Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Waar let je op bij het kopen van een verstelbare tuinstoel?

Waar let je op bij het kopen van een verstelbare tuinstoel?

Wil je heerlijk relaxen onder je overkapping of in de serre? Kies dan voor een verstelbare tuinstoel. Met een verstelbare tuinstoel of standenstoel bepaal je zelf of je wilt zitten of lekker onderuit wilt liggen. Je kunt de stoel plaatsen waar je wilt en ervan genieten in het herfstzonnetje. Met een verstelbare tuinstoel zit je altijd goed!

Is een verstelbare tuinstoel ouderwets?

Is een verstelbare tuinstoel ouderwets? Echt niet! Veel mensen denken bij verstelbare tuinstoelen aan de ouderwetse standenstoelen van vroeger. Inmiddels zijn er veel verschillende verstelbare tuinstoelen op de markt. De verstelbare tuinstoel is zelfs één van de bekendste stoelen in de tuin en daarom het populairst! Verstelbare tuinstoelen worden vaak standenstoelen genoemd. Dit omdat dit type stoel in meerdere standen te verstellen is. De rug- en armleuning zijn de meest voorkomende verstelbare onderdelen. Onze standenstoelen hebben een luxe en moderne uitstraling en door het ruime aanbod is er altijd een passende stoel voor jouw tuinstijl. Een groot voordeel van een standenstoel is dat je deze makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Ga je picknicken in het bos of ben je van plan om een dagje te gaan vissen? Neem dan je standenstoel mee, leg er een passend kussen op en het relaxen kan beginnen

Welk verschil maakt het materiaalsoort bij verstelbare tuinstoelen?

Verstelbare tuinstoelen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, materialen en kleuren. De meeste standenstoelen zijn gemaakt van aluminium, textileen of wicker. Aluminium tuinstoelen zijn meestal opvouwbaar en verstelbaar in vergelijking met stoelen gemaakt van wicker. Bij de aanschaf van een verstelbare tuinstoel is het ook van belang om te kijken naar het formaat van de stoel. Denk hierbij aan de lengte en breedte van de rugleuning, de lengte van de zitting en armleuningen. Als de lengte van de rugleuning niet hoog genoeg is, zit de stoel niet erg comfortabel.

Verstelbare aluminium tuinstoel

Aluminium tuinstoelen zijn erg populair. En dat is niet voor niets! Aluminium is zeer duurzaam en weerbestendig. Het frame van onze aluminium standenstoelen is voorzien van een poedercoating, waardoor de stoelen kras- en stootvast zijn. Het frame is afgewerkt met een textileen rug- en zitgedeelte. Dit materiaal staat bekend om zijn meevormende eigenschap, wat zorgt voor een perfect zitcomfort. Textileen is weerbestendig en is snel weer droog na een regenbui. Omdat aluminium een licht materiaal is, kun je het gemakkelijk verplaatsen. De stoelen zijn inklapbaar, waardoor ze gemakkelijk op te bergen zijn in een schuur of overkapping.

Verstelbare-tuinstoel-blog_1

Verstelbare wicker tuinstoel

Wil jij luxe genieten van de herfstkleuren in jouw tuin? Plof dan neer in een verstelbare wicker tuinstoel. Wicker tuinstoelen hebben een landelijke uitstraling, zijn van hoge kwaliteit en hebben een uitstekend zitcomfort met goed gevulde zit- en rugkussens. De wicker stoelen hebben een aluminium frame en zijn goed bestand tegen allerlei weersinvloeden waardoor ze gewoon het hele jaar buiten kunnen staan. Onze verstelbare wicker tuinstoelen hebben een traploos verstelbare rugleuning. Door middel van een gasveer is de rugleuning in iedere gewenste positie te verstellen. De bediening hiervan gebeurt door een hendel, die aan de zijkant van de stoel is verwerkt.

Wat zijn de beste accessoires voor verstelbare tuinstoelen?

Het lezen van een boek op jouw standenstoel is erg ontspannend. Door het gebruik van een fiber tuinkussen en een voetenbank zit je nog nét iets comfortabeler. Stoelkussens zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. De kussens zijn voorzien van elastische banden om het kussen goed vast te maken aan de stoel. Laat je benen tot rust komen op een comfortabele voetenbank. Voor elke verstelbare tuinstoel is wel een bijpassende voetenbank te vinden: in aluminium, rope of wicker.

Wil je een verstelbare tuinstoel kopen?

Heb je na het lezen van dit blog genoeg inspiratie opgedaan en wil je die ene verstelbare tuinstoel kopen om heerlijk in tot rust te komen? Bestel jouw verstelbare tuinstoel dan eenvoudig online. Wil je de stoel liever in het echt komen bekijken? Je bent van harte welkom in één van onze showrooms om jouw favoriete tuinstoel uit te proberen. 

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *