Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Een loungeset kopen: Zo kies je de loungeset voor jouw tuin

Een loungeset kopen: Zo kies je de loungeset voor jouw tuin

Ben jij van plan om een loungeset aan te schaffen? Dan is het handig om te weten waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe loungeset. Onderstaande tips zullen je helpen om de perfecte loungeset te kopen voor jouw tuin!

Het is alweer halverwege mei. Grote kans dat je de grote voorjaarsschoonmaak in je tuin al achter de rug hebt. De bladeren zijn verwijderd en het terras is schoon. Tijd dus om te gaan genieten van je tuin. Als je écht wilt genieten van je tuin, kies dan voor een comfortabele en stijlvolle loungeset. Voor iedere tuin en terras is er bij Gerrits Tuinmeubelen een passende loungeset te vinden, in een prijscategorie van een paar honderd euro tot ruim twaalfduizend euro.

Welke soorten loungesets zijn er?

Er zijn verschillende soorten loungesets te onderscheiden. Ga je voor een hoekbank of wil je een recht model loungeset? Of kies je voor een loungebank met losse stoelen? Mocht je veel ruimte over hebben op je terras dan zou je kunnen kiezen voor een hoek loungeset. Het grote voordeel van een hoek loungeset is het grote aantal zitplekken. Door de ruime afmeting en het comfort is een hoek loungeset perfect om meerdere mensen op te ontvangen. Een hoek loungeset zien we vaak terug onder de overkapping.

Hoek loungesets

Als je naast relaxen ook wilt dineren op een loungeset is een dining loungeset een goed idee. Dit biedt het comfort van een loungeset, maar heeft wel een hoge tafel om te dineren. De tafels bij deze loungesets hebben de perfecte hoogte, zodat je zonder zorgen over rugklachten langdurig aan tafel kunt zitten en optimaal kunt genieten van de zomerse barbecue. 

De wat compactere loungesets zijn een stoel-bank loungeset of een stoel loungeset. De stoel-bank loungeset bestaat uit een combinatie van een loungestoel en een loungebank. Deze loungesets zijn ideaal voor een kleine tuin of een klein terras en ze zijn gemakkelijk te verplaatsen.

De uitstraling van de loungeset

Een loungeset is door de grootte vaak een echte eyecatcher in de tuin. Het is dus belangrijk dat de stijl van de loungeset ook past bij de stijl van jouw tuin. Onze loungesets zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, materialen en kleuren. Wil je dat jouw loungeset een strakke luxe uitstraling heeft of kies je voor warmte?

Landelijke stijl loungeset

Heb jij een landelijke tuin? Dan houd je vast van een wicker loungeset! Onze private labels Novara en Sivara hebben verschillende soorten en kleuren loungesets in het assortiment, in zowel lichte als donkere varianten. Deze loungesets hebben een aluminium frame. Rondom het frame is hand gevlochten wicker aangebracht. Het wicker geeft de looks van natuurlijk rotan, maar is in feite gemaakt van kunststof. Wicker is vlechtwerk gemaakt van met de hand gevlochten kunststof draad. Het materiaal is ijzersterk, licht, duurzaam en onderhoudsarm. Wil je meer lezen over het materiaal wicker? Lees dan onze blog: Tuinmeubelen – materiaalsoorten en onderhoudsadvies.

Blog-Wicker-loungeset-landelijk
Moderne-loungeset-aluminium

Moderne stijl loungeset

In een moderne, strakke tuin staat een aluminium loungeset met strakke vormen prachtig. Loungesets gemaakt van aluminium zijn, door de poedercoating, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ook zorgt de poedercoating voor een extra beschermlaagje. Het materiaal aluminium is sterk en licht van gewicht. Doordat deze loungeset licht van gewicht zijn, kun je de sets eenvoudig verplaatsen. Wil je meer lezen over het materiaal aluminium? Lees dan onze blog: Tuinmeubelen – materiaalsoorten en onderhoudsadvies.

Wat is een modulaire loungeset?

Staat een gezinsuitbreiding of een verhuizing op de planning Dan is het verstandig om tuinmeubelen te overwegen die met je plannen mee kunnen groeien. De modulaire loungeset groeit met je wensen mee en wordt daarom steeds populairder! Een modulaire loungeset wordt samengesteld uit losse modules. Deze losse modules vormen, samen met een loungetafel, een stijlvolle loungeset. Doordat de verschillende modules afzonderlijk verplaatsbaar zijn, is het mogelijk om zelf je loungeset op te bouwen, helemaal naar je eigen smaak. Ga je binnenkort verhuizen en wordt daarmee je terras kleiner? Een tussenmodule van de modulaire loungeset is gemakkelijk weg te laten. Komt er binnenkort een kleine bij in het gezin? De modulaire loungeset breid je eenvoudig uit met een tussenmodule zodat er, tussen papa en mama in, een extra zitplaats wordt gecreëerd.

Welke accessoires voeg je toe aan je loungeset?

Onze loungesets beschikken allemaal over dikke, comfortabele loungekussens. Eigenlijk al deze loungekussens zijn grijs, bruin of hebben een andere natureltint. Gelukkig voeg je eenvoudig kleur toe aan je loungeset door sierkussens te gebruiken. Hiermee creëer je een gezellige loungeplek waardoor je al je vrije uurtjes op je tuinmeubelen kunt doorbrengen. Kies kussens die passen bij je interieur. Hiermee creëer je eenheid en rust. Je kunt ook juist kiezen voor een kleur die eruit springt en jouw tuin net een beetje anders maakt. Ben jij benieuwd naar de sierkussens trends van dit jaar? In het blog ‘Sierkussens 2024’ kom je er achter!

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *