Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Met deze tips houd je het zomergevoel langer vast

Met deze tips houd je het zomergevoel langer vast

De zomer is een seizoen vol warmte, avonturen en ontspanning. Maar zoals alle goede dingen, komt ook aan de zomer een eind. Gelukkig betekent het einde van de zomer niet dat je het zomergevoel helemaal moet laten varen. Met de juiste tips en mindset kun je dat heerlijke zomergevoel langer vasthouden en zelfs meenemen naar de andere seizoenen. In dit blog delen we enkele tips om het zomergevoel in jouw tuin te behouden, zelfs als de herfst nadert.

Omarm zomerse kleuren

Eén van de gemakkelijkste manieren om het zomergevoel langer vast te houden, is door de zomer naar je tuin te brengen. Versier jouw loungeset met kussens en plaids in zomerse kleuren. Je kunt hierbij denken aan de kleur terra in combinatie met turquoise. Door deze kleurencombinatie krijgt jouw tuin een zomerse en tropische uitstraling. Een andere prachtige zomerse combinatie zijn de kleuren azuurblauw en beige, de kleuren van de zee en het strand. Combineer het met het felle geel van de zon en je tuin begint te stralen. Naast kussens en plaids kun je andere zomerse decoraties en geuren toevoegen. Denk aan vrolijke lichtslingers, een zomerse tuinposter of hang rieten strandhoeden aan de schutting. Kaarsen met geuren zoals kokosnoot, vanille of citroen op je bijzettafel zorgen voor een zomerse sfeer die je het hele jaar door kunt ervaren.

lr_15054035_15052035_14044537_14041537_15044358_15041358_15041192_15044342_S_2

Plant winterharde bloemen en struiken

Het geheim om het zomergevoel in jouw tuin vast te houden, is ervoor te zorgen dat je tuin het hele jaar door aantrekkelijk is. Plant winterharde bloemen en struiken die in verschillende seizoenen bloeien. Denk aan sneeuwklokjes en krokussen in de vroege lente, gevolgd door bloemen zoals lavendel en rozen in de zomer, en afsluitend met herfstbloemen zoals chrysanten en asters. Zo geniet je van een kleurrijke tuin in elk seizoen.

20230516_115726_1_

Zorg voor een overdekte zithoek

Overweeg het bouwen van een overdekte zithoek, zoals een glazen serre of een overkapping. Deze bieden bescherming tegen regen en koude wind, terwijl je toch het gevoel hebt buiten te zijn. Richt de zithoek in met comfortabele tuinmeubelen die je in de zomerse stemming houden. Bedenk goed waar je de overkapping voor wilt gebruiken. Wil je heerlijk relaxen met een zomers drankje in je hand? Dan kan het aanschaffen van een loungeset of een ligbed een goede keuze zijn. Het ultieme zomerse gevoel? Eindeloos op terrassen zitten en avond na avond buiten eten. Op één van onze dining tuinsets of barsets kun je urenlang tafelen met vrienden en familie. Tuinmeubelen in een lichte kleur zorgen voor een zomerse, warme en luxe uitstraling. Je kunt hierbij denken aan de kleuren wit, beige en warm champagne. De natuurlijke uitstraling van wicker en teakhout passen hier perfect bij en geven een zomers gevoel.

Voeg warmte toe

Niets roept het zomergevoel meer op dan warmte. Overweeg het plaatsen van een terrasverwarmer of vuurkorf. Deze geven niet alleen warmte, maar creëren ook een gezellige sfeer voor avonden buiten. Dubbel score! Kleurrijke fakkels kunnen ook warmte bieden en geven je tuin een zomerse vakantiesfeer. Houd jij van een gezellig kampvuur? Kies dan voor een vuurschaal of vuurkorf. Ben je geen fan van vuur? Kies dan voor een heater op jouw terras of hang een verwarmer op onder de overkapping.

Kom in beweging

De zomer is bijna voorbij, maar dat betekent niet dat je niet meer van de buitenlucht kunt genieten. De frisse lucht en de natuur kunnen je het gevoel geven alsof de zomer nooit echt is geëindigd. Ga picknicken in de tuin of kies voor iets actiefs op je terras zoals dansen of yoga. Een actieve levensstijl past perfect bij het zomergevoel.

Hoewel de zomer uiteindelijk eindigt, betekent dat niet dat je het zomergevoel moet loslaten. Het zomergevoel is echt iets magisch dat we allemaal koesteren. Met deze tips kun je jouw buitenruimte omtoveren tot een plek waar je het hele jaar door van kunt genieten. Door het toevoegen van zomerse kleuren, het planten van seizoensbloemen, het creëren van een overdekte zithoek, het toevoegen van warmte en het in beweging blijven, kun je het zomerse gevoel langer vasthouden en optimaal genieten van jouw tuin, ongeacht het weer. In de showrooms van Gerrits Tuinmeubelen zijn diverse tuinsets, loungesets en zomerse sierkussens te bewonderen. Kom langs en vorm een beeld van jouw sfeervolle, zomerse tuin.

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *