Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Tuinmeubelen kopen; waar let je op?

Tuinmeubelen kopen; waar let je op?

Tuinmeubelen kopen doe je niet elk jaar opnieuw. Vaak ben je op zoek naar een set die jarenlang mee gaat en waar je dus elk jaar weer plezier van kunt hebben. Maar welke tuinset kies je? Wat past er goed in jouw tuin of op jouw balkon? Welke materialen vind je mooi? Welke kleuren komen goed tot hun recht in de tuin en voor welk budget? Alles waar je aan moet denken bij de aankoop van tuinmeubelen lees je in deze blog.

Wanneer tuinmeubelen kopen?

Je gaat verhuizen, op jezelf wonen of de tuinmeubelen zijn gewoon toe aan vervanging. Dan is dit hét moment om te gaan oriënteren op tuinmeubelen. 

Qua tijd in het jaar maakt het bij Gerrits Tuinmeubelen niet uit want wij geven het gehele jaar door de laagste prijsgarantie! Dit houdt in dat wanneer jij de tuinset van jouw dromen bij een concurrent goedkoper hebt gezien, wij gewoon meegaan in die prijs. Is dit het geval en voldoet het aan de voorwaarden? Geef ons dan een belletje of mail ons de juiste link toe.

Tuinmeubel_Sets

Waar moet je op letten bij de aanschaf van tuinmeubelen?

Voordat je op zoek gaat naar nieuwe tuinmeubelen is het handig om een duidelijke checklist te hebben.

  • Hoeveel ruimte heb ik voor een tuinset?

Begin met het opmeten van de ruimte waar je nieuwe tuinset moet komen. Niets is zo jammer om er thuis achter te komen dat jouw prachtige set helemaal niet past! Beschik je over meerdere terrassen in je tuin, dan is het leuk om ook meerdere tuin- of loungesets te gebruiken. 

  • Wat voor soort tuinset wil ik graag?

Vervolgens ga je kijken hoe je de gemeten ruimte het meest praktisch in kan richten. Voor een balkon is een veelzijdig tuinbankje of een setje van stoelen met een bijzettafel handig. Bij meerdere zitplekken in de tuin kan je kiezen voor een loungeset in de ene hoek en een mooie tuinset in de andere hoek. 

Bedenk bij het type tuinset ook wie er gebruik van gaat maken. Zoek je een set voor kinderen of voor senioren? Voor veel mensen of voor maar twee? Een tuinset voor zware mensen of juist lange mensen? Bij ons heb je een ruime keuze en voor ieder wat wils. 

  • Welk type materiaal wil ik?

Tegenwoordig is er een ruime keuze aan materialen op het gebied van tuinmeubelen. Teakhout, aluminium, RVS, rope, wicker of graniet. Wil je meer weten over de verschillende materialen? Lees dan ons blog over materiaal en onderhoud.

  • Wat wil ik uitgeven aan een tuinset?

Passend bij het type tuinset en de ruimte die je hebt, hoort ook een budget. Bedenk van te voren wat je wilt uitgeven aan een tuinset. Kijk eerst rond om te bepalen of het type tuinset dat jij wilt hebben ook in jouw prijscategorie bestaat. 

  • Niet vergeten, altijd even proefzitten! 

Heb je jouw perfecte tuinmeubelen gevonden? Kijk dan gelijk of er een showroom in de buurt is. Je kan Gerrits Tuinmeubelen vinden in Emmen en Vroomshoop. Zo kan je altijd even proefzitten en weet je zeker dat je geen miskoop doet.

Materiaal_tuinmeubelen

Een nieuw jaar en jouw tuin verlangt naar nieuwe tuinmeubelen! 

Het nieuwe jaar is begonnen en dit betekent nieuwe tuintrends op gebied van beplanting en tuinmeubelen. Voor 2023 zien we oude maar ook nieuwe trends. Zo is een natuurlijk kleurenpalet weer helemaal terug. Gebruik rustige kleuren in je tuinmeubelen en voeg accessoires toe om kleur terug te laten komen. Wil je helemaal op de hoogte zijn? Lees dan onze blog met alle tuinmeubel trends van 2023.

Accessoires voor kleur

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *