Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Snoezelbuitenruimte

Snoezelbuitenruimte

Wil jij graag een comfortabel plekje in de tuin realiseren om je terug te trekken en om te onthaasten? Maak dan een snoezelbuitenruimte. In dit blog lees je wat een snoezelruimte is en hoe je een snoezelbuitenruimte kunt creëren in jouw achtertuin.

Wat is een snoezelruimte?

Een snoezelruimte is een speciaal ingerichte ruimte waar iemand zich kan terugtrekken om te ontprikkelen. Deze ruimte kan ook juist kalmerende prikkels bieden. De rustgevende sfeer in een snoezelruimte wordt gerealiseerd met rustgevende verlichting, een projector of muziek. Ook vind je er zachte meubelen om heerlijk op te kunnen snoezelen. Snoezelruimtes worden vaak gebruikt in zorginstellingen voor kinderen, gehandicapten of dementerende ouderen. Tegenwoordig kan iedereen wel een plekje gebruiken om te onthaasten na een drukke dag. Wanneer de warme, zomerse dagen aanbreken is het fijn en gezond om veel tijd buiten door te brengen. Een snoezelbuitenruimte is dan ideaal om lekker in te ontspannen.

Wat maakt een snoezelbuitenruimte?

Om een snoezelbuitenruimte te maken in jouw eigen tuin heb je de volgende basisbestanddelen nodig: een geschikte plek in de tuin, een comfortabel tuinmeubel, extra kussens en bescherming tegen de zon.

Pezzana600x400

Een geschikte plek

Zoek een geschikte plek in de tuin. Het liefst een plek waar je een knusse zithoek kunt creëren. Het is belangrijk dat de snoezelbuitenruimte geborgenheid biedt. Let er ook op dat de plek die je kiest eenvoudig van schaduw te is voorzien.

Een comfortabel tuinmeubel

Heb jij een plek in de tuin vrijgemaakt waar jouw snoezelbuitenruimte moet komen? Dan kun je gaan kijken naar wat voor tuinmeubel jij hier wilt plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor:

  • Een hangstoel of hang-ei waar je heerlijk in weg kunt kruipen. De zitting van deze hangende stoel bestaat uit kussens in een soort nest of cocon. Hier kun je je comfortabel in terugtrekken. Door het hangende model ervaar je een lichte, kalmerende schommeling. Dit werkt erg rustgevend.
  • Een modulaire hoek loungeset waarop ruimte is om te zitten en te liggen. De losse onderdelen van de loungeset kun je naar wens verplaatsen en tegen elkaar aan schuiven. Tover de loungebank om tot ligbed, span er een shaduwdoek over en je creëert een knusse plek in je achtertuin. Tussen de leuningen en onder het doek ontstaat een knus hutje.
  • Een ligbed om lekker languit op te liggen. Je kunt kiezen voor een éénpersoons ligbed of een tweepersoons ligbed. Het voordeel van een tweepersoons ligbed is dat je gezellig samen kunt snoezelen. Of kies voor het Nomad ligbed, dit is een zitzak voor buiten.

Hartman Emma ligbed

Met het Emma ligbed van Hartman kies je voor een ligbed waar je alleen of met zijn tweeën op kunt liggen. Dit ligbed is een reuze loungekussen en ligt heerlijk zacht. De fijngeweven vuil- en waterafstotende stof voelt prettig aan. De zachte schuimvulling is van sneldrogende kwaliteit. Ideaal voor buitengebruik en perfect om comfortabel op weg te dromen. Doordat het Emma ligbed zich goed naar het lichaam vormt en het frame verstelbaar is, biedt dit ligbed een goede ondersteuning tijdens het loungen.

Hartman-Emma-600x400

Extra kussens

Op de zachte loungekussens van jouw hangstoel, loungeset of ligbed kun jij je goed ontspannen en tot rust komen. Met extra kussens, bijvoorbeeld sierkussens met kleurrijke prints, maak je het nog gezelliger. De kleurrijke prints en diverse stoffen prikkelen tot aanraken en ontdekken. Dit is voor kinderen erg leuk en goed voor de ontwikkeling.

Creëer schaduw

Met een parasol en/of schaduwdoek is de basis van jouw snoezelbuitenruimte compleet. Dit is erg belangrijk ter bescherming tegen de zon. Kinderen en mensen met autisme of met een beperking kunnen erg gevoelig zijn voor de zon of juist geprikkeld raken om in het licht van de zon te kijken. Met name in een liggende houding wil je dit voorkomen. Hang het doek van de parasol of het schaduwdoek laag over de snoezelplek om te beschermen en tegelijkertijd een geborgen gevoel te creëren.

Accessoires, verlichting en activiteiten

Aan sfeer mag het natuurlijk niet ontbreken. Maak jouw snoezel buitenruimte af met accessoires. Leg sierkussens of knuffels neer en hang bijvoorbeeld een slinger of een lichtsnoer op. Richt een projector op de schutting of op het parasoldoek, met bewegende kleuren en vormen.

Als leuke toevoeging voor positieve prikkels kun je een activiteitenbord plaatsen. Een activiteitenbord is een wandbord met bijvoorbeeld bewegende delen, of onderdelen om te voelen. Het leuke aan een activiteitenbord voor buiten is dat je er ook zand en water aan toe kunt voegen. Maak bijvoorbeeld zelf een activiteitenbord aan de schutting.

Een water- en zandtafel, een buiten speelkeuken, een waterboog, een hangmat, een nestschommel of een speelhuisje passen ook goed bij een snoezelbuitenruimte.

Maak een snoezelplek voor buiten zo eenvoudig of zo bont als jij maar wilt. Zolang het maar een plek wordt waar jij en jouw gezin zich kunnen ontladen.

Snoezel shoppen

Knuffel kussens

Creeër schaduw

Delen

Related Products

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *