Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Hoe maak je jouw tuin herfstklaar?

Hoe maak je jouw tuin herfstklaar?

Heb je tijdens de zomerperiode ook zo genoten van jouw tuin en wil je er volgend jaar weer zo van genieten? Maak jouw tuin dan herfstklaar! Met een beetje liefde en aandacht bereid jij jouw tuin voor op de komende herfst-/ winterperiode. In dit blog geven wij jou graag tips over hoe jij jouw tuin met een paar simpele stappen herfstklaar kunt maken. 

Planten verplaatsen

Heb je jouw terras leuk aangekleed met planten in mooie bloempotten en wil je hier volgend jaar weer van genieten? Bepaal dan of alle planten winterhard zijn. Is dit niet het geval? Verhuis de planten dan naar binnen. Planten die tijdens de winterperiode hun blad verliezen kunnen op een donkere plek blijven staan. Planten die in de winter groen blijven hebben tijdens deze periode wel voldoende daglicht nodig. Zet ze daarom gewoon gezellig in de woonkamer of in de keuken neer en je hebt een heerlijk groene sfeer in huis.

Herfstbloeiers

Ben jij helemaal gek van planten en wil je in het najaar ook nog genieten van een kleurrijk geheel? Plaats dan een aantal herfstbloeiers in jouw tuin. Je kunt uiteraard ook planten plaatsen in diverse bloempotten op het terras. De 5 leukste herfstbloeiers zijn:

 • Herfstaster
 • Wilde Marjolein
 • Geranium Rozanne
 • Hemelsleutel
 • Lampenpoetsersgras

Wanneer moet je zaaien?

De gehele zomer heb je kunnen genieten van een mooi groen gazon, maar nu het natter en kouder wordt kan jouw gazon wel wat extra liefde gebruiken. Maak het gazon bladvrij en geef eind oktober een laatste maaibeurt. Zorg er wel voor dat je het gras niet te kort maait, want dan is de kans groter dat onkruid en mos zich nestelen tussen jouw grassprieten. Langer gras neemt meer zonlicht op en daardoor krijgen onkruid en mos minder kans. Ook heb je minder last van mos wanneer je minimaal 1 keer per jaar kalk strooit. Heb je kale plekken in het gazon doordat er bijvoorbeeld een zwembad op het gazon heeft gestaan? Strooi dan wat graszaad op de kale plekken en geniet volgend jaar weer van een prachtig groen gazon.

Moestuin

Wist je dat je ook tijdens de herfst- en winterperiode heerlijk aan de slag kunt met jouw moestuin? In de maanden september en oktober valt er nog genoeg te oosten, maar wist je dat je in de maand oktober ook nog kunt zaaien? Je kunt de volgende planten en groente zaaien:

 • Knoflook
 • Herfst-ui
 • Framboos
 • Rabarber
 • Radijs
 • Spinazie
 • Winterpostelein

Bedenk wel dat de dagen kouder, korter en natter worden waardoor jouw gewassen minder snel zullen groeien. Je kunt jouw moestuin afdekken om de planten te beschermen tegen de kou. Een tuinkas verlengt jouw moestuin seizoen, waardoor je nog meer kunt zaaien en oogsten. 

Wist je dat je pepers en paprika naar binnen kunt halen en volgend jaar weer kunt gebruiken?

Pompoenen en kalebassen

Wil je jouw terras gezellig aankleden of heb je een leuk plekje bij jouw voordeur over? Pompoenen en kalebassen zorgen voor een heerlijke herfstsfeer. Gebruik de pompoen als bloempot of maak er een prachtig Halloween kunstwerk van. Door meerdere pompoenen en kalebassen bij elkaar te plaatsen creëer je een gezellig en kleurrijk geheel.

blog-herfstklaar-tuin

Tuinmeubelen schoonmaken en opbergen

Zijn jouw tuinmeubelen niet meer in gebruik? Maak ze dan schoon en berg ze indien mogelijk binnen op. Tuinmeubelen kun je eenvoudig schoonmaken met een sopje van lauwwarm water en groene zeep. Heb je aluminium tuinmeubelen? Zorg er dan voor dat er geen water in het frame staat wanneer het kouder wordt. Dit is belangrijk omdat het water kan gaan bevriezen, waardoor het frame kan uitzetten en gaan barsten. Je laat het water er eenvoudig uitlopen door jouw tuinmeubelen iets schuin te houden. Ook is het belangrijk om geen bloempotten of andere accessoires op jouw tuintafel te laten staan, omdat deze voor lelijke kringen en vlekken kunnen zorgen. Tot slot is het belangrijk om alle tuinkussens en loungekussens binnen op te bergen. Zorg voor een vochtvrije omgeving en zorg ervoor dat er geen ongedierte bij kan komen. 

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *