Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Wanneer kunnen mijn tuinmeubelen naar buiten?

Wanneer kunnen mijn tuinmeubelen naar buiten?

Maart is in aantocht en we weten wat dat betekent: maart roert zijn staart! Het kan nog sneeuwen of het kan 17 graden zijn. Het is in ieder geval tijd om te inventariseren of alle tuinmeubelen nog mooi zijn, geen schimmel hebben en of de kussens gewassen moeten worden. Maar wat is nu een goed moment om jouw tuinmeubelen weer naar buiten te verplaatsen? Je leest het in deze blog.

Tuinmeubelen in de startblokken

Je kent het wel, het wordt steeds mooier weer en je blijft maar op die ene tuinstoel in het zonnetje zitten. Voor je het weet is het hoogzomer en jouw mooie tuinset staat nog steeds niet buiten te shinen. Dat is natuurlijk zonde! Maart is dé maand om jouw tuinmeubelen alvast een schoonmaakbeurt te geven. Zo kan je bij het eerste zonnestraaltje genieten van het heerlijke weer zonder jas! Let natuurlijk goed op het weer want het kan nog alle kanten op gaan. De echte vorst is in maart wel voorbij en ook in de nachten daalt de temperatuur niet meer zo vaak onder het vriespunt. Dus dit is hét moment om je tuinmeubelen buiten te zetten.

Tegenwoordig is veel van het tuinmeubilair geschikt om het hele jaar buiten te blijven staan. Loungeset worden gemaakt van bijvoorbeeld wicker of kunststof, dat goed bestand is tegen de weersomstandigheden in ons land. Aluminium is ook een type materiaal dat het hele jaar buiten kan blijven staat en alleen schoongemaakt hoeft te worden in de lente.

DSC_6028

Wicker en kunststof tuinmeubelen

Tuinmeubelen van wicker of kunststof worden veel gebruikt in de tuinmeubelenindustrie en dat is niet voor niks. Het materiaal is namelijk uitermate geschikt om buiten te blijven staan en kan goed tegen verschillende weersomstandigheden. Daarnaast is het erg onderhoudsvriendelijk, een sopje met groene zeep en een zachte borstel is genoeg om jouw tuinmeubelen weer spik en span te krijgen.

Houten tuinmeubelen

De meeste teakhouten tuinmeubelen in ons assortiment kunnen het gehele jaar door buiten blijven staan. Teak hardhout heeft van nature een hoog oliegehalte die het hout beschermt tegen verschillende weersinvloeden. Ondanks de oliën die van nature aanwezig zijn zal teakhout na verloop van tijd gaan vergrijzen, dit is een natuurlijk proces. Wil je die mooie, warme kleur behouden? Dan moet je het teakhout een paar keer per jaar behandelen met olie.

Aluminium en RVS tuinmeubelen

Bijna alle aluminium en RVS tuinmeubelen van Gerrits Tuinmeubelen zijn voorzien van een poedercoating. Deze coating is een extra beschermlaag tegen vuil en roest. Denk eraan dat in de buizen van tuinmeubelen water kan blijven zitten. Het is dan ook verstandig om een gaatje onderin het frame te hebben waar water uit kan stromen. Zo heb je minder kans op water dat bevriest en uitzet en daardoor jouw tuinmeubel kapot maakt.

Tuinkussens fris en schoon?

Om jouw tuinmeubelen extra comfort te geven heb je er natuurlijk tuinkussens in liggen. Het kan zijn dat je deze tijdens de winter op zolder hebt neergelegd of in een kussenbox in de schuur. Kijk altijd even of de kussens een opfrisbeurt nodig zijn voor het nieuwe zomerseizoen. Niets zo fijn om in de zon te zitten op schone tuinkussens. Veel tuinkussens zijn gemaakt van All Weather materiaal, Olefin. Dit materiaal is kleurvast, UV-bestendig en waterafstotend. Heb je weerbestendige kussens maar ben je er toch heel voorzichtig mee en berg je ze altijd binnen op? Wanneer de temperatuur boven de 20 graden uitkomt kan je jouw weerbestendige kussens lekker buiten laten liggen.De meeste tuinkussens kunnen op 30 graden gewassen worden. Het drogen van tuinkussens kun je het beste doen in de buitenlucht. Leg ze in de schaduw te drogen, om verkleuring tegen te gaan. Om er voor te zorgen dat de vorm van de kussens behouden blijft, kan je beste de vulling in de hoezen doen wanneer deze nog een klein beetje vochtig zijn.

stoelkussens

Is jouw parasol klaar voor de lente?

De herfst begon en je hebt netjes je parasol opgeborgen, in de schuur met een hoes of buiten met een hoes. Inmiddels is het voorjaar begonnen en je haalt je parasol uit het spreekwoordelijke stof, of ligt er nou echt een laagje stof op? Je parasol schoonmaken kan eenvoudig; afborstelen met een droge borstel, viezigheid schoonmaken met water (eventueel groene zeep) en een zachte borstel en tot slot laten drogen!

Zijn jouw tuinmeubelen toe aan vervanging?

Je haalt je tuinset tevoorschijn en nu blijkt het toch echt zo te zijn: het heeft de winter niet overleeft. Dan is het tijd om te gaan kijken voor nieuwe tuinmeubelen. Kom langs in één van onze showrooms in Emmen of Vroomshoop. Je kunt proefzitten en onze medewerkers helpen je graag met advies bij de aankoop van een nieuwe tuinset voor op jouw terras.

Tuinmeubelinspiratie voor jou

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *