default

Get a quote

Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!*
Gratis retourzending!*
Betalen bij levering
Alles uit voorraad leverbaar
Laagste prijsgarantie
Parasol keuze advies

Parasol keuze advies

De juiste parasol kiezen

Geniet je ook zo van het buitenleven tijdens de warme lente- en zomerdagen? Heerlijk in de tuin zitten zonder dat je verbrandt door de felle zon? Dan is een goede parasol echt essentieel. Een parasol biedt niet alleen bescherming tegen de zon, maar draagt ook bij aan een sfeervolle uitstraling. Kies een vrolijke kleur voor een zomers gevoel. Na een warme dag kan het ’s avonds flink afkoelen. Een parasol houdt warmte vast wanneer deze de hele dag in de zon heeft gestaan, zo kun je ’s avonds heerlijk behaaglijk onder de parasol buiten zitten. Voor extra sfeer en een knus gevoel kun je verlichting aan de parasol hangen. Een leuke gadget is de Madison Luna, dit is een bluetooth speaker met LED verlichting. Zo heb je niet alleen overdag, maar ook ’s avonds plezier van jouw parasol. Wij snappen dat de keuze voor een juiste parasol vanwege het enorme aanbod niet eenvoudig is, daarom helpen wij jou op weg door middel van een stappenplan in dit blog.

image_1_

1. Waar komt de parasol te staan en hoeveel ruimte is er?

Voordat je een parasol gaat kopen is het belangrijk om te bepalen hoeveel ruimte er is. Parasols zijn er in vele soorten, maten en vormen en daarom is het goed om te weten welke parasol het beste in jouw tuin of op jouw balkon past. Wil je de parasol kunnen verplaatsen of mag het altijd op dezelfde plek blijven staan? Hoe groot mag het parasoldoek zijn? Welke vorm past het beste? Een ronde parasol, een rechthoekige of toch een vierkante parasol?

2. Type parasol kiezen: een zweefparasol of stokparasol?

Wanneer je op zoek gaat naar een parasol lijken er vele soorten te zijn. Eigenlijk is dit niet helemaal juist, want als je alleen kijkt naar de soorten parasols kom je uit bij een stokparasol of een zweefparasol. De stokparasol wordt ook wel staande parasol genoemd en is de meest bekende soort.

Stokparasols

Een stokparasol heeft de parasolpaal in het midden en kan hierdoor ook boven de tuintafel worden geplaatst. (Dit kan alleen wanneer er een parasolopening in de tuintafel zit.)

Het mechanisme waarmee een stokparasol wordt geopend verschilt per parasol. Een aantal bekende mechanismen zijn:

  • Een parasol met draaimechanisme is eenvoudig uit te klappen door middel van een handig draaimechanisme. Met een hendel draai je de parasol in een handomdraai open en dicht. Een parasol met draaimechanisme is kantelbaar tot een parasoldoek grootte van 300 cm.
  • Een push-up parasol kun je handmatig uitklappen zoals je bij een paraplu ook doet. Dit systeem is zeer gebruiksvriendelijk en snel uitvoerbaar. Een push-up parasol is veelal kantelbaar en in hoogte verstelbaar.
  • Een parasol met katrolsysteem open je met touw en een katrolsysteem. Bij het katrolsysteem geldt, hoe meer katrollen aan het frame bevestigd zijn, des te gemakkelijker de parasol geopend zal worden. Zodra het doek de juiste hoogte heeft bereikt, wordt het vastgezet met behulp van een pin in het frame.

Zweefparasols

Een zweefparasol heeft de parasolpaal aan de zijkant en daardoor kan het parasoldoek vrij ‘zweven’. Dit heeft als voordeel dat een zweefparasol iets verder van de tuinset kan worden geplaatst zonder dat je “last” van een parasolpaal hebt. Een zweefparasol kan worden geopend door het gebruik van een draaimechanisme. In de meeste gevallen is de parasol ook kantelbaar en verticaal verstelbaar, zodat het parasoldoek schuin langs de parasolpaal kan worden geplaatst. Hierdoor kan er meer schaduw worden gecreëerd met een minder grote parasoldoek. De meeste zweefparasols zijn 360 graden draaibaar waardoor je gemakkelijk schaduw op een andere plek creëert.


3. Welke parasolvoet hoort bij welke parasol?

Een juiste parasolvoet kiezen is enorm belangrijk, want een te laag gewicht kan voor nare omstandigheden zorgen. Hoe zwaarder de voet, des te minder kans op omwaaien en ongelukken. Hoe zwaar de parasolvoet minimaal moet zijn hangt af van de grootte van de parasol. Wil je de parasol kunnen verplaatsen? Kies dan voor een verrijdbare parasolvoet. Wil je een parasolvoet die niet in de weg staat en is verplaatsen niet nodig? Dan is een ingraafvoet een goede keuze. Voor de juiste parasolvoet in combinatie met een stokparasol hebben wij een schema gemaakt. Zie de afbeeldingen hieronder. Een zweefparasol combineer je met een kruisvoet, vulvoet, ingraafvoet of een granietvoet vanaf 90 kg.

Heb je hulp of advies nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze parasolvoet.

Tip: vul een vulvoet nooit met water, omdat water kan verdampen. Kies voor zand en/ of grind voor een stevige basis.

parasoladvies_blog

4. Waarom een parasolhoes kopen?

Een parasolhoes beschermt jouw parasol tegen de verschillende weersinvloeden en verlengt de levensduur van de parasol. Voor iedere parasol is een passende hoes te vinden. Bij het gebruik van een parasolhoes is het belangrijk om de parasol goed te laten drogen voordat de hoes wordt gebruikt. Een vochtig parasoldoek kan gaan schimmelen en dat is natuurlijk erg zonde.

Heb je genoeg inspiratie opgedaan en wil je die ene parasol kopen? Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze. De best verkochte parasols hebben we alvast op een rijtje gezet.

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *