Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Balkon inrichten: Hoe maak je een klein buiten groot?

Balkon inrichten: Hoe maak je een klein buiten groot?

Hallo tuinliefhebber! Bij Gerrits Tuinmeubelen zijn we altijd op zoek naar manieren om van elke buitenruimte een paradijs te maken. Vandaag duiken we in de kunst van het balkon inrichten - ja, dat kleine stukje buiten waar je meer uit kunt halen dan je denkt! Hoe maak je van een klein balkon een groots buitenparadijs? Geen paniek, we hebben de antwoorden! Met een vleugje creativiteit en een dosis praktisch denken, kun je jouw buitenruimte omtoveren tot een oase van rust en gezelligheid. Laten we aan de slag gaan!

Plan de campagne

Bedenk goed wat je met je balkon wilt bereiken voordat je begint met de inrichting. Hoewel dit misschien voor de hand liggend lijkt, gebeurt het vaak dat mensen lukraak een meubelstuk en wat bloembakken plaatsen. Stel jezelf daarom een aantal vragen. Ga je het balkon alleen gebruiken als een leesplek, of wil je er juist kunnen dineren? Verwacht je vaak met vrienden op het balkon te zitten? Is je balkon voornamelijk zonnig gedurende de dag, of juist in de schaduw?

Voetjes op de vloer

Een cruciaal aspect voor de uitstraling van je balkon is de vloerkeuze. Veel mensen kiezen daarom voor een houten vloer van vlonderplanken of een handig kliksysteem om hun balkon op te fleuren. Dit geeft niet alleen sfeer, maar is ook duurzaam en eenvoudig te installeren. Het idee van bestrating op een balkon komt misschien niet direct bij je op, maar het is zeker mogelijk. Er zijn speciale extra dunne tegels die perfect geschikt zijn voor balkons, waardoor je balkon meteen een luxe uitstraling krijgt.

Kies slimme tuinmeubels

Zelfs als de ruimte op het balkon beperkt is, kun je er toch een stijlvol hoekje van creëren! Met tal van slimme tips en handige balkonmeubels kun je hier optimaal ontspannen. Bij het kiezen van balkonmeubels is functionaliteit essentieel. Voor een ontspannen zitplek is comfort een must. Daarnaast is het handig als de meubels gemakkelijk verplaatsbaar, verstelbaar en/of inklapbaar zijn om ruimte te besparen, zodat er genoeg ruimte overblijft voor tuinieren. Een hangstoel of een compacte bistroset kan een daarom een praktische keuzes zijn. Ontdek hieronder de verschillende opties voor balkonmeubels:

Bistro- en Balkonset

Een bistroset of balkontuinset is dé perfecte oplossing. Compact en gezellig, deze sets bieden alle functionaliteit van een traditionele tuinset terwijl ze minimale ruimte innemen. Gerrits Tuinmeubelen heeft een ruime keuze aan zowel bistrosets als balkontuinsets, klein van formaat, verstelbaar én in veel gevallen ook stapelbaar..

Waarom kiezen tussen een loungehoek en een eettafel als je ze allebei kunt hebben? De Nardi Spritz verstelbare bistrotafel brengt stijl en veelzijdigheid samen in één compacte tafel. Een essentieel element voor elk balkon. Met een diameter van ø60,5 cm en een hoogte verstelbaarheid van 40 tot 76,5 cm past deze tafel zich moeiteloos aan elke omgeving aan. Of je nu ontspant met een goed boek of op je balkon wilt dineren, de Nardi Spritz bistrotafel staat altijd voor je klaar! Kies uit verschillende prachtige kleuren om je terras op te fleuren.

IMG_5791

Hangstoel

Wanneer je weinig vloerruimte hebt, is het tijd om de hoogte in te gaan! Een hangstoel is een geweldige manier om een lounge tuinmeubel toe te voegen, zonder kostbare ruimte op de grond in te nemen. Plus, het ziet er ook nog eens super stijlvol uit.

Loungeset balkon

Wil je je balkon transformeren tot een heerlijke loungeplek? Dan is een balkon loungeset een fantastisch idee. Of je nu een klein of ruim balkon hebt, met een balkon loungeset benut je elke vierkante centimeter optimaal. Bij Gerrits Tuinmeubelen vind je een uitgebreid assortiment aan loungesets voor het balkon in diverse stijlen, formaten en materialen.

Ga voor verkoeling

Een balkon dat vol in de zon ligt lijkt heerlijk. In eerste instantie is dat het ook, maar als de temperatuur stijgt tot 30 °C, verandert je mening snel. Om verkoeling op het balkon te krijgen, kun je een schaduwdoek of een balkonparasol gebruiken. De Madison Sunwave parasol is een luxe parasol met een half parasoldoek, waardoor het lijkt op een zweefparasol. Dankzij het waaiermodel kan de Sun Wave gemakkelijk aan de rand van het balkon worden geplaatst. Met het soepele push-up systeem kan de parasol eenvoudig worden versteld in maar liefst 80 verschillende standen! Zet het doek helemaal verticaal en de parasol verandert in een handig windscherm. Heb je onvoldoende ruimte? Druiven of andere mediterrane klimplanten kunnen veel zon en warmte wegnemen.

De finishing touch

Last but not least, vergeet niet de kracht van groen! Vul je balkon met potten en planten van verschillende hoogtes en texturen om een weelderige jungle te creëren. Kies voor planten die goed gedijen in potten en weinig ruimte nodig hebben, zoals kruiden, varens, en vetplanten. Niet alleen zorgen ze voor een natuurlijke sfeer, maar ze zuiveren ook nog eens de lucht en verbeteren je humeur!

Decoreer je loungebank of de tuinstoelen met wat sierkussens en plaids, en voeg een buitenvloerkleed toe. Denk ook aan verlichting op je balkon. Ook 's avonds is het namelijk heerlijk om buiten te zitten! Er zijn diverse opties, zoals outdoor lampen, lantaarns, kandelaars en waxinelichtjes, die een gezellige sfeer op je balkon creëren. Een lampjesslinger is ook zeker een aanrader!

IMG_5788_1

Met bovenstaande tips in je achterzak ben je helemaal klaar om jouw kleine balkon om te toveren tot een groots buitenparadijs waar je optimaal van kunt genieten. Laat je creativiteit de vrije loop en transformeer jouw buitenruimte tot een plek waar je elke dag wilt zijn. Happy balkonieren!

Delen

Related Posts

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *