Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Hoe kleed je jouw terras warm aan?

Hoe kleed je jouw terras warm aan?

In de herfst en de winter maken we het ons graag behaaglijk. We kleden de woonkamer gezellig aan, steken kaarsjes aan en kruipen gezellig op de bank onder een warm dekentje. Aan de tuin besteden we minder aandacht en ’s avonds doen we de gordijnen lekker dicht. Maar juist wanneer het buiten steeds vroeger donker is kun jij jouw woonsfeer nog gezelliger maken. Dit doe je door de tuin te betrekken bij jouw woonruimte. Kleed het terras sfeervol aan en sluit de raambekleding niet helemaal. Zo geniet je binnen van een mooi aangekleed terras. Maar hoe kleed je jouw tuin aan om extra sfeer te creëren? Daar lees je meer over in dit blog.

Goede verlichting is het halve werk

Verlichting is de sleutel tot een sfeervol terras. Helemaal wanneer je vanuit huis wilt kunnen genieten van jouw gezellig aangeklede tuin. Kies voor verlichting Ledverlichting met een warme kleur. Ledverlichting is energiezuinig en een warme kleur straalt gezelligheid uit. Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk en zorg dat je niet naar buiten hoeft om de lampen aan te doen. Monteer bijvoorbeeld een schakelaar binnen. Heb jij een overkapping met stopcontacten? Tegenwoordig zijn schakelaars met een timerfunctie of afstandsbediening al tegen een kleine prijs te vinden. Of kies voor Solarverlichting.

Aankleden met accessoires

Zodra de lampjes een warme gloed over jouw tuinmeubelen verspreiden is het tijd voor de verdere aankleding. Beschik jij over een tuinset op jouw terras? Of over een luxe loungeset met een royale hoekbank onder de overkapping? Beide zijn erg leuk aan te kleden.

Tuinset

Een tuinset bestaande uit een tuintafel en tuinstoelen is ideaal voor een herfststukje. Heb je een kleine tuintafel dan heb je aan één herfststukje genoeg. Bij een grote tuintafel mag je gerust uitpakken en meerdere herfststukjes plaatsen. Of kies voor een grote centerpiece. Ook hier kun je verlichting aan toevoegen. Hang een plaid over de rugleuning van een tuinstoel voor een huiselijke uitstraling. Door tafelklemmen met daartussen een lichtsnoer te gebruiken, wordt jouw tuinset een feestelijk schouwspel.

Loungeset

Doordat een loungeset vaak een laag model heeft kun je goed gebruik maken van de ruimte om de set heen. Hang een lichtsnoer boven de hoek loungebank. Bijvoorbeeld aan de schutting of aan de achterwand van de overkapping. Een feestelijke slinger of spiegel kan ook. Met een spiegel creëer je meer diepte. Wanneer jij vanuit huis direct uitkijkt op je overkapping, haal je buiten naar binnen en andersom. Leg extra kussens en een plaid neer. Maak een herfststukje voor op de loungetafel en voeg hier kaarsjes aan toe. Gebruik ook het terras rondom de loungeset. Plaats lantaarns op de grond met kaarsen erin, of zet een grote pompoen neer.

Tip: Maak een herfststukje met takken, herfstbloeiers en bladeren uit eigen tuin. Gebruik bijvoorbeeld een tak met lampionnetjes van de Physalis alkekengi (lampionplant) of van de Diplocyclos. Ook de uitgebloeide bloemen van de Hortensia staan prachtig in een herfststukje.

sfeerfoto-7-600x900-72dpi
sfeerfoto-8-600x900-72dpi

Wees niet bang om kleur te gebruiken

Juist tijdens de donkere herfst- en winterdagen kan jouw leven wel wat kleur gebruiken. Dit doet veel met de sfeer en met je gemoedstoestand. Afhangend van hoe groot jouw terras is en welke kleur jouw tuinmeubelen hebben, kun je gerust tot wel 3 accentkleuren toevoegen. De meeste mensen vinden één kleur al best spannend. Kies dan eens voor de herfstkleur oranje. Oranje is een warme kleur en zal jouw terras meteen opfleuren. Combineer een egaal oranje kussen met een kussen met een printje in oranje tinten, voor extra levendigheid. Voeg hier een oranje plaid aan toe. Het oranje komt terug in de kleuren in en om jouw tuin. Hierdoor zal deze spannende kleur juist eenheid brengen en op een vrolijke manier rust uitstralen. Durf jij best een stapje verder te gaan met kleur? Voeg dan groen toe als koele tegenhanger. Ook rood is een typische herfstkleur. Gebruik in plaats van rood eens fuchsia voor een energieke uitstraling.

De kleuren oranje, groen, rood en fuchsia zijn het hele jaar goed toe te passen in jouw tuinstijl. Je hoeft hierdoor in de zomer geen nieuwe kussens aan te schaffen om een zomerse sfeer neer te zetten. In de zomer combineer je de oranje kussens met gebroken wit of crème voor een warme Ibiza lounge look. Gebruik groentinten in een natuurlijke tuinstijl. Bij een romantische tuinstijl zijn zowel rood als fuchsia goed inzetbaar.

Een warmtebron

Een luxe loungeset of tuinset, met accessoires die warmte uitstralen, nodigen uit om gebruik van te maken. Ook is het goed voor de weerstand om ook in de herfst en de winter regelmatig naar buiten te gaan. Een warmtebron zoals een terrasverwarming of een buitenhaard is dan een uitkomst. Verwarm het terras zodat je langer kunt genieten van jouw warm aangeklede terras.

Laat je inspireren

Heb jij na het lezen van dit blog zin gekregen om jouw terras warm aan te kleden? Bekijk dan onze collectie sierkussens en laat je door de diverse kleuren en motieven inspireren om tot jouw eigen herfst tuinstijl te komen.

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *