Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Een gezellige tuinkamer in vijf stappen

Een gezellige tuinkamer in vijf stappen

Inmiddels is de herfstperiode aangebroken. Het is tijd om je tuinmeubelen buiten op te ruimen en je tuin winterklaar te maken. We brengen weer meer tijd binnenshuis door. Met een tuinkamer is het mogelijk om elk seizoen van je tuin te blijven genieten.  Een tuinkamer aanbouw is eenvoudig af te sluiten, waardoor je het niet uitmaakt of het regent of vriest. Met vouwwanden of schuifwanden creëer je extra licht overdag en krijg je een ruimtelijk gevoel waardoor het lijkt alsof je gewoon in je tuin zit. Kleed je tuinkamer aan huis gezellig aan met de juiste accessoires en maak het gehele jaar door gebruik van je tuin kamer.

Blogfoto-3-Tuinkamer-Gerrits-Tuinmeubelen

1. Vrijstaande tuinkamer of een tuinkamer aan huis? 

Mocht je nog niet beschikken over een tuinkamer, bedenk dan goed wat jij handig vindt. Ga je voor een veranda, overkapping of een tuinkamer aanbouw? Hou wel rekening met het feit dat wanneer je een vrijstaande tuinkamer hebt, je wel door weer en wind door je tuin moet lopen om droog te kunnen zitten op je tuinmeubelen. Met een tuinkamer aan huis, heb je dit probleem niet. Het grote voordeel van een tuinkamer aan huis is, dat je snel vanuit de keuken of de woonkamer direct je tuinkamer in kan lopen. Wanneer je een drankje of een hapje wil nuttigen, sta je in no-time in je keuken. Je hebt geen hinder van het weer buiten. Met een geïsoleerde tuinkamer is het altijd lekker behaaglijk binnen. Wanneer de zon schijnt, schuif je eenvoudig de wanden of de deuren open en is het genieten geblazen.

2. Het materiaal van je tuinkamer

Om een gezellige tuinkamer te creëren, moet je bedenken welk materiaal jij geschikt vindt. Kies jij voor een houten tuinkamer of voor een tuinkamer in de stijl van jouw huis? Een houten tuinkamer heeft een natuurlijke uitstraling en straalt warmte uit. Een tuinkamer van aluminium biedt weer mogelijkheden om veel glas erin te verwerken, waardoor je een moderne en strakke uitstraling krijgt. Een tuinkamer met glazen schuifwanden zorgt voor veel lichtinval en je hebt een goed uitzicht op je tuin. Het nadeel van een glazen tuinkamer is dat het in de zomer erg warm kan worden. Ga samen met je partner tuinkamer inspiratie opdoen in een showroom en kom erachter wat bij jullie past.

3. Laat je goed adviseren

Het is belangrijk om je goed te laten adviseren voordat je overgaat tot het aanschaffen van een tuinkamer. Om optimaal van je tuinkamer te kunnen genieten, moet je rekening houden met een aantal dingen: de stand van de zon, de ligging van de tuin en het gewenste uitzicht. Een tuinkamer is ideaal voor een tuin op het noorden of het noordoosten. Je wilt natuurlijk niet tegen een muur aankijken, dus hou rekening met het uitzicht wat je krijgt. Op een warme zomerdag wil je voorkomen dat je niet in de schaduw zit.

4. De inrichting van jouw tuinkamer

Een tuinkamer is hét verlengstuk van je huis naar je tuin. Plaats mooie tuinmeubelen zoals een loungeset met een loungetafel of een loungebank met loungestoelen in een stijl die bij jouw tuinkamer past. Op deze manier heb je genoeg ruimte om heerlijk met vrienden en/of familie te loungen en te borrelen. Heb je ruimte over? Denk dan eens na over hoe je deze ruimte wilt opvullen. Ga je voor een dining tuinset waaraan je heerlijk kunt dineren of kies jij toch liever voor een compacte barset met moderne barstoelen om op hoog niveau te dineren? De keuze is reuze!

Blogfoto-2-Tuinkamer-Gerrits-Tuinmeubelen

5. Accessoires in jouw luxe tuinkamer

Denk je dat je klaar bent zodra je tuinset in je tuinkamer staat? Nee hoor, het is tijd om je innerlijke stylist naar boven te laten komen en de ruimte aan te kleden met de leukste accessoires. Heb je al nagedacht over zonwering? In de zomermaanden is het prettig om de zon buiten je tuinkamer te kunnen houden en wat schaduw te creëren. Zet her en der wat planten neer om je tuin nog meer bij je nieuwe kamer te betrekken. Plaats een voetenbankje dat je kunt gebruiken om heerlijk op te relaxen of om een dienblad met leuke decoratie op te zetten. Leg wat mooie sierkussens op je loungebank voor extra comfort. Wil je wat meer warmte tijdens de koudere dagen? Leg dan een mooi plaid over je loungeset voor wanneer het wat killer wordt. Eventueel nog een houtkacheltje erbij en je hebt gelijk veel sfeer in jouw gezellige, mooie nieuwe tuinkamer.

Tuinkamer inspiratie bij Gerrits Tuinmeubelen

Bij Gerrits Tuinmeubelen hebben we een mooie tuinkamer met glazen schuifwanden in onze showroom staan. Kom gezellig langs om tuinkamer inspiratie op te doen onder het genot van een kopje koffie of thee. Plof neer op onze tuinmeubelen en fantaseer hoe jouw favoriete tuinkamer eruit komt te zien.

Pimp je tuinkamer

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *