default

Get a quote

Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!*
Gratis retourzending!*
Betalen bij levering*
Alles uit voorraad leverbaar
Laagste prijsgarantie
Buitenkijken bij Cor en Geesje

Buitenkijken bij Cor en Geesje

Van iets ouds iets nieuws maken voor in de tuin: je kunt er Cor en Geesje niet blijer mee maken. Ze verhuisden in 1985 naar hun woning in Emmer-Compascuum. Ze verhuisden van binnen naar buiten; want iedere dag zijn ze in de ruime tuin van maar liefst 2.100m². te vinden. Toen ze er kwamen wonen was het een groot grasveld. Inmiddels kronkelen er diverse paadjes door de tuin, die uitkomen op meerdere terrasjes. Ben je nieuwsgierig naar het resultaat? Ga dan met ons mee naar buiten.

Een tuin vol heerlijke hoekjes

Cor was werkzaam in het groenonderhoud waar hij een hovenierscursus heeft gevolgd. Hij werd enthousiast en besloot hun eigen tuin aan te gaan pakken. Ook Geesje werd enthousiast en ging met Cor overal mee naartoe. “We begonnen ergens middenin de tuin om iets aan te leggen. Dit is spontaan ontstaan, zonder tekening of plan en moet je de tuin nu eens zien. Een tuin vol heerlijke hoekjes’’. Het uitgangspunt van de tuin was dat het een sfeervolle, vrolijke tuin moest worden. Dit is goed terug te zien in alle aspecten van de tuin. De sfeervolle, romantische stijl loopt door in de kronkelende paadjes en in de verschillende bloemen en planten.

“Iedere bloem is prachtig’’

Welke Bloem Cor het mooiste vindt? “Iedere bloem is prachtig. Bekijk een bloem eens tussen je vingers. Zie je hoe prachtig het is? Alles is mooi’’. Phloxen zijn Geesje haar favoriet. “Ik hou vooral van combinaties. Zo vind ik de Kogeldistel in combinatie met gras en Phlox zo prachtig om te zien’’.

Van een nette tuin houden Cor en Geesje niet. “Oude elementen vinden wij altijd wel wat hebben. Daarnaast houden wij van natuurlijk. Dat er plek is voor groen, maar ook plek is voor lekkere zitgedeeltes. De meubels en aankleding zijn eigenlijk allemaal afkomstig van familie of kennissen en wij knappen deze dan zelf op. Eigenlijk is niets nieuw in onze tuin.”

Buiten-Kijken-Bij-Terras
Moestuin-Buiten-Kijken-Bij

Favoriete plekjes in de tuin

Als er een nieuwe plek gecreëerd is in de tuin wordt dat vaak het nieuwe favoriete plekje. Maar de twee blijvende favoriete plekjes zijn toch de notenboom en het gezellige hoekje helemaal achterin in tuin. De grote notenboom vind je precies in het midden. Als het buiten bloedheet is, is het onder deze boom heerlijk koel. De boom hebben ze gekregen van de vader van Cor. In het jaar dat Cor zijn vader overleed droeg hij voor het eerst zijn vruchten. “Dat vond ik zo bijzonder. Elk jaar weer hebben wij heerlijke walnoten uit eigen tuin. Geweldig toch?’’.

De kas is echt Cor zijn ding. Hier brengt hij, heerlijk warm en uit de wind, vele uren door. De grote kweektafel heeft hij in het verleden overgenomen. “Gewoon even lekker zelf bezig zijn, het maakt mij rustig.’’ In de kas vind je o.a. tomaten, komkommers maar vooral heel veel druiven. De druiven zijn voor eigen gebruik maar ook delen ze graag met familie en kennissen. “Of ik gooi er een paar op de composthoop, dan vliegen de wespen daar mooi naar toe.’’

Buiten-Kijken-Bij-Notenboom

Een fantastisch uitzicht

Helemaal achterin in de tuin is een gezellig hoekje gecreëerd. Het is een rustgevend plekje geworden. Het bankje is al bruin en groen geweest, maar inmiddels heeft Geesje het rood geverfd. Cor en Geesje zitten eigenlijk iedere avond op dit bankje. “Het uitzicht hier is toch fantastisch?’’ Geesje noemt deze plek ook wel de ’wachtkamer’. “De planten doe ik hier in oude tobbes van opa’s en oma’s. Als de bloemen uitgebloeid zijn komen er weer nieuwe in. Dat vind ik gewoon leuk.’’

Bus

De borrelbus van Cor

“Wij gebruiken alles, we hoeven niks voor mooi te bewaren.’’ Zo kwam Cor op zijn werk een oude brievenbus tegen. Niet weggooien maar opnieuw gebruiken dacht hij. Het resultaat is de ‘b-bus’ geworden. Een echte borrelbus met een borrel en kleine plastic bekertjes. “We hebben vaak clubjes in de tuin bijvoorbeeld van de volleybal of schilderclubjes. We maken dan vaak even een wandeling door de tuin en stoppen dan altijd bij de borrelbus. Dat is zo gezellig.’’

Toekomstige tuindromen

In de toekomst willen Cor en Geesje de bestrating veranderen en graag de open gaten in de tuin opvullen. “Het mag nog voller en kleurrijker worden, de tuin heeft nog te veel open gaten. Het moet een tuin zijn waar altijd wat te zien is, met ieder seizoen wat bloeiends’’.

Shop de stijl

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *