default

Get a quote

Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!*
Gratis retourzending!*
Betalen bij levering*
Alles uit voorraad leverbaar
Laagste prijsgarantie
Kerstversiering in de tuin

Kerstversiering in de tuin

De donkere dagen zijn nu echt begonnen en kerst staat al weer voor de deur. Tijd om ook buiten de kerstsfeer terug te laten komen. Niets mooier dan na het werk de oprit oprijden en een gezellige tuin te zien met mooie kerstverlichting. Lees deze blog om ook jouw tuin om te toveren tot een gezellig winter wonderland. Zo maak je donkere dagen gezellig!

Een gezellig zitje in de tuin hoeft in de winter niet achter te blijven. Maak juist van de meubels gebruik door bijvoorbeeld een mooie krans met voer voor vogeltjes op de tafel te leggen. Zo kunnen de vogeltjes gemakkelijk een nootje snoepen zonder gestoord te worden door die lieve buurpoes. Decoreer met mooie accessoires zoals een windlicht met een grote kaars en kerstballen. Zo heb je in een handomdraai een gezellig hoekje die jouw tuin in de winter net iets gezelliger maakt.

kerstverlichting_buiten

Welke verlichting kan ik gebruiken?

De tuin gezellig maken kan je goed doen door het gebruik van sfeerverlichting. Heb jij een mooie poort in de tuin of een overkapping? Deze kan je door middel van sierverlichting laten uitblinken. Tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden wat betreft kerstverlichting buiten. Er zijn verschillende kleuren: wit, warm wit of gekleurd. Maar ook verschillende types: ijspegels, gewone lichtjes, in de vorm van een ster of een kerstboom in de vlaggenmast. Daarnaast kan je je buxus of haag ook mooi uitlichten door middel van netverlichting. Dit is een net van snoeren met lampjes op elk knooppunt. Deze hang je eenvoudig over de haag en je bent al klaar! De lampjes zijn namelijk al goed verdeeld en dit hoef je niet meer zelf te doen.

DIY kerstversiering

Naast verlichting kan je ook met decoratie veel toevoegen aan je tuin om hem in de donkere dagen ook gezellig te maken. Denk bijvoorbeeld aan je tuintafel in kerststijl door een mooi stuk te maken.

Wat heb je nodig voor een mooi kerststuk/krans:

  • Oase of een strokrans
  • Ijzerdraad en/of visdraad
  • Kerstgroen (mos/dennentakken/eucalyptus/takjes met rode besjes)
  • Versiering: sierappeltjes, hulstbladeren, kaneelstokjes, led-lichtjes, kerstballen groot of klein, luxe lint

Begin met het kerstgroen in de oase te steken of om de krans te binden. Tevreden met de hoeveelheid takjes? Dan kan je beginnen met het versieren. Niets is te gek, over de top mag gewoon! Helemaal tevreden met het eindresultaat? Leg dan jouw kerststuk op de tuintafel of hang de kerstkrans aan de voordeur.

kerstkrans2

Hoe kleed ik mijn tuinkamer aan?

Naast de tuin kan je ook de tuinkamer of serre helemaal in kerstsferen brengen door een kleine kerstboom toe te voegen. Versier hem net zo mooi als je kerstboom in de woonkamer. Gebruik geurkaarsen of geurolie met ingrediënten als appel, kaneel, vanille, hout, sinaasappel, besjes. Op deze manier haal je de echte kerstgeur naar binnen. Zo tover je ook de gezellige zithoek in de tuin om tot een extra plekje om te genieten van de winteravonden. Wil jij nog inspiratie voor de kerst? Lees dan onze blog over een winterbarbecue

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *