Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Voordelen van een overkapping

Voordelen van een overkapping

Ben jij op zoek naar sfeer en gezelligheid in je tuin? Dan mag een overkapping echt niet ontbreken. Overkappingen zijn er in verschillende soorten en maten. Een overkapping geeft je de gelegenheid om het gehele jaar buiten te zitten en te genieten van alle seizoenen. Lees onze blog en wie weet kan jij volgend seizoen heerlijk genieten van jouw tuinmeubelen onder je nieuwe overkapping. 

Extra leefruimte creëren

Met een overkapping zorg jij voor extra ruimte om heerlijk te kunnen relaxen op jouw tuinmeubelen. Het is een verlengstuk van je huis. Je kunt er onder andere voor kiezen om een tuin overkapping vast te maken aan het huis. Dit werkt isolerend én zo kan je de waarde van je woning laten stijgen. Je kunt met een veranda aan huis altijd van je tuin genieten, weer of geen weer! Onder het afdak geniet je heerlijk van de frisse lucht en het geluid van de vogeltjes. Je zou er eventueel voor kunnen kiezen om je overkapping aan huis dicht te maken. Maak er vervolgens schuifdeuren in en zo heb je een extra tuinkamer en een overkapping in één.

overkapping-blog-schoonebeek

Het leed dat het Nederlandse klimaat heet

In Nederland weet je het nooit. Heb je de ene dag alleen maar regen, dan kan het de volgende dag ineens zonnig zijn en 10 graden warmer. Met een overkapping zit je dan altijd goed. Een tuinoverkapping zorgt voor schaduw wanneer je niet in de volle zon wilt zitten. Ook hoef je niet met een parasol door je tuin te sjouwen. Je kunt gewoon heerlijk op je loungeset onder je terrasoverkapping neerploffen en genieten met een drankje op je loungetafel. Komt de regen met bakken uit de lucht? Ook dan kan je nog steeds gezellig met familie of vrienden borrelen aan de bartafel of je tuinset wanneer deze onder je overkapping staat. 

Glurende buren?

Met een overkapping is dat verleden tijd! Door je terrasoverkapping creëer je heerlijk veel privacy. Wanneer jij heerlijk op je ligbed in je zwemkleding onder de overkapping ligt te relaxen, heb je geen last van buren die jou kunnen zien liggen. Geniet van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in je eigen Costa del Achtertuin. 

blog-overkapping-fotooverkapping

Hoor de wind waait door de… terrasoverkapping

Wanneer jij lekker met je gezin onder het afdak van je overkapping zit, zit je heerlijk uit de wind. Je hoeft tijdens het diner niet bang te zijn dat er een servetje van je diningtafel waait. Jullie kunnen na het diner gezellig een kaartspelletje doen aan de tuintafel zonder dat de kaartjes weg waaien. Ook wanneer het ’s avonds wat killer wordt, is het geen straf om lekker uit de wind onder je tuinoverkapping in je loungestoel te zitten.

Je overkapping stylen

Nog een groot voordeel van een overkapping in je tuin is dat je deze geheel naar wens kunt aankleden. Wil je graag eens uitpakken, maar durf je dit niet zo goed in huis te doen? Hou dan je woonkamer rustig, maar pak compleet uit in je tuinoverkapping. Maak je overkapping heerlijk knus door een mooi kleurrijk vloerkleed neer te leggen. Plaats hier vervolgens een leuke bijzettafel met decoratie op en leg wat vrolijke, kleurige kussens in je loungebank of op je loungestoel. Hang wat gezellige lampjes op en leg een mooi plaid over je loungebank. Wanneer het een kille avond is, kan je het plaid om je heen slaan en toch blijven genieten onder jouw tuinoverkapping. 

Budget tips voor je overkapping

Het plaatsen van een stevige, dichte overkapping kan best kostbaar zijn. Wil je je tuinmeubelen beschermen én droog kunnen zitten in je tuin zonder al te veel geld uit te geven? Kijk dan eens naar onderstaande tips: 

  • een paviljoen is minder kostbaar dan wanneer je een complete overkapping gaat bouwen
  • hergebruik materialen voor je overkapping om kosten te besparen
  • ga langs de kringloop om toffe decoratie voor onder je tuin overkapping te scoren
  • kies voor goedkopere materialen zoals hout om je overkapping mee te maken
  • maak de zijkanten van je terrasoverkapping niet dicht om kosten te besparen
  • bespaar op montagekosten en maak je overkapping helemaal zelf!

Een mooie overkapping is echt wel een must-have wanneer je graag en veel gebruikmaakt van je tuin. Kom eens ideeën opdoen in onze showroom in Emmen, waar wij als voorbeeld twee verschillende overkappingen hebben staan. De koffie staat klaar!

Leuke items voor onder jouw overkapping

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *