Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Low dining tuintrend: laag tafelen op hoog niveau

Low dining tuintrend: laag tafelen op hoog niveau

Het leven wordt duurder, maar we willen niet inleveren op het genieten in eigen tuin. Low dining tuinmeubelen zijn de ideale oplossing. Dit is loungen en dineren in één, waardoor je geen aparte tuintafel en loungeset meer nodig hebt. Is low dining iets voor jou?

Wat houdt low dining in?

Zoals we al omschreven is low dining loungen en dineren in één. Twee vliegen in één klap dus! Een standaard dining tuintafel heeft een hoogte van 75 cm. Een low dining tafel is met ongeveer 69 centimeter een stuk lager. Een lagere tafel vraagt om een lagere stoel. De zithoogte van een low dining tuinstoel is hoger dan dat van een loungestoel en lager dan dat van een diningstoel. Je kunt heerlijk achterover leunen, maar ook een actieve houding aannemen om lekker te eten. Wel zo praktisch en gezellig voor je gasten.

Wat zijn de voordelen van low dining?

Een low diningstoel biedt veel meer comfort dan een standaard dining tuinstoel. Na het eten verplaatsen naar een loungeset is dus niet meer nodig, want zere billen zul je op een low dining tuinstoel niet krijgen. Omdat het aanschaffen van een loungeset niet meer nodig is en je genoeg hebt aan één set in jouw tuin, scheelt het aanzienlijk in de portemonnee. In deze rare tijden een extra fijne bijkomstigheid. Beschik jij over een grote tuin? Doordat je maar één tuinset nodig hebt bestaat de kans dat je ruimte overhoudt in jouw tuin. Die extra ruimte kan plek bieden voor wat bloemen planten of gras. Een groot grasveld is heerlijk voor kinderen om op te rennen en op te spelen. Laag dineren voelt niet alleen goed, het is ook echt goed voor je. Doordat je een andere houding aanneemt tijdens het diner, heb je een betere positie voor je spijsvertering. Je zult dus minder snel een opgeblazen gevoel ervaren!

Low dining tuinstoelen

Een low dining tuinset is niet compleet zonder low dining tuinstoelen waaraan je urenlang kunt (na)tafelen. Gerrits Tuinmeubelen biedt verschillende soorten low dining tuinstoelen aan, allemaal comfortabel en voorzien van luxe outdoor kussens die zeer sterk, kleurvast, UV-bestendig en vuil- en waterafstotend zijn. De Calpi loungestoel is een echte eyecatcher uit de nieuwe collectie. Loungen op de Calpi loungestoelen voelt als loungen als een koning. Het rope is prachtig geknoopt in een opvallend patroon. De dikke loungekussens bieden een ongekend zitcomfort. Perfect om urenlang op te zitten tijdens een gezellig diner met vrienden. Dineren op de Proton loungestoel is dineren in stijl. Deze low dining tuinstoel heeft een heel ander uiterlijk dan de Calpi tuinstoel. Proton is stoer, modern en industrieel. De teakhouten armleuningen zorgen voor een stijlvolle afwerking.

Low dining tuintafels

Een low dining tuintafel is de perfecte aanvulling op jouw low dining tuinstoelen. Ga jij liever voor een rechthoekige tuintafel of een ronde tuintafel? Bij Gerrits Tuinmeubelen hebben we de low diningtafel die past bij jouw stijl. Combineer modern met landelijk door gebruik te maken van strakke vormen met natuurlijke materialen voor jouw tuinmeubelen. Een teakhouten tuintafel met aluminium tuinstoelen helpt je deze look te creëren. Teakhouten tuintafels hebben een mooie diepe kleur, wat jouw terras een warme uitstraling geeft. Gaat jouw voorkeur uit naar een stoere low-dining tuinset? Gebruik dan een tafel van graniet met tuinstoelen in een donkere kleur zoals de Belmond/ Yara low dining tuinset.

De Saba tuintafel is met een hoogte van 69 centimeter een echte low dining tuintafel en staat prachtig op een groot terras. Door het warme teakhout is Saba een echte sfeermaker op jouw terras. Een mooi detail is het dat er gebruik is gemaakt van zowel rechte als ronde teakhouten planken.

Eén van onze andere favorieten is de Ambassador low diningtafel. Dit is een grote, moderne tuintafel met een lengte van 280 centimeter. Ook deze low diningtafel heeft een rond geslepen blad gemaakt van teakhout. Het stoere onderstel is gemaakt van gepoedercoat RVS en maakt van deze tafel een echte eyecatcher!

Proton_low_dining_with_Ambassador_table_outdoor__01_1

Low dining tuinsets kopen

Ben jij benieuwd naar onze collectie low dining tuinsets? Bekijk dan hier ons assortiment. Wil jij graag (aan) de low dining tuintafels proeven en ervaren hoe het lage dineren aanvoelt? Kom dan een kijkje nemen in onze showroom in Emmen.

Low dining tuinsets

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *