Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
DIY: Moederdag veldboeket

DIY: Moederdag veldboeket

Zondag 8 mei is het Moederdag! De dag om uw (schoon)moeder, oma of vriendin in de bloemetjes te zetten. Een bos bloemen van de bloemist is leuk, maar nóg leuker is het om bloemen uit uw eigen tuin te plukken en een veldboeket samen te stellen. Doordat u het zelf samenstelt, is het een extra persoonlijk cadeau. Mocht u door alle bloemen het bos niet meer zien, dan hebben wij wat tips op een rijtje gezet.

Veldboeket samenstellen

Zoals de naam al doet vermoeden is een veldboeket een echt plukboeket. Een veldboeket bestaat uit verschillende soorten verse bloemen en takken, in verschillende vormen en lengtes. Eigenlijk is elke bloem die u vindt geschikt, alle soorten bloemen mogen.

Door veel vrolijke kleuren en vormen te combineren krijgt het boeket een nonchalante, feestelijke uitstraling. Houdt uw moeder niet van een kleurexplosie? U kunt natuurlijk ook kiezen voor een wat minder kleurrijke samenstelling. 

Plukadvies

Pluk de bloemen in de ochtend. De veldbloemen hebben zich de hele nacht vol kunnen zuigen met water. Hierdoor blijft uw veldboeket het langst mooi. Pluk in ieder geval geen bloemen in de brandende zon, deze gaan snel slap hangen. Gebruik goed gereedschap, zoals een snoeischaar, om de bloemen te plukken. Door een schaar te gebruiken voorkomt u beschadigingen aan de stelen. Plaats de bloemen na het plukken direct in een emmer met water.

Binnen of buiten?

Bedenk voordat u gaat plukken waar het veldboeket neergezet gaat worden. Zet het boeket bijvoorbeeld op de tuintafel onder de overkapping en uw moeder geniet nog meer van de lente! Als de locatie is bepaald kan er gekeken worden naar de soort vaas. Welke vorm en grootte past het beste? Zet de bloemen in ieder geval niet in de felle zon.

Geschikte veldbloemen

Begin met zoeken naar de allermooiste bloem en neem deze als uitgangspunt. Ga vervolgens op zoek naar bloemen en takken met verschillende vormen.

14044031_14041024_S_1

Prachtige bloemen aan een lange tak zijn:

Gerbera

Gerbera’s zijn prachtig en vrolijken elk veldboeket op! De Gerbera is te herkennen aan de ronde bloem in verschillende felle kleuren. De bloemen staan in de maanden mei t/m augustus in bloei. Gerbera’s worden ongeveer 25 centimeter hoog.

Vrouwenmantel

De vrouwenmantel is een sterke, vaste plant. De prachtige felgroene bloemetjes passen in elk boeket. In de maanden mei een juni staat de plant in bloei met een eventuele tweede bloei in juli en augustus. Vrouwenmantel wordt ongeveer 25 centimeter hoog.

Gipskruid

Gipskruid is een wilde, vaste plant. Deze bloemen staan symbool voor ‘de eeuwige liefde’. Dit maakt de bloem natuurlijk erg toepasselijk voor Moederdag! Het heeft ontzettend veel kleine bloemetjes en is goed te combineren is met andere bloemen. De bloemen bloeien vanaf de maand mei en hebben een lange boeitijd. Gipskruid wordt ongeveer 25 centimeter hoog.

Pioenrozen

Pioenen zijn vaste tuinplanten en zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren zoals: wit, oranje, roze en dieprood. De pioenroos wordt ongeveer 90 centimeter hoog. In de maand april en mei staan alle soorten pioenrozen in bloei.

Strelitzia

De Strelitzia (paradijsvogelbloem) is een echte eyecatcher in het veldboeket. Het wordt de paradijsvogelbloem genoemd omdat de kop lijkt op een paradijsvogel. De bloem heeft oranje schutbladeren met een aantal blauwe koningsbladeren. De Strelitzia wordt ongeveer 1,5 meter hoog.

Bloemschikken

Zorg voordat u de bloemen gaat schikken voor een schone vaas. Maak de vaas indien nodig schoon met soda of chloor. Snijd of knip de stelen van de bloemen schuin af. Begin hierbij met de breedste bloem of tak. Vervolgens kunt u de andere bloemen toevoegen. Zorg ervoor dat de bloemen in verschillende lengtes worden geknipt. Vergeet niet om de bladeren te verwijderen, deze gaan rotten als ze in het water staan.

Veel plezier met het geven van uw eigen geplukte moederdagboeket!

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *