Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Private label uitgelicht; Belcanto

Private label uitgelicht; Belcanto

Private label uitgelicht; Belcanto

Gerrits Tuinmeubelen heeft meerdere eigen merken op de tuinmeubelmarkt gebracht. Belcanto Granite Furniture is één van deze merken. Binnen het merk Belcanto zijn alle tuintafels van graniet ondergebracht. In dit blog lees je alles over het merk Belcanto en over granieten tuintafels.

Belcanto Granite Furniture

Tuintafels van het merk Belcanto Granite Furniture zijn exclusief verkrijgbaar bij Gerrits Tuinmeubelen. Dit merk kenmerkt zich door een geweldig breed aanbod granieten tuintafels. De tafelbladen en tafelpoten van graniet worden in India geproduceerd. Het productieproces wordt overzien door Gerrits Tuinmeubelen zelf. Hierdoor is het mogelijk om de kwaliteit te waarborgen en de beste prijs/kwaliteit verhouding aan te bieden.

Het graniet dat gebruikt wordt voor het vervaardigen van tuintafels, is een exclusieve steensoort van hoge kwaliteit. Het graniet bestaat voornamelijk uit mineralen en wordt door middel van een stollingsproces gewonnen. Door het ondergronds stollen van magma en het lange koelingsproces, hebben de mineralen de tijd om kristallen te vormen. Vervolgens wordt het graniet gedolven. Hierna wordt het natuursteen in de gewenste vorm gemaakt, gebrand en gepolijst. Dit geeft het graniet een chique uitstraling.

graniet
sfeerfoto-graniet-580x380

Binnen Belcanto Granite Furniture zijn tuintafels te vinden in diverse vormen. Wanneer jij op zoek bent naar een granieten tuintafel heb je keuze uit: ronde tuintafels, vierkante tuintafels, ovale tuintafels, rechthoekige tuintafels en zelfs driehoekige tuintafels. Ze zijn verkrijgbaar vanaf bistrotafel formaat tot royale formaten waar jij met jouw hele gezin of vriendenkring aan plaats kan nemen. 

Wanneer je hebt gekozen welk tafelblad jij wilt, kun je kiezen uit verschillende tafelpoten; één of twee granieten kolompoten of RVS, aluminium of stalen tafelpoten, zoals; een matrixpoot, een U-poot, een X-poot, een rechte poot, een gebogen poot of een speelse mikado poot. Wil jij een andere combinatie dan er in onze webshop getoond wordt? Dan kun je altijd vragen naar de mogelijkheden.

Shop graniet

De voordelen van graniet

Graniet heeft vele voordelen en is uitermate geschikt om te gebruiken voor het vervaardigen van tuintafels. Het stollingsgesteente heeft een natuurlijke en tegelijkertijd chique uitstraling. Door het uiterlijk en de afwerking van graniet past het in diverse tuinstijlen. Maar kan graniet buiten staan? Is graniet vorstbestendig? En hoe onderhoud je graniet eigenlijk? Deze vragen beantwoorden we graag:

Kan graniet buiten staan?

Graniet is een weinig poreus gesteente en is bestand tegen de uiteenlopende weersomstandigheden. Een tuintafel van graniet is erg zwaar en wij raden het af om het zelf te verplaatsen. Laat de tuintafel gerust buiten staan. Het glad gepolijste natuursteen is na een regenbui gemakkelijk droog te maken en zo weer klaar om gezellig aan te dineren.

Is graniet vorstbestendig?

Graniet is een oerdegelijk type natuursteen en kan het hele jaar buiten blijven staan. Het natuursteen zal niet barsten door hitte of vorst. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat er barsten in jouw granieten tuintafel ontstaan, wanneer de brandende zomerzon er lang op staat, of wanneer het vriest.

Hoe onderhoud je graniet?

Jouw unieke, stenen tuintafel vraagt vrij weinig onderhoud. Het glad gepolijste graniet is eenvoudig schoon te vegen met een zachte doek. Om krassen te voorkomen kun je het beste eerst zand van het natuursteen afvegen, voordat je de tuintafel gaat wassen met water. De combinatie van water en zand heeft een slijpend effect op steen. Wanneer je het zand van het steen hebt geveegd, kun je aan de slag met een sopje van water en een beetje groene zeep. Door de juiste verhouding van water en groene zeep voorkom je dat het zeep een vettig laagje achterlaat op het glanzende tafelblad.

We adviseren om accessoires, zoals bloempotten of windlichten, niet te lang op dezelfde plek op het tafelblad te laten staan. Hierdoor kunnen vlekken in het graniet ontstaan. Heb je toch een accessoire te lang laten staan? Dan adviseren wij om de vlek te omarmen in plaats van af te dekken. Door deze plek juist niet af te dekken, zal de vlek op den duur minder worden en zelfs volledig verdwijnen.

Low dining

Heb jij de nieuwste tuintrends al gezien? Eén van de tuintrends van het jaar 2023 is low dining. Deze trend was al populair in de eetkamer en verplaatst zich nu ook naar buiten. In ons blog “Low dining tuintrend: laag tafelen op hoog niveau”, lees je alles over deze stijlvolle trend.

Vanaf maart 2023 vind je in de collectie van Gerrits Tuinmeubelen ook low diningtafels van graniet. Deze zomer kun jij dus heerlijk tafelen in jouw achtertuin aan een granieten low dining tuintafel. Kies voor een low dining tuintafel uit de Beliza serie met een speelse matrixpoot, of ga voor een low diningtafel uit de Yara serie met één of twee kolompoten van graniet.

Shop low diningtafels

Hoe combineer je low diningtafels?

Echt super leuk zo’n low diningtafel! Maar welke tuinstoelen zet je er eigenlijk bij? Een low diningtafel van graniet kun je het beste combineren met low diningstoelen. Een low diningtafel is lager dan een standaard tuintafel, waardoor standaard tuinstoelen er niet goed bij passen. Een tuintafel is gemiddeld 75 cm hoog en een low diningtafel van Belcanto is 65,5 cm hoog vanaf de grond tot aan de bovenkant van het tafelblad. Een tafelblad van graniet is, afhankelijk van de vorm, 2 of 3 cm dik.

Een low diningstoel past qua zithoogte en de hoogte van de armleuningen perfect bij een low diningtafel. Loungestoelen en lounge-diningstoelen zijn ook goed te combineren met granieten low dining tuintafels. Bij het combineren van een low diningtafel met loungestoelen of lounge-diningstoelen is het belangrijk dat je goed op de hoogte van de armleuningen let. Onder het tafelblad blijft een ruimte van 62,5 tot 63,5 cm over. Voor het tuinbeeld is het fijn om de mogelijkheid te hebben om tuinstoelen bij de tuintafel aan te kunnen schuiven. Kies daarom voor een tuinstoel met armleuningen die onder het tafelblad passen. Daarnaast is aan te raden om nog ruimte voor je handen over te laten. Zo voorkom je pijnlijke vingers bij het aanschuiven bij jouw graniet low dining tuintafel.

Shop low diningsets

Graniet? Waarom niet?

Ben jij na het lezen van dit blog helemaal om en kun jij niet wachten met de aanschaf van jouw nieuwe tuintafel van graniet? Shop jouw granieten tuintafel of low diningtafel dan online. Wil je toch nog meer weten over granieten tuinmeubelen? Schroom je dan niet en stel je vragen aan één van onze medewerkers van de klantenservice. Kom je liever de tuintafels van graniet en de bijpassende tuinstoelen eerst bekijken? Dan ben je van harte welkom in onze showrooms. Bekijk de openingstijden van onze showroom in Emmen en onze showroom in Vroomshoop en plan jouw bezoek.

Delen

Related Posts

Related Products

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *