te maken. Het enige wat je nodig hebt is veel water, wat groene zeep en een zachte doek. Gebruik geen hogedrukreiniger of andere agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan jouw wicker tuinmeubelen aantasten. Wij adviseren om tuinstoelen gemaakt van wicker binnen op te bergen voordat de winterperiode aanbreekt. Wicker kan niet goed tegen lage temperaturen, hierdoor kan het draad breken.

Tuinmeubelen buiten laten staan

Eigenlijk kunnen alle tuinmeubelen van Gerrits Tuinmeubelen het hele jaar door buiten blijven staan. Toch adviseren wij om de tuinmeubelen voor de winter op te bergen of om ze onder de overkapping te plaatsen. Het opbergen van jouw meubelen verlengt de levensduur en dit scheelt je heel wat schoonmaakwerk in het voorjaar. Heb je deze mogelijkheid niet? Zorg er dan in ieder geval voor dat je de kussens opbergt op een droge plek of maak gebruik van een kussentas. Op deze manier krijgen schimmels geen kans en blijven jouw tuinkussens mooier. In het assortiment van Gerrits Tuinmeubelen vind je een kleine en een grotere kussentas. Ideaal voor het opbergen van je sierkussens, loungekussens of stoelkussens. Door het active air systeem kan de vochtige lucht uit de tas en zal er geen schimmel ontstaan op jouw kussens.

Moet ik mijn tuintafel afdekken voor de winter?

Wij adviseren om nooit een opberghoes te gebruiken voor jouw tuinmeubelen. Doordat zich onder een hoes vocht ophoopt, zal dit in de tuinmeubelen trekken wat weer schimmel en vlekken kan veroorzaken. Deze vlekken krijg je er vervolgens niet meer uit. Erg zonde en zeker niet nodig!

Heb jij na het lezen van deze blog nog vragen over het onderhoud van jouw tuinmeubelen? Kom langs bij Gerrits Tuinmeubelen in Emmen of Vroomshoop. De medewerkers geven je graag advies over het onderhoud van het materiaal van jouw tuinmeubelen. Vind je mailen of bellen gemakkelijker? De klantenservice staat voor je klaar om alle vragen te beantwoorden.

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *