Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Hoe breng je een festivalsfeer aan in je tuin?

Hoe breng je een festivalsfeer aan in je tuin?

Heb jij dit jaar geen kaartjes kunnen bemachtigen voor een festival? Met een festivalsfeer in je eigen tuin, begeef jij je iedere dag van de zomer op een festival. Maar hoe breng je een festivalsfeer aan in je tuin? Na het lezen van dit blog kun jij aan de slag!

Hoe deel je jouw tuin in?

Op een festival krijg je bij aankomst als eerste een polsbandje en vervolgens een plattegrond. Op de plattegrond zie je dat een festivalterrein duidelijk is ingedeeld. Het is natuurlijk erg leuk om dit na te bootsen in jouw tuin. Maak het zo bont als jij wilt en jouw tuin toelaat. Creëer een lounge area om naar muziek te luisteren, een mainstage voor mini optredens of karaoke avondjes, maak zelf een tiki-bar om de lekkerste cocktails te serveren en laat ruimte over voor een dansvloer. Last but not least, mag het aan een eetgelegenheid niet ontbreken.

De mainstage en de tiki-bar

De mainstage en de tiki-bar hoeven niet groot te zijn. Het is een leuk extraatje in de tuin dat niet veel ruimte hoeft in te nemen. Door ze samen te voegen zijn ze zelfs in een kleine tuin toe te passen. Leg hiervoor bijvoorbeeld een houten vlonder van minimaal 1,5 m² aan. Dit is een mooie plek voor de mainstage. Of leg simpelweg een buitenkleed neer om het podium mee aan te geven. Maak vervolgens een tiki-bar en plaats deze tegen de vlonder of aan het kleed. Een tiki-bar kun je klein houden en groot genoeg voor één barstoel. Tijdens een optreden kan de artiest op de barkruk zitten.

DIY-tiki-bar-1
DIY-tiki-bar-3

De lounge area

Door te kiezen voor een loungeset in plaats van een dining tuinset kun jij een lounge area maken. Een modulaire hoek loungebank past op vrijwel ieder terras. Door de losse modules is de hoek loungebank eenvoudig naar wens neer te zetten. Voeg er een loungestoel aan toe om de gezellige kring rond de loungetafel te vergroten.

Goede bescherming tegen de zon mag hier niet ontbreken. Een zweefparasol kun je naast de loungeset plaatsen, zodat de voet niet in de weg staat. Daarnaast heeft een zweefparasol nog een aantal voordelen voor een festival. De baleinen van het parasoldoek komen in het midden bij elkaar. Hier zit een uitschuifbare pin verstopt. Aan deze pin kun je de Madison Luna parasol licht en muziek bevestigen. Deze gadget zorgt voor warme sfeerverlichting en je kunt er festival muziek mee afspelen vanaf je telefoon.

De dansvloer

Het volgende voordeel van een zweefparasol is dat deze 360° draaibaar is. Draai de parasol waaraan de Luna parasolverlichting hangt, boven een leeg gedeelte van het terras. Zo tover je met gemak jouw terras om in een dansvloer.

Een eetgelegenheid

Op een festival zijn er altijd vele kraampjes met de lekkerste hapjes en drankjes. Per festival kan het verschillen wat voor tafels en stoelen er staan. Meestal wordt er toch gekozen voor picknicktafels. Een picknicktafel is dan ook hét perfecte tuinmeubel om een festivalsfeer mee neer te zetten. De Barbados Pirano picknicktafel is goed te combineren met diverse tuinstijlen en zo ook met een festivalstijl. In het midden van het polywood tafelblad zit een handige uitsparing om een stokparasol in te plaatsen. Ook hier is de Luna parasolverlichting aan te bevestigen om het feestje tijdens het eten voort te zetten.

Kleed jouw festivalterrein gezellig aan

Nu jij de verschillende area’s van jouw festivalterrein hebt ingericht, kun je je focussen op de verdere aankleding. Op een festival mag het aan gezellige verlichting en leuke extra’s natuurlijk niet ontbreken.

Licht uit spot aan

Wanneer de main act een optreden geeft mag het aan verlichting niet ontbreken. Door spotjes bij de mainstage te plaatsen zet jij het hoofdvertier van de avond in the spotlight. De tiki-bar zorgt voor een gezellig back-drop tijdens een optreden. Met kleurrijke lampionnetjes aan de bar is het plaatje compleet. Hang ook lichtsnoeren op aan de schuttingen of span ze vanuit het slaapkamerraam over het hele festivalterrein.

Kussengalore

In de lounge area kun je helemaal los gaan met zoveel mogelijk kussens. Leg de loungebank vol met sierkussens in verschillende formaten, vormen en kleuren. Maak er echt een feest van. Voeg ook grote sierkussens of loungekussens toe om op de grond te leggen. Dit geeft een extra speelse sfeer.

Kussengalore-600

Zitzakken en poefs

Zitzakken horen echt thuis op een festival. Ze brengen een ontspannen sfeer met zich mee. De Puff van 4 Seasons Outdoor is een kleine zitzak poef. De Puff is in twee maten en in twee kleuren verkrijgbaar. Plaats meerdere Puffs bij de loungetafel om extra zitplaatsen te creëren. De 4SO Nomad loungestoel en het Nomad ligbed zijn net als de Puff, zitzakken voor buiten gebruik. Het voordeel van deze lichtgewicht tuinmeubelen is dat ze gemakkelijk verplaatsbaar zijn. Met zitzakken kun jij jouw lounge area naar hartenlust aanpassen.

De 4 Seasons Outdoor Muffin rope is een leuke accessoire voor in de tuin. De Muffin rope is een stevige poef en is te gebruiken als voetenbank of als zitplaats. De naam van deze poef klinkt erg smakelijk, ideaal dus voor bij een eetgelegenheid. Door poefs bij de picknicktafel te plaatsen kunnen er nog meer festivalgangers plaatsnemen om te eten. Zet poefjes neer in verschillende kleuren om in het kleurrijke festival thema te blijven.

Puffs-sfeer-600
Nomad-sfeer-600

Bewegwijzering

Bij de DIY Tiki Bar heb je de wegwijzer al voorbij zien komen. Knutsel zelf bewegwijzering van een lange paal en latten. Eventueel kun je de latten een pijlvorm geven. Vermeld op de latten de festivalarea’s en duidt iedere area aan met een eigen kleur. Bevestig de pijlen aan de paal of lange plank en laat ze speels in verschillende richtingen wijzen.

Naar de camping!

Heb jij een grote tuin? Of grenst er een grasveld aan jouw tuin? Hoe leuk is het dan om in de vakantie het festival meerdaags te maken, door een campingplaats te creëren. Nodig al jouw vrienden uit en laat ze hun tent opzetten op de camping. Nu kun je net als op een echt festival doorfeesten tot het weer licht wordt. Hou natuurlijk wel rekening met de buren, of nodig ze uit. 

Op naar het festival!

Delen

Related Products

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *