default

Get a quote

Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!*
Gratis retourzending!*
Betalen bij levering*
Alles uit voorraad leverbaar
Laagste prijsgarantie
Is jouw tuin winterklaar?

Is jouw tuin winterklaar?

De herfst is begonnen en de bladeren vallen van de boom. Oktober en november zijn dé maanden om bezig te gaan met het verder winterklaar maken van je tuin. Veel mensen zijn in september al bezig met het grootste gedeelte maar vergeten soms toch nog een paar onderdelen van de tuin. Denk bijvoorbeeld aan je tuinmeubelen, bomen en planten maar ook aan de veranda of overkapping. 

In deze blog kijken we naar tuinmeubelen, een plekje voor dieren, de planten en het gazon. Lees snel verder om zeker te zijn dat jouw tuin klaar is voor de winter.

Waar moet je aan denken bij het winterklaar maken van je tuinmeubelen?

Veel mensen denken bij het opbergen van de tuinmeubelen aan het afdekken met een hoes. Ons advies is: laat de meubelen onafgedekt buiten staan.  Wanneer je een hoes gebruikt kan er vocht onder komen en dit kan weer voor schimmel en weerplekken zorgen op je tuinmeubelen, ongeacht het type materiaal. Bij teakhouten meubelen wil je juist dat ze frisse lucht kunnen krijgen. Afhankelijk van het uiterlijk dat je voor je teaktuinmeubelen wilt, kun je er voor kiezen om ze te ‘beschermen’ met een teakolie of teakbeits. Bij het behandelen van hout is het belangrijk om in gedachte te houden dat het elk jaar herhaald moet worden om dezelfde uitstraling te behouden. 

Verder is het verstandig om alle accessoires die op een tafelblad staan een ander plekje te geven in de herfst en winter. Zo kunnen er geen kringen of vlekken in het blad trekken. Zorg daarnaast dat je tuinmeubelen schoon opbergt. Zo heeft viezigheid geen kans om vaste aanslag te worden. Tuinkussens zien wij graag opgeborgen op een droge plek op zolder of een tuinhuisje/schuur. Wil je nog meer weten over het opbergen van je tuinmeubelen? Lees dan ook onze mega blog: materiaalsoorten en onderhoudsadvies.

Diervriendelijke tuin

In het najaar en de winterperiode zie je minder dieren in je tuin maar dat betekent niet dat ze er helemaal niet zijn. Het is juist belangrijk om nog aan de dieren te denken en je tuin er op aan te passen. Zo help je de dieren een handje tijdens de koude wintermaanden. Voor de vogels kan je een voedertafeltje of nestkastje ophangen. Zo hebben ze nog even de tijd om te wennen voordat ze echt gaan broeden. Er zijn ook vogelsoorten die dit soort kastjes gebruiken als slaapplek voor de koude maanden. Egels, kikkers of padden komen op verwilderde hoekjes af. Laat dus gerust wat bladeren in een hoekje van de tuin liggen. Net als gevallen vruchten van bomen of struiken; laat ze liggen voor de dieren, die eten er lekker van.

TIP: help de dieren om naar de verschillende tuinen toe te gaan door een stukje in de heg open te laten. Zo hebben ze een nog groter gebied om een winterplekje te kunnen vinden.

tit-feeder-winter-small-bird-sits-edge-house-with-bread

Wil jij ook een bloemvolle lente?

Om volgend jaar ook nog te genieten van je planten is het goed om in het najaar alvast voorbereidingen te treffen. Het gazon kan je verticuteren, bemesten en misschien waar nodig een beetje bijzaaien. Zorg er voor dat het gras genoeg water krijgt. Wist je trouwens dat gras niet meer groeit onder de 6 graden? Je hoeft het gras dus niet te maaien in de winter. 

Je veranda of overkapping kan je natuurlijk niet vergeten. Zorg ervoor dat takken en blad van het dak worden verwijderd zodra de bomen geen bladeren meer hebben. En wanneer je toch op het dak bezig bent, controleer dan ook even de goot. Niets is zo vervelend als een dakgootafvoer die verstopt is. 

Dit is hét moment om bloembollen te planten. Zo heb je in het voorjaar en in de zomer een tuin vol met mooie bloemen. Daarmee maak je de bijen en vlinders erg blij!

Meubels voor je tuin bij Gerrits Tuinmeubelen

Heb je alles gelezen wat we net hebben verteld? Dan kan je rustig van de winter gaan genieten. Wil je toch nog meer informatie of alvast een kijkje nemen voor nieuwe meubelen voor in jouw tuin? Kom dan langs in een van onze showrooms in Emmen of Vroomshoop of neem telefonisch contact met ons op. 

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *