Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Een dining tuinset kopen: Zo kies je de diningset voor jouw tuin

Een dining tuinset kopen: Zo kies je de diningset voor jouw tuin

De zon schijnt. Hup, naar buiten! Dineren met z’n tweeën, met het hele gezin of met vrienden: aan een diningset beleef je de zomer maximaal! Beschik jij nog niet over een diningset? In deze blog vertellen wij je graag waar je op moet letten bij de aanschaf van zo’n set, zodat je de perfecte diningset kiest voor jouw terras.

Welke soorten diningsets zijn er?

Een diningset maakt jouw tuin de perfecte plek om gasten te ontvangen en om samen heerlijk te dineren. Een diningset bestaat vaak uit een dining tuintafel met enkele dining tuinstoelen. Je kunt kiezen uit kleine diningets voor twee tot vier personen, middelgrote sets voor vier tot zes personen en grote sets voor maximaal acht personen. Voor de kleinere tuin zijn er bistro- en balkonsets verkrijgbaar.

De picknickset

Ben je op zoek naar een tafel om gezellig aan te zitten tijdens een feestje? Of zoek je een eigen plek voor de kinderen om lekker aan te eten tijdens een zomers kinderfeestje? De Pirano picknicktafel is de perfecte bank! Het biedt plek voor 6-8 personen. Natuurlijk is het ook belangrijk om de kinderen goed in te smeren, maar een kindvriendelijke tuin is pas compleet mét parasol. In het midden van de Pirano picknicktafel zit een opening om een parasol in te zetten, ideaal!

De barset

Wil je tafelen op hoog niveau? Kies dan voor een barset. Een barset geeft een speels effect op je terras. Aan een hoge tuintafel zit je automatisch actief, wat perfect is tijdens een diner. Nog een voordeel van een barset is dat je met weinig ruimte veel plekken creëert. Naast zitplekken biedt een barset ruimte voor staplaatsen, ideaal voor een klein hapje en drankje. Naast de praktische voordelen van een barset is het erg modern en passend bij de tuintrends van het moment.

Barset-Graniet-Belcanto-Gerrits-Tuinmeubelen

Low dining

Wil je laag tafelen op hoog niveau? Low dining tuinmeubelen zijn de ideale oplossing. Dit is loungen en dineren in één, waardoor je geen aparte tuintafel en loungeset meer nodig hebt. Een low diningstoel biedt veel meer comfort dan een standaard dining tuinstoel. Doordat je maar één tuinset nodig hebt bespaar je geld én is de kans groot dat je ruimte overhoudt in je tuin. Een win-win situatie dus.

Het aantal zitplekken

Bepaal voordat je op zoek gaat naar nieuwe tuinmeubelen eerst hoeveel zitplekken je wilt creëren. Wil je ook zitplekken aan de kopse kant plaatsen of alleen aan de lange zijden. Bepaal ook waar de nieuwe tuinset moet staan. Hoe groot is je terras? Hoeveel ruimte heb je beschikbaar? Meet de ruimte goed op en houd er rekening mee dat je ongeveer 75 centimeter nodig hebt om je diningstoel naar achteren te kunnen schuiven. Bedenk ook van te voren hoe je jouw diningtafel wilt plaatsen. Om lengte in de tuin te creëren kun je de tuintafel het beste zo neerzetten dat je vanuit het huis op de lengte van de tafel kijkt. Zodra je het terras hebt opgemeten wordt het echt leuk en kun je op zoek gaan!

Welk materiaal kies je?

Er is ontzettend veel keuze met betrekking tot materiaal van tuinmeubelen. Het is belangrijk dat de stijl van de tuinset past bij de stijl van jouw tuin. Ga jij voor het moderne kunststof of ga je voor een landelijke stijl met wicker diningstoelen? Ben jij helemaal gecharmeerd van teakhout of wil je liever een onderhoudsvrije diningset van aluminium?

Denk er bij de keuze van het materiaal ook aan of de diningset met regelmaat verplaatst dient te worden. Als de tuinset het hele jaar op dezelfde plek blijft staan, kun je kiezen voor een granieten tuintafel of een tuintafel van teakhout. Vind je het fijn om de set regelmatig een andere plek te geven? Ga dan voor een lichte variant zoals aluminium of kunststof tuinmeubelen.

Mix en match

Combineer er op los! Tuinstoelen hoeven niet meer allemaal hetzelfde te zijn, maak dus je eigen unieke combinatie. Kies voor verschillende materialen stoelen, of dining tuinstoelen in verschillende kleuren. Onze populairste mix & match tuinstoel is de Ravella diningstoel. Deze tuinstoel is in maar liefst 9 hippe kleuren verkrijgbaar. Jouw samenstelling geeft je tuinset een eigen twist. De Ravella tuinstoel ziet er niet alleen hip uit, maar biedt ook een prima zitcomfort.

Een andere populaire dining tuinstoel is de Hartman Sophie Element diningstoel. Ook deze stoel is bij ons verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren. Door deze kleuren te mixen fleur je jouw terras helemaal op. Combineer je 4 Hartman Sophie tuinstoelen? Dan ontvang je er tot en met 12 juni één helemaal gratis.

Ravella diningstoel

Diningset-Barbados-Genova-Palomas-Gerrits-Tuinmeubelen

Kies de juiste tuinkussens

Weet je al welke diningstoelen je gaat kopen? Kijk dan direct of je ook stoelkussens nodig hebt. Gaat jouw voorkeur uit naar stapelstoelen? De stapelstoel tuinkussens van Madison Fiber hebben een goede fit. In de Ravella tuinstoelen passen de zitkussens van Hartman weer erg mooi. Heb je een standenstoel gekozen bij jouw dining tuintafel? De Madison Fiber tuinkussens met een hoge rug passen hier perfect in! Ben je benieuwd naar ons hele assortiment? Bekijk hier het complete aanbod tuinkussens.

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *