default

Get a quote

Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!*
Gratis retourzending!*
Betalen bij levering*
Alles uit voorraad leverbaar
Laagste prijsgarantie
De grote voorjaarsschoonmaak in je tuin

De grote voorjaarsschoonmaak in je tuin

Het is buiten langer licht, de temperaturen liggen al iets hoger en de voorjaarsvakantie komt eraan. De lente is in aantocht! Goed om je klaar te maken voor de voorjaarsschoonmaak. Tijdens de voorjaarsvakantie gaan we vaak massaal aan de slag in huis, maar vergeet ook zeker de tuin niet!

Bladeren verwijderen

De kans is groot dat je de tuin in de winter met rust hebt gelaten. Tussen de planten in je tuin zullen een hoop afgevallen bladeren liggen en misschien staan er ook uitgebloeide planten van vorig jaar. Schuif je tuinstoel aan de kant, pak je hark erbij en stroop je mouwen op. Het is tijd om de tuin te gaan opruimen! De voorjaarsvakantie staat voor de deur, dus neem de kinderen mee de tuin in en maak er een feestje van. Het is niet alleen een geweldige manier om ze bij het tuinieren te betrekken, het levert ook nog een leuke activiteit op: bladeren omhoog gooien met je kinderen.

Tijdens de vorst hebben de dode bladeren de planten goed beschermd. Nu de lente voor de deur staat hebben de planten licht nodig. Verwijder dode bladeren en onkruid en voorkom dat de planten een slechte start krijgen. Hark de bladeren voorzichtig tussen de planten vandaan. Zie je tussen de eerste bloeiers wat dode plantendelen zitten? Deze delen zijn vaak zo bros dat ze gemakkelijk los te knippen zijn.

Voorjaarsschoonmaak van je gazon

Als je dan toch de hark in je hand hebt kan je direct je gazon meenemen. Ook je gazon ligt waarschijnlijk vol met bladeren en kan een voorjaarsschoonmaak goed gebruiken. Is het gras nog erg nat? Let er dan op dat je er nog niet te vaak overheen loopt. Maai het gras ook pas voor de eerst keer als het echt droog is. Meestal is dit halverwege maart. Vergeet ook niet om je gazon te bekalken. Het bekalken van je gras wordt vaak vergeten maar het zorgt ervoor dat je een prachtig groen veld krijgt zonder onkruid en kale plekken.

bladeren-tuin

Hoe maak ik mijn terras schoon?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er daarom voor dat je dining set of loungebank, potten en accessoires van je terras verwijderd zijn. Op deze manier weet je zeker dat je geen tegel vergeet. Er zijn verschillende manieren om je tuintegels schoon te krijgen, maar veel van deze manieren en middelen zijn schadelijk voor je terras en het milieu. Gebruik in ieder geval geen hogedrukreiniger. Het lijkt handig om te kiezen voor een hogedrukslang; de groene aanslag gaat gemakkelijk van je tegels af en je bent snel klaar. Door de hoge druk van het water spuit je de toplaag van je tegels eraf. Zonder deze laag wordt de tegel of je houten vlonder poreuzer en zal de groene aanslag sneller terugkeren. Ook heb je door de druk kans op verkleuring van de tegels en spuit je het zand in de voegen weg.

Wij adviseren je om warm water en een harde bezem te gebruiken en om te kiezen voor groene zeep. Groene zeep is een natuurlijk product en kan daarom geen schade aanrichten aan je tuin. Daarnaast is het ook niet schadelijk voor bloemen en planten. Het is biologisch afbreekbaar en daarmee ben je dus milieuvriendelijk bezig. Dat is het schrobben wel waard toch?

Hoe reinig ik mijn terras of vlonders met groene zeep?

  1. Vul een emmer met 10 liter warm water.
  2. Los 10 eetlepels groene zeep op in het water.
  3. Giet de emmer over je terras en laat het een half uur inwerken.
  4. Gebruik een harde bezem en schrob goed over het terras.
  5. Laat het vervolgens weer een half uur intrekken.
  6. Spoel je terras of je houten vlonders goed na met water.
teakhouten-tuinbank-garrison_1

Hoe verwijder je groene aanslag van je tuinmeubelen?

Teakhouten tuinmeubelen

Jouw prachtige warme tuintafel straalt niet zoveel warmte meer uit door de groene aanslag, mos en alg. Geen zorgen! Je verwijdert deze groene aanslag gemakkelijk zodat jouw diningtafel weer helemaal klaar staat voor gebruik! Begin met het goed nat spuiten van jouw teakhouten tuinmeubelen. Doe dit met een tuinslang of gebruik hier emmers water voor. Doordat je het hout nat maakt, gaan de vezels open staan. 

Maak een sopje van lauwwarm water met groene zeep en gebruik een half harde borstel of een spons. Borstel altijd tegen de haren in en spuit het hout goed na met water. Ben je benieuwd naar meer tips? Lees dan ons blog over materiaal en onderhoud.

Tip: Leg een zeil onder je teakhouten tuintafel, tuinstoel of tuinbank voordat je deze schoonmaakt. Het groene water loopt hierdoor niet in je tuintegels of vlonders.

Plof neer op jouw tuinstoel

Tijd om de bezem, groene zeep en hark op te ruimen en te genieten van je werk. Schenk jezelf een wijntje in, plof neer op je tuinstoel en verklaar het tuinseizoen officieel voor geopend! Kan je toch niet helemaal ontspannen op jouw tuinstoel? Neem eens een kijkje de top 5 ligbedden van Gerrits Tuinmeubelen. Comfortabeler dan deze ligbedden gaat het niet worden! Om het zomergevoel helemaal af te maken combineer je het ligbed met één van onze stijlvolle bijzettafels. Ideaal voor jouw welverdiende drankje na al dat zwoegen en zweten.

Terras stylen met een comfortabel ligbed

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *