Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Hoe maak je een Ibiza tuin?

Hoe maak je een Ibiza tuin?

Het is maart en de zomer laat nog even op zich wachten. De zon laat zich al vaker en langer zien en we krijgen steeds meer zin in de warme zomerdagen. Op de momenten dat de zon zich laat zien is het heel aantrekkelijk om in en om het huis aan de slag te gaan. Wil jij niet langer wachten op het vakantiegevoel? Geef jouw tuin dan een make-over en kies voor de Ibiza look. Met een Ibiza tuin haal jij de zomer naar jouw achtertuin. Maar hoe creëer je een echte Ibiza tuin? In dit blog geven we je 7 tips om van jouw tuin een Ibiza tuin te maken.

Tip 1: Bestrating is de basis

Leg de basis van jouw Ibiza tuin met de juiste bestrating. Ibiza is een vakantie-eiland. Je wilt dus een zon-zee-strand gevoel bereiken. Door een basis te leggen met bestrating in een warme kleur creëer je een zonnige beach look. Door te kiezen voor bijvoorbeeld klinkers, trommelstenen of grote tegels in lichte en/of warme kleuren kun je al de juiste sfeer bereiken. Het voordeel van deze soorten bestrating is dat ze vrij basic zijn en in meerdere tuinstijlen passen. Wil je later toch een andere stijl? Dan hoef je de bestrating niet te vervangen. Wil jij echt een Ibiza look vanaf de basis opbouwen? Kies dan voor mozaïek bestrating in zachte zand-, beige- en grijstinten of decoratie tegels. Leg een houten vlonder aan om een loungeplek met loungeset te realiseren. Daarnaast kun je gebruik maken van grind, schelpen of houtsnippers als opvulling. Vul bijvoorbeeld de borders hiermee op.

Tip 2: Beschut genieten

Wanneer jij ligt te loungen in je bikini, op je loungebank in de tuin, wil je natuurlijk wel privacy. Beschut jouw privé vakantieoord daarom goed met een sfeervolle schutting. Een klassieke, houten schutting past qua kleur en stijl goed bij een Ibiza lounge tuin. Wil je een meer levendige, vakantiesfeer? Kies dan voor een schutting gemaakt van bamboe. Schuttingen van bamboe zijn verkrijgbaar met dunne of dikke bamboestokken. Met een rietmat op rol bereik je dezelfde natuurlijke vakantie-look. Wissel dit bijvoorbeeld af met schermen van pitriet, jaloezieën of trellis. Heb je een prima schutting staan? Voorzie deze dan van een whitewash afwerking, voor een frisse uitstraling.

Tip 3: Welke planten in een Ibiza tuin?

Een echte Ibiza tuin vraagt om sfeervolle beplanting. Met planten kun je pas echt de serene sfeer nabootsen waarvoor mensen naar Ibiza gaan. Door te kiezen voor lichte en zachte kleuren ontstaat er een rustgevende uitstraling. Ga bijvoorbeeld voor Toscaanse Jasmijn met witte bloemen, Palmlelie met zachtgele bloemen en de Afrikaanse lelie voor een feestelijk accent. Plant diverse grassoorten om de sfeer van de duinen neer te zetten. Denk hierbij aan Blauw schapegras, Fakkelgras of Leliegras. Wil je graag beschut zitten? Plant dan bijvoorbeeld Vedergras of een andere grassoort in een verhoogde border rond jouw loungeset. Bij palmsoorten denken we meteen aan een vakantieoord. Plaats palmen zoals de Palmlelie, de Goudpalm of de Varenpalm. Bij een Mediterrane tuin past ook de Olijfboom erg goed.

Tip 4: Hoe bescherm jij je in Ibiza stijl tegen de zon?

Een goede zweefparasol mag in jouw tuin niet ontbreken. Plaats een zweefparasol bij jouw tuinset met een stijlvol, woodlook frame. Door het uiterlijk van hout past een parasol met woodlook perfect in jouw Ibiza tuin. In combinatie met een verrijdbare parasolvoet kun jij jouw parasol eenvoudig verplaatsen. Zo kun jij altijd in de schaduw van jouw tuin genieten. Bij tip 1 heb je gelezen over een houten vlonder om jouw loungeset op te plaatsen. Heb je deze plek gerealiseerd? Maak het dan af met een tuinpaviljoen, prieel, pergola of overkapping met schaduwdoek en gordijnen. Door te kiezen voor witte gordijnen ontstaat er meteen een rustgevende sfeer.

Siesta-woodlook-600
Matisse-wit-600x400

Tip 5: Tijd voor Ibiza tuinmeubelen

In jouw vakantieoord, in jouw eigen Ibiza tuin, mag het aan comfort niet ontbreken. Realiseer meerdere zitjes om op verschillende momenten van de dag te ontspannen. Een zitje met een tuinset met comfortabele tuinstoelen om gezellig samen maaltijden te nuttigen, een loungeset om samen te chillen, een ligbed om heerlijk op te zonnebaden en een hangstoel om je even lekker terug te trekken in jouw eigen coconnetje. Houd het kleurenpalet dat past bij Ibiza goed in je achterhoofd bij het uitkiezen van je tuinmeubelen. Kies voor tuinmeubelen gemaakt van teakhout of wit gepoedercoat aluminium, met kussens in lichtgrijs of beige. Dit geeft een luchtige vakantiesfeer aan jouw terras. De lichte kleuren doen denken aan het witte strandzand en de rotsachtige kust van Ibiza.

Kies voor tuinmeubelen met speelse accenten. Een loungeset en een tuinset van teakhout met rope afwerking. Dit past goed bij het maritieme karakter van het Spaanse eiland Ibiza. Ook zou je kunnen kiezen voor witte tuinmeubelen van aluminium met accenten van teakhout voor een luchtige sfeer.

Tip 6: Voeg kleur toe met accessoires

Ibiza is populair onder wandelaars en yoga liefhebbers, door de prachtige landschappen en rustgevende ambiance. Het eiland Ibiza is echter ook het favoriete vakantieoord voor mensen die graag tot in de late uurtjes feesten. Pas het feestelijke karakter van Ibiza toe met gekleurde tuinkussens en sierkussens. Kies voor de kleuren fuchsia en oranje. Deze kleuren passen bij de ondergaande zon. Of pas de kleuren van de dag toe door te kiezen voor het blauw van de zee en het geel van de zon. Deze laatste twee kleuren passen samen met zachtgroen van het duingras, bij de tuintrends van 2023.

Madison_Collection_2023-600x400

Tip 7: Op zoek naar verlichting

Ibiza is veel bezocht door hippies op zoek naar verlichting. Daarom mag ook sfeerverlichting niet ontbreken aan jouw Ibiza tuin. Bij de woontrends van nu passen lampen van riet, bamboe en touw. Perfect voor een Ibiza look! Ook voor de tuin kun je lichtsnoeren vinden met lampjes met een bamboe look. Hang een lichtsnoer boven jouw loungeset of erachter, aan de schutting. Met een tafelklem voorzie jij jouw tuintafel met gemak van verlichting. Bevestig de tafelklem en hang er lampjes of een lichtsnoer met lampionnetjes aan. Voorzie de border met spots om je Goudpalm of Varenpalm mee te verlichten. Kies voor LED solar spotjes of smart verlichting voor in de tuin. Het voordeel van LED solar verlichting is dat je geen snoeren hoeft aan te leggen in de tuin. Het voordeel van smart verlichting is dat je kunt kiezen tussen zacht sfeerlicht of gekleurd licht voor wanneer je een feestje geeft.

Kom inspiratie opdoen

Misschien zie jij jouw Ibiza tuin al helemaal voor je nu je dit blog hebt gelezen. Of heb je extra inspiratie nodig? Bekijk online onze collectie tuinmeubelen of kom proefzitten in één van onze showrooms. Onze klantenservice medewerkers en winkelpersoneel helpen je met het beantwoorden van al jouw vragen en denken graag met je mee.

Ibiza tuinmeubelinspiratie

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *