Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Hoe organiseer je een winterbarbecue?

Hoe organiseer je een winterbarbecue?

Wanneer je denkt aan een barbecue denk je vaak meteen aan heerlijke zomeravonden. In de zomer grillen is heerlijk, maar een gezellige BBQ kan ook in de winter! Een BBQ in de winter is een trend die we steeds meer zien. Heb je nog geen plannen voor de kerst? Met een goede voorbereiding kan je jouw gasten prima in de tuin verwelkomen. Steek een vuurtje aan,  zorg voor een warm drankje en het genieten kan beginnen. Heb jij al zin om een winter-BBQ te organiseren? Lees dan deze blog voor alle ins en outs.

Welke tuinmeubelen zijn geschikt voor mijn winterbarbecue?

In de winter is de kans op neerslag en kou aanwezig. Een overkapping biedt beschutting en houdt je uit de wind. Ook de BBQ staat goed onder de overkapping. Je krijgt de BBQ sneller op de juiste temperatuur en het is bovendien aangenamer voor de grillmaster. Een geschikte diningtafel mag niet ontbreken. Het is de centrale plek waaraan je lekker kunt eten, genieten en samen gesprekken aan kunt voeren. Zorg dat er voor alle gasten genoeg ruimte is aan tafel. Zo kun je comfortabel tafelen en er een geslaagde BBQ van maken. Bij Gerrits Tuinmeubelen bieden we verschillende vormen tuintafels aan; ovaal, rond, rechthoekig of vierkant. Ben je van plan om veel gasten uit te nodigen? Dan zijn de royale buitentafels van 3 meter lang ideaal, omdat er meer dan acht tuinstoelen aan geplaatst kunnen worden.

Waar plaats ik de BBQ in de winter?

Bij een winterbarbecue kan de BBQ zelf natuurlijk niet ontbreken! Het is belangrijk om goed te bedenken waar je de barbecue gaat plaatsen, in de winter warmt een barbecue namelijk minder snel op. Door de kou kan het wel tot drie keer zo lang duren voordat het vlees goed gaar is. Zorg ervoor dat de grill rond de 70 graden is en dat je het uit de wind plaatst. Een voordeel van het houden van een winter BBQ, is dat je minder koelruimte voor je vlees nodig hebt. Naast het bereiden van vlees kun je stokbrood op de barbecue bakken. Ook warm je in een mum van tijd je warme erwtensoep op.

blog-winterbbq-gerrits-tuinmeubelen

Hoe kleed ik mijn tuin gezellig aan?

In de winter wordt het al vroeg donker. Het hebben van buitenverlichting is dus een echte must. Kies voor sfeerverlichting buiten zoals een leuke lantaarn of sfeervolle lampionnetjes aan een lichtsnoer. Een lichtsnoer hang je gemakkelijk op aan een tafelklem. Dit staat niet alleen heel gezellig, het is nog praktisch ook. De kleine lampjes verlichten de hele tafel, zodat de heerlijkste gerechten goed te zien zijn. Tafelklemmen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals goud, zwart en wit en zijn vaak uitschuifbaar tot een lengte van 250 centimeter. Met een tafelklem kun je mooi in de hoogte werken met de mooiste accessoires voor buiten, waardoor je extra ruimte overhoudt op je dining tuintafel. Draai er een guirlande omheen en versier de klem met je mooiste kerstballen om een echte kerstsfeer te creëren. Wil je toch de tafel versieren? Kies voor versiering in het midden van de tafel. Door accessoires in het midden van de tuintafel te leggen creëer je rust.

Tip: is jouw winter BBQ afgelopen? Ruim de tafelklem niet op. Je kunt het in de winter goed gebruiken om pindaslingers of vetbolletjes voor de vogels aan te hangen.

blog-winterbbq-cocktail2-gerrits-tuinmeubelen
blog-winterbbq-cocktail-gerrits-tuinmeubelen

Warme choco cocktail

Hebben jullie de buiken vol gegeten? Tijd voor een heerlijk opwarmertje voor na het eten. Deze choco cocktail gaat zeker bij iedereen in de smaak vallen. Je hoeft trouwens niet naar binnen om de chocomelk te verwarmen. Zet een grote pan met chocolademelk op je BBQ en laat het zachtjes warm worden.

Wat heb je nodig?

  • 80 ml warme choco
  • 50 ml Licor 43
  • 50 ml warme en verse espresso
  • Vers rood fruit zoals aardbeien, frambozen, granaatappel
  • Slagroom
  • Geraspte chocolade

Meng de warme chocolademelk, de Licor 43 en de warme, verse espresso door elkaar. Serveer het in een mooi hoog glas met een flinke toef slagroom. Kies wat rode garnering zoals rood fruit en maak de cocktail af met wat geraspte chocolade. Met zo’n cocktail kom je gegarandeerd in de kerstsfeer!

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *