Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Het is zomer, maar hoe breng je de zomer naar je tuin?

Het is zomer, maar hoe breng je de zomer naar je tuin?

Heerlijk, de zomer is in volle gang! Lang buiten zitten, genieten van een koud drankje en gezellig dineren met vrienden en familie. We hebben al een aantal warme, zonnige dagen gehad. Grote kans dat je veel tijd doorbrengt in de tuin, op het balkon of op jouw dakterras. Geef een zomerse look aan je tuin en fleur het helemaal op. Kan je wel wat inspiratie gebruiken om je tuin zomers aan te kleden? Ik geef je graag wat handige tips!

Kies de juiste tuinmeubels

Om een echte zomerse sfeer te creëren in je tuin, zijn comfortabele tuinmeubels essentieel. Denk hierbij aan loungesets, ligstoelen of een zonnebed in je tuin. Ligbedden nodigen echt uit om heerlijk te ontspannen en te genieten van de zon. Richt daarom een hoekje van je tuin in als een echt zonnedek met comfortabele ligbedden. Voeg eventueel een bijzettafel toe voor een verkoelend drankje. Voor iedere tuinstijl is er bij Gerrits Tuinmeubelen wel een passend ligbed te vinden.

Het Sivara Luto ligbed is een echte klassieker en past perfect in een landelijke tuinstijl. Dit wicker zonnebed in je tuin heeft een extra dik ligbedkussen, waardoor je nog meer ligcomfort ervaart. De gebogen armleuningen zorgen voor een chique uitstraling en nét dat beetje extra comfort. Ben je op zoek naar een uniek ligbed in je tuin met een rustieke uitstraling? Het teakhouten Saline zonnebed zorgt voor maximaal comfort, want zowel de rugleuning als de voetensteun is verstelbaar. Verplaatst de zon zich? Je verplaatst het ligbed eenvoudig mee door de wieltjes. Zorg er natuurlijk wel voor dat je voldoende parasols of zonnedoeken hebt om jezelf te beschermen tegen te veel direct zonlicht.

Ligbedden

Leg je er maar bij neer

Voeg kleurrijke bloemen en planten toe

Eén van de manieren om de zomer in je tuin te brengen, is door kleurrijke bloemen en planten toe te voegen. Kies voor zomerbloeiers zoals zonnebloemen, lavendel en dahlia’s. Deze prachtige bloemen fleuren je tuin direct op en zorgen voor een vrolijke, zomerse sfeer. De zomerse tuin trekt niet alleen mensen aan, maar ook een overvloed aan bijen en vlinders. Met lavendel zul je versteld staan van de kleurenpracht die ze aan je zomerse tuin toevoegen. Naast deze zomerbloeiers volle zon kun je overwegen om een aantal potten met geurige kruiden zoals munt, basilicum en rozemarijn toe te voegen. Ze verspreiden niet alleen een heerlijke geur, je kunt ze ook gebruiken bij het bereiden van zomerse gerechten en cocktails. En wist je trouwens dat lavendel, basilicum en rozemarijn ook nog muggenwerend werken?

Zorg voor een verkoelend drankje

Eén van onze favoriete zomerse cocktails, die je maakt met zo’n heerlijk geurig kruid, is de Mango Mojito. Van zomers weer word je dorstig en met een eigengemaakte cocktail binnen handbereik is het uren vertoeven op jouw ligbed. Hoe je de Mango Mojito maakt? Het is heel eenvoudig. Vergeet zeker de munt uit eigen tuin niet toe te voegen, anders kun je het geen Mojito noemen.

Mango Mojito ingrediënten

  • Limoensap (halve limoen)
  • 1 el mangosiroop
  • 50 ml witte rum
  • 2 takjes munt (uit eigen zomerse tuin)
  • 50 ml bruiswater
  • 100 ml mangosap
  • Crushed ijs (ijsblokjes in een handdoek, en sla het fijn met een deegroller)

Bereidingswijze

Voeg het limoensap, de siroop en de witte rum in een cocktailglas. Roer deze ingrediënten goed door elkaar. Schenk het mangosap en het bruiswater erbij. Voeg vervolgens de takjes munt erbij en vul het glas met crushed ijs.

blog-zomer-tuin-sierkussens-ligbed

Een tuin om te kussen

Dit tuinseizoen hoef je niet bang te zijn om met verschillende kleuren te experimenteren. Naast de basic kleuren grijs, bruin en zwart vind je deze zomer verschillende tuinmeubelen in heldere, maar warme kleuren. De Net loungestoel van het merk Nardi is echt ons zonnetje in de tuin. Zelfs wanneer de zon niet schijnt krijg je een warm gevoel door de zomerse gele kleur van deze loungestoel. Vind je dit toch net wat te gedurfd? Met vrolijke tuinkussens in trendy kleuren voeg je gemakkelijk kleur toe.

Mix en match verschillende sierkussens met elkaar. Combineer grote en kleine of ronde en vierkante kussens. De sierkussens zijn heerlijk om tegenaan te kruipen. Leg wat grotere kussens op je tuintegels om op te zitten, liggen en genieten. Een hangmat of een schommelbank met zachte tuinkussens maakt het zomerse sfeertje helemaal af. Ben je benieuwd naar alle tuinkussens trends van deze zomer? Je leest er alles over in ons blog ‘Sierkussens 2024’.

Kussen maar

Waterpret

Tijdens de warme zomerdagen verlangen we naar verkoeling. Het toevoegen van water aan je tuin is dan ook essentieel in een zomerse tuin. Kies voor een opblaasbaar zwembadje, een fontein of een kleine vijver. Het geluid van stromend water heeft een rustgevend effect en kan helpen om de hitte op hete zomerdagen te verminderen. Als je ruimte hebt, kun je zelfs een buitendouche installeren, zodat je na een dag zonnen op je ligbed lekker kunt afkoelen

Blog-vakantie-gevoel-zomer-tuin-waterpret

Vergeet de sfeerverlichting niet

Geniet nog meer van warme zomeravonden in je tuin door sfeerverlichting toe te voegen. Hang lantaarns of lichtslingers op, of plaats fakkels om een gezellige en romantische sfeer te creëren. Plaats spots onder de boom om ze prachtig te verlichten. LED-kaarsen of solarlampen zijn ook geweldige opties, omdat ze veilig en energiezuinig zijn. Het juiste licht kan je tuin ’s avonds echt veranderen en zorgen voor een magisch gevoel. Perfect voor een romantisch diner onder de sterren.

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *