default

Get a quote

Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Gratis retourzending!
Betalen bij levering
Alles uit voorraad leverbaar
Laagste prijsgarantie
Vakantie in eigen tuin #staycation

Vakantie in eigen tuin #staycation

Wil je geen “last” hebben van de perikelen rondom Schiphol of heb je een andere reden om niet op vakantie te gaan? Wij snappen dat een vakantie in eigen tuin ook erg fijn kan zijn. Je hebt immers geen last van inpakstress, moeite met het vinden van de juiste vakantiebestemming of andere factoren die voor stress kunnen zorgen. Bij een vakantie in eigen tuin hoef je alleen maar je tuin leuk aan te kleden en te zorgen voor leuke activiteiten.

Hoe begin je met een fijne staycation?

Om te kunnen ontstressen is het belangrijk om in een schone, opgeruimde omgeving te verblijven. Is jouw tuin nog niet helemaal netjes of ontbreekt het aan groen of aan gezellige tuin aankleding? Pak deze dingen dan als eerst op. Want ontspannen betekent tot rust komen en dat wil je toch? 

Wanneer jouw tuin helemaal op orde is, wil je graag ontspannen kunnen zitten. Gelukkig zijn er vele soorten tuinmeubelen beschikbaar waar je heerlijk op kunt vertoeven. Kies jij voor een hangstoel waar je heerlijk in kunt schommelen, lig je graag onderuit gezakt op een loungebank of wil je een dutje doen op een ligbed? Door de vele mogelijkheden is er altijd een tuinmeubel wat bij jouw wensen past.

Zorg voor accessoires en verlichting

Leuke sierkussens, een vloerkleed, kaarsen of windlichten geven een rustgevende sfeer. Waan je in een andere wereld door de juiste accessoires op elkaar af te stemmen. Kies bijvoorbeeld een thema waar jij jouw tuin aan wilt koppelen. De Bohemian en Ibiza stijl zijn momenteel erg populair.

Sfeerverlichting is erg bepalend voor de sfeer in jouw tuin. Kies daarom voor de juiste kleurtint. Wit LED licht kan soms erg fel en blauw overkomen. Een lichtsnoer met gekleurde lampjes of warm LED licht kan daarom voor een betere sfeer zorgen. Tuinverlichting doet meer dan je denkt, daarom is het goed om hier van te voren over na te denken. 

Creëer een schaduwplek

Zoals je misschien wel al weet, is het niet optimaal om de hele dag in de volle zon te zitten. Een schaduwplek zorgt ervoor dat je even uit de zon kunt gaan zitten. Een schaduwdoek, parasol of overkapping biedt de mogelijkheden om een goede schaduwplek te creëren. Heb je spelende kinderen in de tuin? Let er dan goed op dat ze niet verbranden en plaats een goede parasol bij de spelende kinderen. Vooral bij het gebruik van een zwembad kunnen kinderen snel verbranden. Bekijk onze parasols, bestel eenvoudig online en bescherm jouw kinderen tegen de felle zon.

Zoek verkoeling en zorg voor verwarming

Doordat onze zomers steeds warmer worden is het fijn om een plek te hebben waar je verkoeling kunt zoeken. Een zwembad in de tuin waar je met een luchtbed in kunt drijven of gezellig spelen met de kinderen? Een zwembad is altijd een goed idee om verkoeling te zoeken. Zwembaden zijn er in vele soorten, maten en prijsklassen waardoor je zelfs met een kleine tuin of weinig budget ruimte hebt voor een zwembadje.

In de avond kan het behoorlijk afkoelen en daarom is het raadzaam om voor verwarming te zorgen. Naast een behaaglijke temperatuur, zorgt een vuurkorf, tuinhaard of terrasverwarmer ook voor meer sfeer. Een vuurkorf in de avond doet erg gezellig aan. Heerlijk rondom het vuur zitten, gezellig kletsen met elkaar, een heerlijk wijntje erbij en marshmallows of broodjes verwarmen. Dit klinkt als een prima zomeravond toch?

Zorg voor heerlijke hapjes en drankjes

Heerlijk barbecueën of buiten koken op jouw buitenkeuken? Tijdens de vakantieperiode mag jij jezelf verwennen met lekkere hapjes en drankjes. Bereid jouw favoriete zomerse maaltijd buiten en geniet van een heerlijk wijntje, een frisse cocktail of een ijskoud biertje. Een tapasplank met verschillende hapjes in de avond is ook een absolute must-have. Dit kun je eenvoudig zelf maken door gebruik te maken van een grote houten plank. Maak hierop allemaal kleine hapjes en zorg voor een gevarieerd aanbod. Dat wordt smullen!

Entertain de kinderen

Niets is vervelender dan hangende kinderen om je heen. Daarom is het een goed idee om vertier voor de kinderen te bieden. Naast een zwembad scoren een trampoline en een zandbak ook altijd hoge punten bij kinderen. Wil je iets samen doen met de kinderen? Speel dan bijvoorbeeld oud Hollandse spelletjes of haal de campingspellen uit de kast. Speel een ouderwets potje jeu de boules of daag elkaar uit met een setje ping pong op de tuintafel. Wil je de dag helemaal in camping style afsluiten? Zet dan een tentje op in de tuin en ga gezellig met de kinderen kamperen. Dit vinden de meeste kinderen echt fantastisch!

staycation-vakantie-in-eigen-tuin

Wij wensen jou een fijne Staycation toe. Wij zijn erg benieuwd hoe jij jouw vakantie in eigen tuin viert. Wil je foto’s met ons delen op Instagram of Facebook? Gebruik dan #gerritstuinmeubelen of @gerritstuinmeubelen.

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *