Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Een gezellige paasbrunch

Een gezellige paasbrunch

Ei, ei, ei en we zijn zo blij, want het is bijna Pasen en dat vieren wij. Met een blog! Een gezellige paasbrunch, - ontbijt of -lunch kan heel uitgebreid en over de top of lekker knus en klein. Dit hangt allemaal af van hoe groot jouw gezin is, of er aanhang aanschuift en of je nog andere familieleden of vrienden uitnodigt. Maak het zo bescheiden of bont als je zelf wilt.

Groepsgrootte

De grootte van de groep die komt brunchen heeft veel invloed op de aankleding en de uitvoering. Een kleine groep kan gemakkelijk plaatsnemen aan een riant gedekte tafel, waar alles al uitgestald staat.

Komt er een grotere groep genodigden? Dan is een lopend buffet een goed idee. Zet al het eten en drinken op een mooi versierde paastafel. Laat iedereen een bordje opscheppen bij de tafel en plaatsnemen in de woonkamer, serre of aan een fraai gedekte tuintafel.

Vier je Pasen binnen of buiten?

Ieder jaar is het rond de Paasdagen de vraag of we lekker in het zonnetje kunnen brunchen. Dit jaar lijkt het erop dat we mooi weer zullen hebben, waarop we buiten Pasen kunnen vieren. Ga van te voren de tuin in om paaseieren voor jouw kinderen of kleinkinderen te verstoppen. Tijdens het verstoppen van de paaseieren heb jij meteen de gelegenheid om te kijken hoe jouw tuin ervoor staat. Nu je toch in de tuin bezig bent kun je bijvoorbeeld het terras aanvegen en groene aanslag wegboenen met een sopje en een harde bezem. Wanneer je de tuinmeubelen weer goed hebt neergezet kun je deze ook weer laten stralen.

pasen-2023-3

Wist je dat jouw tuinmeubelen ook geschikt zijn om paaseieren te verstoppen? Leg bijvoorbeeld een tafelkleed met paasthema op de tuintafel. Verstop daaronder, heel opvallend, een paasei. Heb jij loungestoelen of een loungebank van rope? Probeer dan eens uit of er een paasei tussen de touwen past. Heb jij wicker tuinstoelen? Dan heb je er ook vast en zeker stoelkussens bij. De perfecte plek om paaseitjes onder te verstoppen. Leg ook nog een paar eitjes onder de tuinmeubelen bij de tafel- en stoelpoten. Nu ben jij helemaal klaar om samen met de kinderen naar paaseieren te zoeken in de tuin.

paaseierenzoeken-1150x400

Met mooi weer is een goede tuinset of loungeset natuurlijk de plek om de paasbrunch aan te houden. Betrek ook jouw tuin bij de paasviering door bijvoorbeeld zelfgemaakte paasversieringen op te hangen rond je tuinset. Schilder met de kinderen paaseieren aan de tuintafel, lekker in het zonnetje! 

plaid-jolie-1

Valt de temperatuur buiten toch tegen, maar blijft het wel droog? Pak er dan een lekker, warm Jolie plaid bij, van Hartman. Een vuurschaal of vuurkorf kan ook een sfeervolle toevoeging zijn aan het paasfestijn.

Tip: Maak brooddeeg klaar en laat de kinderen een tak uitzoeken. Doe brooddeeg aan het uiteinde van de tak en laat de kinderen het brood roosteren boven het vuur. Is het brood gaar? Haal dan het brood van de tak en doe er een knakworst in. Een zelfgemaakt broodje worst!

Is het toch echt te koud, of regent het? Vier dan Pasen in de tuinkamer of serre. Zo voelt het toch een beetje of je buiten zit.

Heb je geen tuinkamer of serre, of is het daar ook nog te koud? Dan is de keuken of eetkamer natuurlijk the place to be!

Paasversiering

Een mooi aangeklede eet- of tuintafel maakt een paasbrunch des te leuker. Kies voor een mooi tafelkleed of vrolijke placemats. Dit voegt sfeer toe aan de tafel en maakt het afruimen een eitje. Leg een servet op het bord of vouw deze op een leuke manier. Maak van tevoren zelf servetringen of eierdoppen. Dit is natuurlijk leuk om samen met de kinderen te knutselen. Op een grote tafel kan gemakkelijk een paasstukje of paastak staan. Op een kleinere tafel is het leuk om bijvoorbeeld kuikentjes of paaseitjes tussen al het lekkers te verstoppen.

Op naar de meubelboulevard!

Na de paasbrunch is het natuurlijk tijd om naar de meubelboulevard te gaan! Dit is voor vele mensen een prettige traditie geworden. Gezellig met het hele gezin op Tweede Paasdag de nieuwste woontrends bezichtigen. Natuurlijk is Gerrits Tuinmeubelen ook geopend op Tweede Paasdag. Kom gezellig bij ons langs om de nieuwste tuinmeubeltrends te bekijken in onze showrooms. Uiteraard kun je ook vanuit jouw luie tuinstoel online shoppen in onze webshop.

Heb je onze paasactie al gezien? Kras mee en maak kans op fantastische prijzen!

Delen

Related Products

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *