Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Een sfeervolle avond

Een sfeervolle avond

Een sfeervolle avond

We naderen het eind van de zomer en de dagen worden weer korter. Dit vraagt om gezellige avonden in de tuin. We willen natuurlijk allemaal nog zo lang mogelijk buiten kunnen genieten. Wil jij extra sfeer aanbrengen in jouw tuin om de zomer af te sluiten met vele sfeervolle avonden? Lees dan verder om inspiratie op te doen voor het creëren van extra sfeer in jouw tuin.

Tuinverlichting

Eén van de eerste dingen waar je aan denkt bij sfeer is verlichting. Verlichting kun je op diverse manieren aanbrengen in jouw tuin.

Plaats solar led-verlichting in de borders van jouw tuin. Deze lampjes zijn eenvoudig in de grond te steken en laden overdag op door het zonlicht. Solar led-verlichting is in vele variaties en prijzen verkrijgbaar. Ze geven een gezellige en warme uitstraling aan de tuin. Ook wanneer je binnen zit is jouw tuin sfeervol verlicht.

Geef jij graag etentjes in jouw tuin? Bevestig een tafelklem met verlichting aan je tuintafel. Een tafelklem met verlichting bestaat uit 2 stangen met tafelklemmen en een stang op snoer ertussen. Een tafelklem is op maat te maken en eenvoudig te bevestigen aan een tuintafel. Tussen de twee stangen hangen meerdere lampjes die op zonne-energie werken. Dankzij meerdere lampjes is jouw tuintafel goed verlicht tijdens het eten. De lampjes geven een gezellige sfeer aan jouw gedekte tuintafel. Heb jij geen tuintafel, maar een loungeset met een loungetafel? Hang dan bijvoorbeeld een lichtsnoer op aan de schutting.

Met de Luna parasol verlichting en muziek van Madison haal jij een leuke accessoire naar jouw terras. De Luna is eenvoudig en aan bijna iedere parasol te bevestigen. Koppel je telefoon door middel van Bluetooth en speel jouw favoriete muziek of verzoekjes af. De Luna is voorzien van led-lampjes in een warme kleur. Richt de lampjes naar beneden om meer licht op jouw loungeset te werpen. Richt de lampjes omhoog en creëer een sfeervol patroon van licht op het parasoldoek. Sluit jij jouw parasol liever om naar de sterren te kunnen kijken? Leg dan de Luna op tafel met de lampjes omhoog of naar beneden.

Een warm terras

Door het parasoldoek van je parasol open te laten houd je jouw terras warm. Wanneer een parasol overdag open staat en je laat deze in de avond ook open, dan blijft de warmte eronder hangen. Maar wat kun je nog meer doen om aangenaam in de tuin te zitten wanneer het afkoelt?

Sfeervolle-avond-blog-sfeerfoto-2-600x768

Vuur geeft gezelligheid, licht en warmte. Breng met fakkels warmte aan in jouw tuin, deze geven tevens een feestelijke vakantiesfeer.

Ga jij liever voor een gezellig kampvuur? Kies dan voor een vuurschaal of vuurkorf. Plaats jouw tuinstoelen of loungestoelen rond deze vuurbron. Zo kan iedereen genieten van de warmte van het sfeervolle vuur. Een vuurkorf biedt de mogelijkheid om hapjes te roosteren, zoals marshmallows. Bij een kampvuur is het leuk om zelf een instrument te bespelen of om samen muziek te maken. Zo creëer je saamhorigheid onder het gezelschap in jouw tuin. Niet iedereen houdt ervan om voor het blok gezet te worden met een instrument. Neem daarom het voortouw en kijk of er mensen mee willen doen.

In plaats van een vuurkorf of vuurschaal kun je ook kiezen voor een terrashaard. Een terrashaard is een mooie aanvulling in jouw tuin. Plaats de haard aan de zijkant van het terras en je zult merken dat het hele terras heerlijk wordt verwarmd. Bovendien voegt een terrashaard karakter toe aan jouw tuin.

Ben jij geen fan van vuur? Kies dan voor terrasverwarming. Plaats een staande terrasheater bij je terras of hang een terrasverwarmer op onder je overkapping.

Aankleding met accessoires

Mocht een knisperend haardvuur of een terrasverwarming niet voldoende warmte bieden, of heb je hier de plek of het budget niet voor. Kleed jouw terras dan aan met warme dekentjes. Wanneer het kouder wordt in de avond kruip je heerlijk onder een dekentje waardoor je nog langer van de frisse buitenlucht kunt genieten. Tevens geven dekentjes meer sfeer aan jouw terras. Deze kun je erg leuk vouwen en over jouw tuinstoel of loungeset leggen. Zo voeg je meteen meer kleur toe. Voeg hier sierkussens aan toe en je creëert een huiselijke sfeer. Leg grote kussens op de grond of op een vloerkleed voor buiten. Zo voeg je extra zitplekken toe en creëer je een ongedwongen loungesfeer. Voor extra zitcomfort of extra zitplek is een voetenbank ook een prettige toevoeging aan jouw terras. 

Door je tuintafel, loungetafel en eventuele bijzettafels aan te kleden met accessoires druk jij jouw persoonlijke smaak op jouw tuin. Plaats bijvoorbeeld kaarsen in mooie kaarshouders. Gebruik geurkaarsen zoals citronella kaarsen om in de avond muggen op afstand te houden. Kies voor lavendelgeurige kaarsen voor meer ontspanning.

Zet een houten schaal op tafel met walnoten erin. Dit is een mooie aankleding van de tafel en een gezond borrelhapje. Met een houten dienblad serveer jij hapjes en drankjes in stijl. Of zet een etagère neer.

In een tuin mogen we bloemen en planten niet vergeten. Zet planten neer in potten die passen bij jouw tuinmeubelen.

Laat je inspireren

In de showrooms van Gerrits Tuinmeubelen zijn diverse tuinsets en loungesets geplaatst om onze klanten te inspireren. De verschillende sets zijn aangekleed met accessoires. Kom langs en vorm een beeld van jouw toekomstige, sfeervolle tuin.

Sfeervolle accessoires

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *