default

Get a quote

Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!*
Gratis retourzending!*
Betalen bij levering
Alles uit voorraad leverbaar
Laagste prijsgarantie
Duurzame tuininspiratie

Duurzame tuininspiratie

Is uw tuin al duurzaam?

De lente is begonnen! Het moment om de tuin, het terras of het balkon zomerklaar te maken. Wilt u uw tuin opnieuw inrichten en hierbij rekening houden met het milieu? Een duurzame tuin creëren begint bij de keuze van het materiaal. Maar welke materialen zijn duurzaam? Wij geven u graag een aantal handige tips.

Maak gebruik van hout

Houdt u van warmte en gezelligheid? Kies dan voor een teakhouten tafel. Teakhout komt uit duurzaam beheerde bossen en gaat jarenlang mee. Dit komt mede doordat teakhout van nature veel olie en vet bevat, waardoor teakhout niet uitdroogt of weg kan rotten. Voeg teakhouten meubels toe en uw tuin krijgt direct een natuurlijke en warme uitstraling.

Wicker en rope

Wilt u graag een natuurlijke maar moderne look in uw tuin creëren? Wicker en rope passen perfect thuis in een duurzame tuin. Wicker lijkt op rotan maar is sterker en gaat langer mee. Wicker is verkrijgbaar in meerdere soorten en kleuren.

Een grote trend op dit moment zijn tuinmeubelen van rope, ofwel touw, dat over een frame wordt gespannen. Rope geeft een stoere, robuuste look en is 100% outdoor proof. Het kan dus het hele jaar gewoon buiten blijven staan.

Ook duurzaam: onderhoud tuinmeubelen

Het onderhouden van uw tuinmeubelen is van grote invloed op de levensduur ervan. Veel tuinmeubelen zijn onderhoudsarm maar dit betekent niet dat de materialen helemaal geen onderhoud nodig hebben. Teak is één van de hardste houtsoorten, dat niet veel onderhoud nodig heeft. In de meeste gevallen is het twee keer per jaar reinigen van teakhout voldoende. Wicker en rope zijn te reinigen met een sopje met water en groene zeep. Gebruik in ieder geval geen hogedrukreiniger of agressieve schoonmaakmiddelen.

Vang regenwater op

Naast de lentezon, valt er in de lente ook heel wat regen. Laat dit regenwater niet de grond intrekken, maar plaats een regenton (of een andere bak) in de tuin. Regenwater is beter voor planten dan water uit de kraan. Niet alleen goed voor het milieu, ook fijn voor de portemonnee. Win-win dus.

Deel uw duurzame tuin

Heeft u een duurzame set van Gerrits in uw tuin? Deel het met ons. Wij zijn erg benieuwd hoe het er bij u uitziet. Maak een sfeervolle foto en tag @GerritsTuinmeubelen in uw bericht. Wellicht ziet u het terug op onze socials!

Showrooms

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u de verschillende materialen in het echt bekijken? Bezoek dan één van onze showrooms in Emmen of Vroomshoop. Onze medewerkers helpen u graag!

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *