Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Ook in de herfst genieten van je tuin?

Ook in de herfst genieten van je tuin?

Wil jij ook in de herfst kunnen genieten van je tuin? Maar weet je niet of je tuinmeubelen wel buiten kunnen blijven staan? Of wil jij weten hoe je meer sfeer kan aanbrengen in je tuin? In dit blog geven we je handige tips en inspiratie om ook in de herfst van je tuin te kunnen genieten.

Maak gebruik van je tuin

Tuinmeubelen van Gerrits Tuinmeubelen kun je het hele jaar buiten laten staan. Je kan ze ook beter niet afdekken met een tuinmeubelhoes. Dek je bijvoorbeeld je tuinstoelen en tuintafel af met een tuinmeubelhoes of afdekzeil, dan kan dit een verstikkend effect hebben. Er kunnen blijvende vochtplekken ontstaan, wat kan zorgen voor schimmelvorming. Laat daarom jouw tuinmeubelen onafgedekt op je terras staan of zet ze onder een overkapping.

Het pluspunt van dat je tuinmeubelen het hele jaar buiten staan, is dat je ook in de herfst gemakkelijk van je tuin en je tuinset gebruik kan maken. Je hoeft alleen de tuinkussens of loungekussens weer tevoorschijn te halen. Zet een terrasverwarming aan, kruip weg onder een dekentje op je loungebank en pak die extra zonnestralen voor je gemoedstoestand.

Herfstblog-2023-lampionnetje-1

Lampionnetje, lampionnetje

Nu het al vroeg donker wordt, is het fijn om veel licht aan te brengen in en om jouw leefruimte. Niet alleen omdat je anders niets ziet, maar ook omdat je met de juiste verlichting een warme sfeer creëert. Doe binnen bijvoorbeeld kaarsjes aan en maak gebruik van flame LED verlichting. Zet buiten lantaarns neer met LED lampjes erin en hang lampionnetjes op. Kies voor buitenverlichting op zonne-energie of met een timer. Op deze manier hoef jij aan het eind van de winter niet te balen dat je vergeten bent om de lampjes buiten aan te doen. Door zowel binnen als buiten lichtbronnen met een warme kleur toe te passen, vormt jouw leefruimte binnen en buiten een stralend geheel.

Ook de herfst is fleurig

Laat je niet van je stuk brengen door de grauwe lucht en uitgebloeide planten. Haal dorre takken weg, zodat alleen de groene kleuren van de struiken overblijven. Vul plantenbakken met winterharde planten en bloemen die tot in de winter bloeien. Probeer ook te genieten van de mooie kleuren die de herfst ons brengt. Gebruik de gele, oranje en rode bladeren die op je terras vallen in herfststukjes voor in de tuin of in huis en omarm de herfst.

Versiering voor de diertjes

Zorg voor meer levendigheid en kleur in je tuin door de dieren te voeren. Rijg een slinger van gedroogde cranberries, popcorn en doppinda’s. Hang de kleurrijke slinger op veilige afstand van het terras. Wanneer jij dan op een mooie herfstdag stilletjes in de tuin gaat zitten, kun je de vogeltjes vanaf je tuinstoel in actie zien.

Staat jouw tuinset achterin de tuin? Zet dan eens een taartplateau neer met een vogeltaart erop. Dit geeft een feestelijk effect en is een lekkere traktatie voor de vogels. Heb jij liever niet dat de vogeltjes ook iets voor jou achterlaten op je mooie tuintafel? Dan kun je beter een mooie vogelkrans aan de schutting ophangen.

Kleurrijke sierkussens en accessoires

Wanneer jij vanuit jouw loungestoel of tuinbank de vogeltjes aan het bekijken bent wil je er natuurlijk wel comfortabel bij zitten. Op een droge herfstdag kun je gerust sierkussens op jouw loungeset neerleggen. Kies voor sierkussens in mooie herfstkleuren voor een warme uitstraling op jouw koude terras. Voeg hier een plaid en een kopje thee aan toe en jij zit er warmpjes bij op een zonnige herfstdag.

Herfstblog-2023-accessoires-4
Herfstblog-2023-thematafel-1

Een thema bijzettafel

Heb jij een bijzettafel bij jouw tuinset staan? Dan kun je deze in de herfst en winter gebruiken als thematafel. Voor Halloween of Sint Maarten is het leuk om de bijzettafel bij de voordeur neer te zetten. Kleed de tafel aan met lantaarntjes en pompoenen, of met gedroogde bloemen voor een gezellige herfstsfeer. Zo maak je het voor kinderen die tijdens deze feestdagen langs de deuren gaan, nog leuker om bij jou aan te bellen. Ook de visite en de postbodes voelen zich op feestelijke wijze verwelkomd.

Tover de bijzettafel voor Sinterklaas om naar een Sinterklaas thema met een grachtenhuisje met verlichting erin en bijvoorbeeld een Sintje, een Pietje en een jute zak. Zet er voor de Kerst een mini kerstboompje neer of een zelfgemaakt kerststukje.

Kleed je entree nóg gezelliger aan door gebruik te maken van de ruimte rond de bijzettafel. Zet bijvoorbeeld accessoires onder of naast de tuintafel, hang versiering op aan de muur en ook de voordeur kun je aankleden met een mooie krans met LED verlichting.

Zoek de warmte op in één van onze showrooms

Op de druilerige herfstdagen ga je waarschijnlijk wat minder snel in je tuin zitten vogeltjes kijken, hoe gezellig je de tuin ook hebt aangekleed. Als je dan toch even de deur uit wilt, kun je de hele herfst en winter bij Gerrits Tuinmeubelen de warmte opzoeken. Neem een kijkje in onze showroom in Emmen of in Vroomshoop en laat je inspireren. Fantaseer tussen de tuinmeubelen alvast over de zomer en over in welke tuinstoel jij jezelf al ziet zitten in het nieuwe jaar. Geniet van een warm kopje koffie of thee in onze koffiehoek. Koekje erbij?

Shop de herfst look

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *