Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Waarom moet ik mijn tuinkussens opbergen?

Waarom moet ik mijn tuinkussens opbergen?

Terwijl je tuin langzaam verandert in een herfstachtig landschap, is het verleidelijk om de tuinkussens met fleurige, zomerse prints buiten te laten liggen tot het volgende voorjaar. Wil je zo lang mogelijk genieten van je tuinkussens? Dan is het buiten laten liggen van de kussens geen goed idee. Door je kussens op te bergen, verleng je hun levensduur en zorg je ervoor dat ze er volgend jaar nog steeds als nieuw uitzien.

Bescherm tuinkussens tegen weersinvloeden

Eén van de belangrijkste redenen om je tuinkussens op te bergen, is om ze te beschermen tegen weersinvloeden. Zon, regen, wind en vorst kunnen allemaal schade veroorzaken aan je tuinkussens. UV-stralen van de zon kunnen de stof verbleken en verzwakken, terwijl regen en vocht de kussens kunnen beschadigen en schimmelgroei bevorderen. De vorst kan de vulling van de kussens doen krimpen of vervormen.

Voorkom ongedierte en vuil

Buiten laten liggen betekent ook dat je tuinkussens blootgesteld worden aan allerlei soorten ongedierte. Muizen, vogels en insecten kunnen je tuinkussens als een gezellige schuilplaats zien. Dit kan leiden tot beschadigingen en onaangename verrassingen. Daarnaast kunnen bladeren, takjes, en ander vuil zich ophopen op je kussens, waardoor ze vies worden. Door je kussens op te bergen houd je ze vrij van ongedierte en vuil.

Bespaar tijd en geld

Het opbergen van je tuinkussens bespaart je op de lange termijn tijd en geld. Als je je tuinkussens goed onderhoudt door ze op te bergen, hoef je minder snel nieuwe tuinkussens te kopen. Dit bespaart je geld en het gedoe van het zoeken naar vervangende kussens. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over het schoonmaken en repareren van kussens die buiten zijn achtergelaten.

Speciale opbergtassen voor tuinkussens

Een goede optie voor het opbergen van tuinkussens is om ze op te bergen in een speciaal ontworpen kussentas. Kussentassen beschikken over een active air systeem, wat vochtige lucht uit de kussentas laat gaan en er geen schimmel ontstaat. Ook kunnen kussens niet verkleuren door zonlicht. Een groot voordeel van een kussentas is dat het vrijwel voor iedereen te betalen is. Ze zijn bij Gerrits Tuinmeubelen al verkrijgbaar vanaf €14,95.

Wil je de tuinkussens in huis opbergen?

Als het mooie weer voorbij is, moet je de tuinkussens voor een langere tijd opbergen. Wij adviseren om ze dan niet in een kussentas buiten te laten staan. Als je voldoende binnenruimte hebt, zoals een zolder of een andere opslagruimte, dan is dit de beste optie. Binnen opbergen zorgt voor maximale bescherming tegen alle mogelijke schade. Beschik je niet over de mogelijkheid om jouw kussens binnen op te bergen? Kies dan voor een schuur of garage.

Je plaatst je tuinkussens gemakkelijk in een tuinkussentas. Door het handvat neem je jouw tuinkussentas gemakkelijk mee naar zolder.

Een tas om te kussen

Tex Syle Tuinkussentas

Voor ieder tuinkussen is er wel een geschikte tuinkussentas te vinden. De Tex Style kussentas heeft een afmeting van 80x80x60 centimeter. Deze tas is perfect voor het opbergen van loungekussens of stoelkussens. Ook voor het opbergen van al je sierkussens is het Tex Style kussentas geschikt. Het is gemaakt van 100% polyester, is waterafstotend en ademend door de ventilatiegaten.

AquaShield tuinkussentas

Deze AquaShield tas is een tuinkussentas van 125x32x50 centimeter. Deze is geschikt voor de wat grotere loungekussens of ligbedkussens. Het active air systeem zorgt ervoor dat vocht de tas verlaat en dat er dus geen schimmel op jouw kussens ontstaat. Door de opbergtas kun je hem gemakkelijk opbergen wanneer je de kussens buiten gebruikt.

Tuinkussentas Large

De grootste tuinkussentas in ons assortiment is de Tuinkussentas Large. Deze tas heeft een afmeting van 125x55x35 centimeter. Er is genoeg plek om zes grote rugkussens in op te bergen. Het opbergen van loungekussens of sierkussens is uiteraard ook mogelijk. Deze kussentas is gemaakt van duurzaam en sterk materiaal. Vuil water en stof kan jouw kussens niet bereiken door de handige ritssluiting.

Tuinkussentas kopen?

Zoals je hierboven hebt gelezen zijn er genoeg redenen om tuinkussens op te bergen zodra het buitenseizoen voorbij is. Door ze te beschermen tegen weersinvloeden en tegen ongedierte en vuil, behoud je je tuinkussens en bespaar je uiteindelijk tijd en geld. Dus, voordat de herfst echt zijn intrede doet, neem de tijd om je tuinkussens op te bergen en schaf een tuinkussentas aan. Je zult er blij mee zijn als het voorjaar weer aanbreekt.

Twijfel je welke tuinkussentas geschikt is voor jouw tuinkussens? Neem dan contact met ons op of kom langs in één van onze showrooms in Emmen of Vroomshoop. We helpen je graag verder.

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *