Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Hoe maak je jouw dakterras gezellig?

Hoe maak je jouw dakterras gezellig?

In de wintermaanden is gezellig loungen op je dakterras niet het eerste waar je aan denkt. Maar hoe mooi is het om tijdens de jaarwisseling eens goed gebruik te maken van deze luxe zitplaats buiten? Op jouw dakterras heb je een eersterangs zitplaats om vuurwerk te bekijken om middernacht. Hoe maak je jouw dakterras gezellig voor Oud- en Nieuw? In dit blog geven we je een aantal tips voor een geslaagd oudejaarsfeest op jouw dakterras.

Hoe onderhoud je een dakterras?

Een plat dak vraagt om meer onderhoud dan een schuin dak of balkon. Je dakterras heeft geen beschutting tegen weersinvloeden en er kan vuil, zoals takken en bladeren opwaaien. Takken en bladeren kunnen in de goten terecht komen, waardoor de waterafvoer belemmerd wordt. Het is altijd belangrijk om ook in de winterperiode je dakterras te controleren en schoon te maken. Laat ook eenmaal per jaar het dakterras controleren door een dakwerk specialist. Deze specialist gaat na of de dakbedekking nog in goede staat is, of regenwater nog goed weg kan en de specialist kan ook het dak voor je ontmossen. Door jouw dakterras goed te onderhouden, blijven ook de accessoires en tuinmeubelen op het terras langer mooi.

Is het terras aangeveegd? Zijn de goten leeg? En zijn de tegels of houten vlonders vrij van mos? Dan is het nu tijd om jouw terras gezellig aan te kleden!

Welke verlichting is geschikt?

We beginnen bij het begin en dat is de verlichting. Gezellige lampjes zijn de basis van een feestelijke sfeer. In dit geval moet er genoeg licht zijn om te kunnen zien waar je loopt, voor de veiligheid op het dak. Het moet echter niet zo zijn dat er lichtvervuiling ontstaat, dan is het vuurwerk minder goed zichtbaar. Een terrasverwarmer biedt verwarming in de koude avondlucht en verlicht tegelijkertijd het terras op milde wijze. Plaats staande heaters aan weerszijden van jouw loungeset. Geeft dit nog niet voldoende licht? Plaats dan lantaarns met LED-verlichting voor buiten op de loungetafel. Gebruik nepkaarsen met LED. De vlammetjes lijken te dansen in de wind en er komt warm licht af. Hang kerstverlichting of een lichtsnoer voor buiten op aan de rand van het dakterras. Dit type verlichting brengt meteen een feestelijke sfeer met zich mee. Kies voor warm licht met meerdere standen of ga voor gekleurde lampjes die passen bij het vuurwerk. Heb je beplanting staan op jouw terras? Versier deze dan met verlichting en kerstornamenten.

twinkly-lights-72-600400

Tip: Plaats een Barbados Berluchi op jouw dakterras

Hoe creëer je nog meer warmte?

Wanneer de basis is gelegd kun je jouw dakterras verder aankleden. Haal de loungekussens van je loungeset weer tevoorschijn en leg de zitkussens weer op de tuinstoelen van je tuinset. De kussens zorgen ervoor dat jij en je visite niet alleen zacht, maar ook warm zitten. Voeg sierkussens toe voor extra comfort. Met sierkussens in dezelfde kleur als de verlichting en de kerstversiering, zorg je voor een stijlvolle balans. Met de kleuren goud, groen en rood zet jij een klassieke kerststijl neer. Wil jij eens iets anders? Kies dan eens voor de kleuren roze, wit en goud. Deze kleuren passen helemaal bij de trends van deze kerst.

Voeg letterlijk warmte toe door op iedere zitplaats een plaid neer te leggen. Je wilt natuurlijk niet dat jouw gasten verkleumen. Onder een dekentje blijven ze lekker warm. Kies voor plaids met een teddy voering of leg fleece dekens neer.

Advies: Let goed op je gasten en blijf niet te lang buiten. Begin het feest binnen. Ga pas naar het dakterras rond middernacht om te proosten en om het vuurwerk te bekijken. Verplaats het feest op tijd weer naar binnen, zodat niemand het te koud krijgt.

omslagfoto-72-600x900

Maak het feest compleet

Bij de jaarwisseling hoort lekker eten en drinken. Plaats een bijzettafel naast je loungeset of serveer alles op de tuintafel. Zo blijft er op de loungetafel ruimte vrij voor je gasten om hun drinken neer te zetten. Serveer in de koude buitenlucht hapjes en drankjes om lekker warm te blijven. Schalen met warme oliebollen of appelflappen en feestelijk opgemaakte glazen met warme chocolademelk of Glühwein maken het feest compleet!

Nieuwjaarsdag

Op nieuwjaarsdag is het feest weer voorbij. Maak een frisse start door jouw dakterras weer netjes achter te laten. Berg alle plaids, sierkussens en tuinkussens weer op. Zet de tuinmeubelen weer op hun plek of berg ze op. Ruim de tuintafels af als je hier in de nacht niet aan toe bent gekomen. Veeg het terras aan en je hoeft er weer een tijdje niet naar om te kijken. Is er geknoeid op een kussen of tuintafel? Lees dan ons blog over materiaal en onderhoud of neem contact op met onze klantenservice voor advies.

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *