Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Welke tuintafel kiezen?

Welke tuintafel kiezen?

Welke tuintafel kiezen?

Wil jij optimaal genieten van jouw heerlijke tuin? Dan mag de juiste tuintafel natuurlijk niet ontbreken op jouw terras. Kies je voor een mooie royale diningtafel of juist een compacte ronde tuintafel? Wil je graag een combinatie tussen loungen en dineren en kies je voor low dining of zoek je alleen een bijzettafel om bij je loungeset te plaatsen? Door ons ruime assortiment tuintafels is er altijd wel een tuintafel die past bij jouw wensen. In deze blog geven wij je advies over de verschillende soorten tuintafels, de materiaalsoorten en de verschillende vormen tuintafels.

Welke soorten tuintafels zijn er?

Dining tuintafels
Wanneer jij heerlijk met familie en vrienden in jouw tuin wilt dineren, is een diningtafel uitermate geschikt. Een diningtafel is perfect te combineren met verschillende soorten tuinstoelen uit ons assortiment. Combineer een diningtafel naar keuze met een van onze dining tuinstoelen, standenstoelen of stapelbare tuinstoelen en jij zit altijd goed. De mooiste tuinsets creëer je door de kleuren en materialen op elkaar af te stemmen. Let er wel op dat je jouw gekozen tuinstoelen goed onder de tuintafel kunt schuiven. Meet de hoogte van de tafel op door te meten vanaf de vloer tot aan de onderkant van het tafelblad. Meet vervolgens de hoogte van de armleuningen van de diningstoel om te beoordelen of het goed onder de tuintafel past.

Loungetafels
Een loungetafel voor buiten is uitermate geschikt wanneer jij een lage tuintafel zoekt om jouw hapje of drankje op te kunnen zetten terwijl jij heerlijk in je loungeset ligt te loungen.

Lounge-diningtafels
Wil jij graag de mogelijkheid hebben om zowel te dineren als te loungen in jouw tuin? Kies dan voor een lounge-diningtafel. Een lounge-diningtafel is iets hoger dan een loungetafel, waardoor deze tuintafel ideaal is om ook aan te dineren. Combineer deze tuintafel met een hogere loungebank, loungeset of een lounge-dining tuinstoel en stel je favoriete tuinset samen.

Low diningtafel
Een nieuwe trend op het gebied van tuinmeubelen is de low diningtafel. De low dining tuintafel is wat lager dan een standaard tuintafel. Met een low dining tuinset kan je heerlijk met een fijn gezelschap dineren. Na het diner hoef je je niet te verplaatsen naar een loungeset, maar kan je gewoon blijven loungen in je low diningstoel. Dineer laag op hoog niveau met de low diningtafel.

Bijzettafel
Heb je al een heerlijke loungeset in jouw tuin staan, maar mis je nog een plekje om jouw favoriete drankje binnen handbereik op te zetten? Dan mag een bijzettafeltje niet missen op jouw terras. Een bijzettafel voor buiten zijn er in vele soorten en maten. Kies je voor een aluminium bijzettafel, houten bijzettafel of ga je voor keramiek? Creëer een speels effect door bijzettafels te combineren. 

Bartafels
Bartafels in combinatie met barstoelen bieden jou de mogelijkheid om gezellig met vrienden in jouw tuin te borrelen. Gezellig borrelen op hoog niveau met familie en vrienden? Kies dan voor een van de mooie bartafels uit ons assortiment.

Tuintafels en materiaalsoorten

Teakhout
Teakhout heeft een natuurlijke kleur en de mooie houtstructuur zorgt ervoor dat een teak tuintafel een warme uitstraling heeft. Wanneer je zowel een warme als een stoere uitstraling op jouw terras wilt, kies dan voor een tuintafel met alleen een tafelblad van teakhout. Een leuk voorbeeld hiervan is onze Woodfort tafelcollectie. Deze collectie bestaat uit diningtafels geheel gemaakt van teakhout en diningtafels met een teakhouten tafelblad en een stoere matrixpoot in de kleur antraciet. Teakhout vergrijsd in de loop der jaren, waardoor het hout mooi platinumgrijs wordt.
Voordelen van teakhouten tuintafels:
- Kan niet uitdrogen of rotten doordat het van nature olie en vet bevat
- Teakhout is een zeer geschikte houtsoort voor tuinmeubelen
- Teakhout is sterk, duurzaam en weerbestendig
- Teakhout past in vele tuinstijlen

Nadeel van teakhouten tuintafels:
- Hout werkt, dit betekent dat het kan barsten, krimpen en scheuren.

Graniet
Zoek jij een zeer sterke en onderhoudsvrije tuintafel? Kies dan voor een tuintafel van graniet. Tuintafels van graniet zijn in meerdere soorten verkrijgbaar, waardoor er altijd een granieten tuintafel is die op jouw terras past. Graniet is een natuurproduct dat ‘leeft’. Dit zorgt ervoor dat elk granieten tafelblad anders is en hierdoor heb jij een unieke tuintafel op jouw terras staan.
De voordelen van granieten tuintafels:
- Graniet is volledig onderhoudsvrij
- Graniet is ontzettend sterk
- Graniet heeft een robuuste look
- Graniet is weerbestendig, ook vorst en hittebestendig!

De nadelen van granieten tuintafels:
- Graniet weegt 100 kilo de m2, dus de tuintafel is ontzettend zwaar en niet eenvoudig te verplaatsen
- Graniet kan erg warm worden in de zomer
- Accessoires op het tafelblad kunnen zorgen voor vlekken op het blad

Polywood
Een tuintafel gemaakt van polywood heeft de voordelen van kunststof, maar de looks van hout. Polywood tafelbladen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen. Er zijn tafelbladen met brede, horizontale planken en tafels met smallere, verticale planken verkrijgbaar.
De voordelen van een polywood tuintafel:
- Polywood is onderhoudsarm en weerbestendig
- Polywood is eenvoudig schoon te maken
- Polywood geeft de tuintafel een moderne look & feel
- Polywood is duurzaam omdat het vaak wordt gemaakt van gerecycled kunststof

De nadelen van een polywood tuintafel:
- Polywood is gevoelig voor UV-straling
- Polywood is niet bestand tegen extreme hitte
- Polywood is niet bestand tegen vlekken, krassen en kringen, daarom is het nodig om onderzetters te gebruiken

HPL
HPL staat voor High Pressure Laminate en bestaat uit vele dunne laagjes kunststof die onder extreem hoge druk zijn samengeperst. Dit zorgt ervoor dat er een sterke massa ontstaat die ervoor zorgt dat het tafelblad extreem hard wordt. Hierdoor ontstaat er een mooie moderne tuintafel.
De voordelen van een HPL tuintafel:
- HPL is weerbestendig en onderhoudsarm
- HPL is eenvoudig schoon te maken
- HPL is krasbestendig en kleurvast
- HPL is bestand tegen water en zonlicht

De nadelen van een HPL tuintafel:
- Je dient onderzetters te gebruiken bij hete voorwerpen zoals pannen.

Keramiek
Tuintafels met een tafelblad van keramiek hebben een luxe uitstraling. Keramiek bestaat voor een groot deel uit klei, mineralen en pigmenten. Doordat deze grondstoffen op hoge temperatuur worden gebakken, ontstaat er een licht en extreem sterk materiaal met een steenachtige uitstraling.
De voordelen van keramiek tafelbladen:
- Keramiek is ontzettend sterk
- Keramiek is stoot-, slag-, en krasvast
- Keramiek is bestand tegen hoge temperaturen
- Keramiek heeft geen onderhoud nodig en is weerbestendig

Spraystone
Een spraystone tafelblad bestaat uit twee verschillende lagen. De onderste laag bestaat uit veiligheidsglas. De bovenste (dunne) laag bestaat uit een mix van gemalen natuursteen en hoogwaardig hars. Het tafelblad van een spraystone tuintafel is beschermd tegen vuil en vet doordat de toplaag is geïmpregneerd. Een spraystone diningtafel kan perfect gecombineerd worden met meerdere soorten tuinstoelen uit ons assortiment.
De voordelen van een spraystone diningtafel:
-
Spraystone is sterk, duurzaam en slijtvast
- Spraystone tafelbladen zijn licht van gewicht
- Spraystone is onderhoudsarm, vuilafstotend en weerbestendig
De nadelen van een spraystone diningtafel:
- Spraystone is gevoelig voor vlekken wanneer er langdurig accessoires op het tafelblad staan


    Tuintafel-Kiezen-Blog-Foto_s

    Welke vorm tuintafel past het beste in jouw tuin?

    Vierkante en rechthoekige tuintafels
    Wanneer je een klein terras of een balkon hebt, is een vierkante tuintafel ideaal. Een vierkante tuintafel neemt minder ruimte in, maar biedt toch ruimte voor vier tuinstoelen. Een vierkante tuintafel is ook erg geschikt voor op een balkon. Om extra ruimte te besparen kan je de tuintafel combineren met inklapbare of stapelbare tuinstoelen. Op die manier creëer je dé ideale bistro en balkonset.
    Rechthoekige tuintafels zijn al jarenlang erg populair. Een rechthoekige tuintafel wordt vaak gekozen als onderdeel van een zes persoons tuinset. Wanneer je extra gasten krijg, kan je eenvoudig extra tuinstoelen aan de kopse kanten van de diningtafel plaatsen. Zo zit je heerlijk op je terras met een groot gezelschap.

    Ronde en ovale tuintafels
    Met een ronde of een ovale tuintafel, zit je wat knusser bij elkaar. Hierdoor is het makkelijker om gezellig met elkaar te kunnen kletsen tijdens het diner in jouw tuin. Nog een groot voordeel van een ronde tuintafel is het ontbreken van hoeken. Ideaal voor kinderen, want zo lopen ze nooit meer tegen een hoek van de tafel aan. Ook neemt een ronde tuintafel minder ruimte in, waardoor je de tuintafel ook op een kleiner terras kunt plaatsen.

    Tuintafel kopen?

    Heb je na het lezen van deze blog genoeg inspiratie opgedaan en weet je welke tuintafel geschikt voor jou is? Bestel jouw favoriete dining tuintafel online of kom langs in één van onze showrooms. Wij leveren alles vanuit voorraad én bieden jou de laagste prijsgarantie. Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen? Ook dan staan wij graag voor je klaar. Neem contact met ons op of kom gezellig even langs! 

    Top 5 beste tuintafels van Gerrits

    Delen

    Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

    Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *